Nakliyat İş Sendikası’nın öncülüğünde Yemeksepeti Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç, Ali Şeker ve Turan Aydoğan da katılarak işçilere destek verdi.
Emekçilere desteğini vurgulayan ve grev alanında konuşma yapan Ağbaba, çalışma koşullarının ağırlığına ve pandemi döneminde Türkiye’nin motokuryeler ile ihtiyaçlarını karşılayabildiğine dikkat çekti.
Veli Ağbaba, “Yıllarımız taşeronla mücadele ile geçti. Geçtiğimiz yıllarda kamudaki taşeronlar kadroya alındı: hala alınamayan insanlar var. Yeni bir şekilde taşeronlaşmanın önü açılmaya çalışılıyor. Buna karşı her zaman sizin yanınızda olacağımızı belirtmek istiyoruz. Türkiye’de önemli bir işkolu. Yaklaşık 900 bin kişi motokurye olarak Türkiye’nin dört bir yanında çalışıyor. Herkes bilsin ki bu insanlar mal değil can taşıyor. Bu insanlar iki tekerin üzerinde kendi hayatlarını riske atarak insanların karnını doyurmasını, pandemi döneminde sokağa çıkamayan insanların yaşamasını sağlıyorlar.” ifadelerini kullandı.
“ÜLKEYİ YÖNETENLER BU İNSANLARI ÖLÜME MAHKUM ETMEYE ÇALIŞMAKTA”
Veli Ağbaba, “Bu insanların talebi atla deve değil. Bu insanların istemiş olduğu maaş 5 bin 500 TL. Türkiye’nin bütün kesimleri son dönemdeki enflasyonla ve fiyat artışlarıyla adeta yoksulluğu açlığı yaşarken istemiş oldukları 5 bin 500 TL çok değil. Canları pahasına iş yapan bu insanlara az bile. Buradan bu ülkeyi yönetenlere çağrımızdır: Bu sektörde Türkiye’nin dört bir yanında çalışan insanların iş kolu tanımı yapılmalı, sendikalaşmanın önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Türkiye’de şu anda en hızlı büyüyen iş kollarından biridir. Maalesef, ülkeyi yönetenler bu insanları ölüme mahkum etmeye çalışmaktadırlar.” dedi.



















