ABD’nin CBS kanalının baş dış muhabiri Charlie D’Agata “Burası Irak veya Afganistan gibi on yıllardır çatışmanın sürdüğü bir yer değil, burası görece uygar, görece Avrupalı bir yer -sözlerimi dikkatli seçmem gerekiyor- böyle şeyler olmasını beklemeyeceğiniz, ummayacağınız bir yer” dedi. D’Agata tepkiler üzerine “Çatışmaları asla karşılaştırmamalıyız, her biri benzersizdir. Kötü bir kelime seçimi yaptım, özür dilerim” dedi.
“Civilized”
https://t.co/AiU7uVmjMr— Imraan Siddiqi (@imraansiddiqi) February 26, 2022
🧵 on racist spew shared by media outlets from the civilised world.
1. CBS first to offer the enlightening distinction between civilised & uncivilised (note: reporter later issued an apology 🙄)https://t.co/tdVljibx52
— Hani Hassan (@hanihassan26) February 27, 2022
Britanya’nın kamusal yayın kuruluşu BBC’ye demeç veren Ukrayna’nın eski Başsavcı Yardımcısı David Sakvarelidze “Beni çok duygusallaştırıyor, çünkü mavi gözlü ve sarı saçlı Avrupalıların öldürüldüğünü görüyorum” dedi. BBC sunucusu ‘bu duyguyu anlayıp saygı gösterdiğini’ dile getirdi.
“It’s very emotional for me because I see European people with blue eyes and blonde hair being killed”https://t.co/mKVtEY4IBC
— Petty Is Praxis (@rtyson82) February 26, 2022
ABD’nin NBC kanalında Polonya’dan bildiren muhabir Kelly Codibella, Suriyeli sığınmacılara kapılarını kapatan Polonya’nın Ukrayna’dan kaçanlara kucak açmasıyla ilgili şöyle konuştu: “Açıkça söylemek gerekirse: Bunlar Suriye’den gelen sığınmacılar değil. Bunlar komşu Ukrayna’dan gelen sığınmacılar. Ve bu, açıkçası, bunun bir parçası. Bunlar Hristiyan, bunlar beyaz. Polonya’da yaşayan insanlara çok benziyorlar.”
https://twitter.com/SanaSaeed/status/1498012839247818757?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1498012839247818757%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Ftr.sputniknews.com%2F20220228%2Fbati-medyasinda-suriyeli-ukraynali-siginmaci-kiyasi-sarisin-mavi-gozlu-uygar-avrupalilar-sozkonusu-1054298702.html
Britanya’da iktidardaki Muhafazakar Partili siyasetçi Daniel Hannan’ın sağcı gazete The Daily Telegraph’ta yayımlanan makalesinde şu ifadelere yer verildi: “Bize öyle benziyorlar ki. Durumu şoke edici kılan bu. Ukrayna bir Avrupa ülkesi. İnsanları Netflix izliyor, Instagram hesapları var, serbest seçimlerde oy kullanıyor ve sansürsüz gazeteler okuyor. Savaş artık uzaktaki yoksul nüfusların başına gelen bir şey değil. Herkesin başına gelebilir.”
The racism is flowing freely like water! https://t.co/C8DA6VhILb
— Keeanga-Yamahtta Taylor (@KeeangaYamahtta) February 27, 2022

















