Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Migros, işten attığı işçileri suçladı!

İşten çıkardığı işçileri 'saygısızlıkla' suçlayan Migros, "Çalışma koşullarını uygun bulan, işyeri sorumluluklarına saygı duyan arkadaşlarımıza kapımızın açık olduğunu önemle belirtmek isteriz" dedi. Açıklama, sosyal medyada da tepki çekti.

Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2022 - 13:48:56
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022 - 13:48:56
Migros, işten attığı işçileri suçladı!
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Migros’un Esenyurt’taki deposunda çalışan işçilerin yüzde 8’lik ücret artışına karşı başlattığı eylemin yedinci gününde (9 Şubat) Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 250 işçinin işine son verilmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, “Yaklaşık 250 işçi, bir gecede kapının önüne kondu. Bir ekmek isteyen işçilerin ellerindeki ekmekler de alındı. Bugün, Türkiye’nin her yerinde işçiler bu pervasızlığa, bu hukuksuzluğa karşı direniyor. Bizim buradaki çağrımız halkımızadır. Buradaki sesi duyun” ifadeleriyle yaşanan duruma tepki göstermişti.

FİRMA İŞTEN ÇIKARILMALARI DOĞRULADI

Bugün yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Migros, bahsi geçen saatlik ilave 4 TL’nin eklenmesi durumunda prim dahil gelir artışının %80’e denk geldiğini, bunun da ekonomik rasyonalitesinin bulunmadığını savundu.

Açıklamada, “Us Grup, Avrupa Dağıtım Merkezi’nin operasyonlarının günlerce kesintiye uğramasına ve gıda tedarik zincirinin kırılmasına yol açan eylemcilerle, arzu edilen en son şey olsa da mecburi olarak yollarını ayırmak zorunda kalmıştır” denildi.

Migros tarafından yapılan yazılı duyurunun tamamı şöyle:

“Migros olarak hepimiz, tarlalarda, çiftliklerde, teknoloji merkezlerinde, mağazalarda, dağıtım merkezlerinde, 55 bin çalışanı, üreticisi ve tedarikçisini de içinde barındıran büyük bir takımın parçasıyız. Ve bu takımın ana amacı müşterilerimize zamanında, en iyi hizmeti 81 ilde sağlamaktır.

Aynı zamanda işçi haklarının gözetilmesinde perakende sektöründe öncü olan Migros’un, mağazalarında 50 yıldan beri sendikalı olarak çalışılmaktadır. Dağıtım Merkezlerimiz ise uzmanlığı gereği 20 yıldır farklı iş ortaklarımız tarafından işletilmektedir. Ana düsturumuz olan öncü işçi hakları aynı şekilde bu işverenlerin de temel duruşudur.

Toplumun temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri talebini kesintisiz sevkiyatla karşılama gibi önemli bir toplumsal görev üstlenen dağıtım merkezlerimiz içinden, Avrupa Dağıtım Merkezinde görev yapan bazı çalışanlar, yanıltıcı beyanlar ve yönlendirmeler ile Batı Marmara bölgesindeki tedarik zincirini maalesef kesintiye uğratmışlardır.

‘UYARILARA RAĞMEN EYLEMLER SÜRDÜRÜLDÜ’

İlgili dağıtım merkezi işvereni Us Grup tarafından çalışanlara prim dahil ortalamada %54’lük gelir artışı yapılmıştır. Şubat ayının ilk haftası da zamlı gelir ödemeleri hesaplarına yatırılmıştır. Şeffafça bilinmesini isteriz ki, Us Grup tarafından halihazırda ortalama saatlik ücret 6,6 TL, prim dahil saatlik gelir de 9,7 TL arttırılmıştır. Bahsi geçen saatlik ilave 4 TL eklenmesi durumunda prim dahil gelir artışı %80’e denk gelmektedir ki, bunun da ekonomik rasyonalitesi maalesef bulunmamaktadır.

Bu artışı yeterli bulmayıp çalışmak istemeyen bazı kişiler, ne yazık ki çalışmayı sürdürmek isteyen arkadaşlarına da engel olmuş ve çalışma haklarını engellemiştir. Tüm şeffaf iletişime, yakın diyaloğa, uyarılara, 2 ihtara ve defalarca sözlü açıklamalar ile doğruların anlatılmasına rağmen eylemlerini devam ettirmişlerdir. Us Grup, Avrupa Dağıtım Merkezi’nin operasyonlarının günlerce kesintiye uğramasına ve gıda tedarik zincirinin kırılmasına yol açan eylemcilerle, arzu edilen en son şey olsa da mecburi olarak yollarını ayırmak zorunda kalmıştır. Bu süreç hepimizi çok üzmüştür.

HERKESİN GEÇİM SIKINTISINI ‘ANLIYORLARMIŞ’

Migros olarak elbette herkesin geçim sıkıntısını anlıyoruz. Düsturumuz eşit, adil ve hakkaniyetli bir çalışma ortamı yaratmaktır. Dağıtım Merkezinde Us Grup tarafından maksimum çaba sarf edilip tüm ekonomik koşullar zorlanarak verilebilecek azami zam ile gelir artışı yaratılmıştır. Bu çalışma koşullarını uygun bulan, işyeri sorumluluklarına saygı duyan arkadaşlarımıza kapımızın açık olduğunu önemle belirtmek isteriz.”

İŞÇİLERİN TALEPLERİ NELER?

Migros depo işçilerinin talepleri şöyle:

• Atılan depo işçileri işe geri dönecek,

• Primlerin sabit olarak maaşa yansıması garanti edilecek,

• Saat ücretine 4 TL zam yapılacak.

DGD-SEN: TALEPLERİMİZ KABUL EDİLENE KADAR DİRENECEĞİZ

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası, Migros’un açıklamasının ardından kişisel Twitter hesabında direnişin devam edeceğini duyurdu.

“Yine geleceğiz demiştik” notuyla yapılan paylaşımda, “Esenyurt Migros Depo Direnişi’miz sürüyor. Taleplerimiz kabul edilene, işimiz geri verilene kadar direneceğiz” ifadesine yer verildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: PİŞKİNCE

Kurumun açıklaması, sosyal medyada da tepki çekti. “300 işçiyi bir günde işten atan (hem de 25/2 gibi bir koddan), hakları için direnen işçiyi yaka paça gözaltına aldıran Migros ,sanki halka bedava gıda dağıtıyormuş gibi pişkince açıklama yayınlamış”, “Açıklama son derece üstten ve nihayetinde işinize geliyorsa kabadayılığına sahip” gibi yorumlar yapıldı.

Çok sayıda kişi, alışveriş yapmayarak Migros’u boykot edeceğini kaydetti.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Haydar Dümen hayatını kaybetti!

Sonraki İçerik

İşte liderlerin sosyal medya karnesi! Hangi isim zirvede?

İlgili İçerik

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği değişti
Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Bakan Bilgin açıkladı: EYT’de iki gruba kötü haber!
Ekonomi

Emekli bayram ikramiyeleri ve aylıkların ödeneceği tarih belli oldu

Halkın borç alma oranı yüzde 50’ye yaklaştı
Ekonomi

DİSK-AR: Enflasyon ile vergilerin işçi ücretlerine iki aylık toplam faturası 268 milyar 714 lira oldu

CHP’den belediye başkanlarının hastaneye sevk görüntülerine tepki
Ekonomi

TÜİK, şubat ayı enflasyonunu açıkladı

Erdoğan’ın duyurduğu sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor
Ekonomi

Mart ayı kira artış oranı belli oldu!

SPK’dan 22 isme borsa yasağı
Ekonomi

ABD-İsrail’in İran’a saldırısı sonrası borsada düşüş

Sonraki İçerik
İşte liderlerin sosyal medya karnesi! Hangi isim zirvede?

İşte liderlerin sosyal medya karnesi! Hangi isim zirvede?

Gündem

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem

Ankara’da korkutan deprem!

İran’ın yeni Dini Lideri Hamaney’den ilk açıklama

İran’ın yeni Dini Lideri Hamaney’den ilk açıklama

FBI: Trump’ın evinde ‘çok gizli’ belgeler ele geçirildi

Trump: “İran’ın nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğim”

Çin-Avrupa Demiryolu Ekspresi’nde sefer sayısı yılın ilk iki ayında yüzde 32 arttı

Çin-Avrupa Demiryolu Ekspresi’nde sefer sayısı yılın ilk iki ayında yüzde 32 arttı

İBB, 20 bin öğrenciye kıyafet yardımı

İBB, 20 bin öğrenciye kıyafet yardımı

Gazeteci Enver Aysever gözaltına alındı

Enver Aysever hakkında tahliye kararı

Arakçi: “Temel ilkeler konusunda ön anlaşmaya vardık”

Arakçi: “İsrail, UNESCO Dünya Mirası alanlarını vuruyor”

Gazi katliamında yaşamını yitirenler 31’inci yıl dönümünde anıldı

Gazi katliamında yaşamını yitirenler 31’inci yıl dönümünde anıldı

Adıyaman Belediyesi, Mehmet Sadık Gürsoy Kütüphanesi’ni kente kazandırdı

Başkan Tutdere: “Depremin yaralarını yatırımlarla sarıyoruz”

MSB: Balistik füzelerin yaygınlaşması NATO için önemli bir güvenlik meselesi haline geldi

MSB: Balistik füzelerin yaygınlaşması NATO için önemli bir güvenlik meselesi haline geldi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist