Siteye İçerik eklemek

Siteye içerik eklemek için kontrol paneline giriş yapıldıktan sonra soldaki menüden Yazılar>>Yeni Ekle veya üst menüden + Yeni >>Yazı tıklanır.

İçerik ekleme sayfası açıldığında, yukarıda belirtilenlere göre içerik girilir. içerik yazısı başka bir siteden veya Word benzeri metin editörlerinden kopyalanıp yapıştırılabilir.

Manşet büyük kısımda görülmesini istediğimiz haber için var olan kategorisiyle beraber “zmanşet1” manşet dörtlü kısım için “zmanşet2” seçilir. Bu isimler şimdilik böyle dursun. Sebebi var. Sayfa içerisinde haber tekrarının önüne geçmek için şimdilik bunu kullanacağız.

Öne Çıkan Görsel için 7×5 veya 8×6 oranına yakın kalmayı tercih edebiliriz. Ancak 9×6 vs gibi oranlar da görüntüyü büyük ihtimalle bozmaz. Görseller ayrıca daha ayrıntılı değerlendirilecek.

Video Kategorisi için yukarıdaki yöntem kullanılır. Ancak Video içerik oluşturmak için açağıdaki yöntem de kullanılabilir. Yukarıdaki yöntem içerikte videonun büyük olarak görünmesini ve anasayfada görülebileceği gibi video görselinde “play” ikonu görülmesini sağlar. Site içerisinde video kategorisi olması için yukarıdaki yöntem şart değildir. Daha sonra değerlendirilebilir.

Sadece video kategorisinde değil, normal haber içeriğinde de video veya başka embed dosyalar kullanılmak istenebilir. Bu durumda yukarıdaki yöntem kullanılır. Görseldeki içerik incelenebilir. Tüm içeriğe Kontrol panelindeki sol menüden “Yazılar>>Tüm yazılar”dan ulaşılabilir.

Yazı içerisinde ayrıca fotoğraf ve galeri kullanılmak istendiğinde yukarıdaki görsel takip edilebilir. Çok büyük görseller kullanılmaması faydalı olacaktır. Örneğin eni 700 pikseli geçen görsellerin çok bir anlamı olmayacaktır. Bu konular ihtiyaca göre ayrıca değerlendirilecektir.

Galeri oluştururken yukarıdaki görseller takip edilir. Galeriler daha sonra değiştirilebilir. Resim eklenip çıkarılabilir. Slider vs seçenekler denenip görüntü tercihi yapılabilir.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist