Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Kılıçdaroğlu’na linç girişimine ilişkin 21 kişiye dava açıldı

Çubuk’ta şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine ilişkin 21 kişi hakkında daha iddianame hazırlandı. Üçüncü iddianamede 1,5 yıldan 19 yıla kadar çeşitli hapis cezaları istendi. Şüpheli Mustafa G.’nin Kılıçdaroğlu’na yönelik “Evi kilitleyin, gömün koyman” dediği belirlendi. Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkelesi'ndeki yargılamaya 1 Mart'ta saat 09.30'da başlayacak duruşma ile devam edilecek.

Yayınlanma Tarihi: 27 Şubat 2021 - 16:01:23
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2021 - 16:01:23
Kılıçdaroğlu’na linç girişimine ilişkin 21 kişiye dava açıldı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Çubuk’taki linç girişimine ilişkin üçüncü iddianame hazırlandı. İddianamede 21 şüphelinin (Abdullah G., Cahit K., Celil E., Cevdet S., Erhan K., Gazi Y., Gülbeyaz O., Halil İbrahim T., Hasan D., Hasan Hüseyin D., Hüseyin A., Hüseyin K., Hüseyin Ü., Mehmet Akif A., Mustafa A., Mustafa G. Nuh R., Osman K., Ömer Faruk S., Ramazan O., Yasin Ç.) kasten yaralama ve yaralamaya teşebbüs, kamu görevinden dolayı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, suç işlemeye tahrik, mala zarar verme, hakaret gibi çeşitli suçlardan cezalandırılması istendi. Suçu birden fazla işlediği için bazı şüpheliler hakkında istenen cezaların yarı oranında attırılması talep edildi.

İddianamede Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında CHP Genel Başkan Başdanışmanları Kenan Nuhut ve Deniz Demir, CHP milletvekilleri Yıldırım Kaya, Murat Emir ve Levent Gök, CHP çalışanı Barış Bozkurt ve tüzel kişilik olarak CHP şikayetçi olarak yer aldı.

‘EVİ KİLİTLEYİN, GÖMÜN’

Mustafa G.’nin CHP aracına doğru elindeki maddeyi fırlattığı, Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evi kastederek “Evi kilitleyin, gömün koyman, eve koyman” dediği ve onun evden çıkışını engellediği belirlenerek, 3,5 yıldan 19 yıla kadar hapsi istendi. Mustafa G. ifadesinde kendisine yönelik suçlamayı reddederken, iddianame savcısı onun ifadesini “Suçtan kurtulmaya yönelik beyan” diye değerlendirdi.

‘KESİN LAN ÖNÜNÜ’

Şüpheli Nuh R. Kılıçdaroğlu’na “Hainler dışarı” diye bağırdığı ve onun sığındığı evden çıkmasını engelleyen grupta yer aldığı tespit edilerek, 3 yıldan 12 yıla kadar hapsi; Osman K.’nin Kılıçdaroğlu’na yönelik “Kesin lan önünü” diye bağırdığı ve sığındığı evden çıkmasını engelleyen grupta yer aldığı belirlenerek 2,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

OSMAN SARIGÜN’ÜN AKRABASI DA CHP’Lİ VEKİLE YUMRUK ATMIŞ

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün ile aynı soy ismini taşıyan Ömer Faruk Sarıgün’ün ise CHP’li vekil Gök’e sağ kolu ile iki defa yumruk attığı tespit edilerek 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Şüpheli Ramazan O.’nun CHP’li vekil Gök’ün sırtından tutarak saldırdığı belirlendi ve Kılıçdaroğlu’nun linç girişiminden kurtulmaya çalışmasını engellediği belirlenerek, 3,5 yıldan 14,5 yıla kadar hapsi, Yasin Ç.’nin ise sağ eliyle Kılıçdaroğlu’na vurduğu tespit edilerek 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsi istendi.

Şüpheli Abdullah G.’nin Kılıçdaroğlu’na yönelik “Kahrolsun PKK, yuh” diye slogan attığı ve Kılıçdaroğlu’nun linç girişiminden kurtulmak için sığındığı köylü Rahim Doruk’a ait evin önünde bekleyen grup içinde yer aldığı belirtilerek, hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Şüpheli Cahit K. hakkında CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün ceketinin ense kısmından tutarak, ittirdiği anlatılan iddianamede, Kılıçdaroğlu’nun da sığındığı evden çıkmasını engelleyen grubun içerisinde yer aldığı tespit edildi, 3,5 yıldan 14,5 yıla kadar hapsi istendi.

Kılıdaroğlu’na ve CHP milletvekilleri Levent Gök ve Yıldırım Kaya’ya saldırmaya çalışan Celil E. Hakkında istendi. Celil. E.’nin üç ismi de kasten yaraladığı ve yaralamaya teşebbüs ettiği suçlamasıyla 13,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Şüpheli Cevdet S.’nin Kılıçdaroğlu’nun evden çıkmasını engelleyen grupta yer aldığı tespit edildi, CHP aracına taş attığı kaydedilerek, 3 yıldan 14 yıla kadar hapsi; şüpheli Erhan K.’nin CHP’li vekil Levent Gök’e sol koluyla vurduğu belirlendi ve 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsi istendi.

‘HAİNLER DIŞARI’ DİYE BAĞIRDI

Kılıçdaroğlu’na ve CHP’lilere “Hainler dışarı” diye bağıran Gazi Y’nin aynı zamanda Kılıçdaroğlu’na sol eli ile vurduğu ve sığındığı evin içinden çıkmasını engellediği kaydedilerek, 3,5 yıldan 16,5 yıla kadar hapsi; Gülbeyaz O.’nun CHP’li vekil Gök’e sol kolu ile vurduğu belirlendi ve 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Halil İbrahim T.’nin Kılıçdaroğlu’na ve CHP’lilere “Hainler dışarı” diye bağırdığı, sığındığı evden çıkmasını engellediği belirlendi ve 3 yıldan 12 yıla kadar hapsi; Hasan D.’nin CHP aracına taş attığı, Kılıçdaroğlu’na küfrettiği ve onun sığındığı evden çıkmasını engelleyen grupta yer aldığı tespit edilerek, 4 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istendi.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘KAÇMASIN’ DİYE BAĞIRDI

Hasan Hüseyin D.’nin CHP’li vekil Gök’ün ensesinden tutarak çekiştirdiği belirtilerek 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsi; Hüseyin A.’nın Kılıçdaroğlu’na “Şerefsizi kaçırmasınlar” diye bağırdığı ve sığındığı evin içinden çıkmasını engellediği kaydedilerek, 3 yıldan 12 yıla kadar hapsi talep edildi.

Hüseyin K.’nin Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği ve sığındığı evin içinden çıkmasını engelleyen grupta yer aldığı tespit edildi ve 3 yıldan 12 yıla kadar hapsi; Hüseyin Ü.’nün CHP aracına taş attığı, Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evden çıkmasını engelleyen grupta yer aldığı belirlenerek 3 yıldan 14 yıla kadar hapsi istendi.

Mehmet Arif A.’nın Kılıçdaroğlu’na “Şerefsizin yeri yok burada” dediği belirlendi ve 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi; Mustafa A.’nın CHP’li Gök’e yumruk salladığı tespit edildi ve 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Kılıçdaroğlu’na saldıran 36 kişi hakkında ise Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. İddianame Savcısı Muhammet Çalış yeni iddianamede yer alan 21 kişi hakkındaki dosyanın da ilk dava ile birleştirilmesini talep etti.

İLK DURUŞMASI YAPILMIŞTI

Daha önce de Kılıçdaroğlu’na yönelik bu linç girişimine ilişkin Çubuk 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 36 kişi hakkında dava açılmış ve 30 Kasım 2020 ilk duruşması yapılmıştı. Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün “Unuttum, çok zaman geçti” demişti. Sanık Vahit Delibaş ise “ Kılıçdaroğlu’nu öldürmek isteseydik, zaten çıkamazdı. O kadar kalabalık vardı” diye kendisini savunmuştu. Ayrıca yaşları 18 yaşından küçük olan 11 çocuk hakkında da dava açılmıştı. Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkelesi’ndeki yargılamaya 1 Mart’ta saat 09.30’da başlayacak ikinci duruşma ile devam edilecek.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Türk halkı virüsten değil işsizlikten ve yoksulluktan endişe duyuyor

Sonraki İçerik

Alkollü içkiden toplanan ÖTV, 5 ilin toplamında 14.4 milyar TL

İlgili İçerik

Nimet Özdemir, İYİ Parti’den istifa etti
Siyaset

İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir CHP’den istifa etti

833 delege imzası CHP Genel Merkezi’ne teslim edildi…
Siyaset

833 delege imzası CHP Genel Merkezi’ne teslim edildi…

TBMM’de CHP bayramlaşma programı
Siyaset

CHP’de milletvekili sayısı 129’a düştü

Dervişoğlu: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri boykot edilmeli”
Siyaset

Dervişoğlu’ndan “seçim” sorusuna yanıt

Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı
Siyaset

12. Yargı Paketi’nin bu hafta Meclis’e sunulması bekleniyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İmralı Heyeti ile görüştü
Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İmralı Heyeti ile görüştü

Sonraki İçerik
Bakan Soylu’nun söylediği gibi Avrupa’da alkol yasak mı?

Alkollü içkiden toplanan ÖTV, 5 ilin toplamında 14.4 milyar TL

Gündem

Nimet Özdemir, İYİ Parti’den istifa etti

İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir CHP’den istifa etti

Balıkesir’deki yangında çok sayıda zeytin ağacı zarar gördü

Balıkesir’deki yangında çok sayıda zeytin ağacı zarar gördü

833 delege imzası CHP Genel Merkezi’ne teslim edildi…

833 delege imzası CHP Genel Merkezi’ne teslim edildi…

Oyuncu Ece İrtem, son yolculuğuna uğurlandı

Oyuncu Ece İrtem, son yolculuğuna uğurlandı

İSKİ ‘Abone Konseyi’ kurdu

İSKİ’den beş ilçeyi etkileyecek planlı su kesintisi

Adıyaman’da “TÜBİTAK 4006-C Bilim Fuarı Festivali” kapılarını açtı

Adıyaman’da “TÜBİTAK 4006-C Bilim Fuarı Festivali” kapılarını açtı

Altın Portakal’da Film Forum ve yarışma başvuruları başlıyor

Altın Portakal’da Film Forum ve yarışma başvuruları başlıyor

Bakırköy Belediye Tiyatroları sezonu rekor seyirciyle kapattı

Bakırköy Belediye Tiyatroları sezonu rekor seyirciyle kapattı

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Myanmar Devlet Başkanı ile bir araya geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Myanmar Devlet Başkanı ile bir araya geldi

TBMM’de CHP bayramlaşma programı

CHP’de milletvekili sayısı 129’a düştü

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist