Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Komünist Başkan ekmek fabrikası açtı: Yoksullara ücretsiz dağıtılacak

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yoksulların ücretsiz ekmek alması ve bölgede üretimin güçlenmesi için Türkiye ve yurtdışından yapılan yardımlarla şehirde halk ekmek fabrikası kurdu. Ekmek üretimi ilerleyen günlerde bölgenin yerli tohumundan yapılan unlarla yapılacak ve fabrikada kadınlar çalışacak.

Yayınlanma Tarihi: 26 Ağustos 2022 - 17:41:30
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2022 - 17:41:30
Komünist Başkan ekmek fabrikası açtı: Yoksullara ücretsiz dağıtılacak
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Halktv’den Ferit Demir’in haberine göre; Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, halkın daha sağlıklı ekmek tüketimi ve yoksulların ekmeğe ücretsiz ulaşımı için kentte halk ekmek fabrikası kurdu. Fabrikanın açılış töreninin ardından açıklamalarda bulunan Komünist Başkan Maçoğlu, halk ekmek fabrikasında üretilecek üretilecek ekmeklerin önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamen organik buğday unlarıyla yapılacağını belirtti.

Bunun için birçok çiftçi ve kooperatif ile üretim anlaşması yaptıklarını da belirten Maçoğlu, kurdukları fabrikada üretim aşamasında tamamen kadınların çalışacağını da belirtti.

‘Kadınlar çalışacak’

İlk aşamada usta sıkıntısı nedeniyle 2 erkek usta çalıştırdıklarını ve toplamda 16 kadın işçi ile üretime geçtiklerini belirten Maçoğlu, ilerleyen zamanda fabrikada tamamen kadınların çalışacağını söyledi.

Belediye kasasından bir kuruş çıkmadığını belirten Maçoğlu, “Belediyemizin bütçesinden bir lira bile çıkmadan ekmek fabrikamızı bir dayanışma üzerinde kurduk. Özellikle yurtdışında yaşayan dostlarımız ile yurtiçindeki birçok iş insanının yardımı ve bazı STK’ların katkıları ile bu tesisi faaliyete geçirdik” dedi.

‘Bir kuruş bile harcamadık’

Maçoğlu, ekmek fırınında hiçbir makinenin eski dolmadığını ifade ederek “Bize gelen yardımlar ile ilk aşamada üretim kısmını faal hale getirdik 1.5 milyondan fazla harcama yaparak yeni makineler aldık. Biz ekmek fabrikamızı üretime geçirirken tamamen dayanışma ruhu ile ayağa kalktık. Birileri bize un aldı, birileri maya aldı ve diğer malzemeleri vatandaşımız bize yardım ederek hibe etti. Demem şu ki biz belediye olarak bu tesisimize bir kuruş bile harcamadık tamamen duyarlı insanlarımızın yardımı ile bunu başardık” diye konuştu.

‘Kadın Meclisi’nin kararıyla kadınları çalıştırdık’

“Biz bu tesisimizi sosyal bir proje çerçevesinde hayata geçirdik. İlimiz Kadın Meclisi’nin aldığı karar; halk ekmek tesisimizin tamamen kadın istihdamı ile faaliyete başlaması yönündeydi. Biz de Kadın Meclisi’mizin kararını uygun bulduk ve tesiste kadınları çalıştırma kararı aldık” diyen Maçoğlu, fabrikada toplamda 2’si erkek 18 kişinin çalıştığını aktardı.

“Kadınların çalıştığı yerde üretim daha hijyen ve sağlıklı şartlarda yapılıyor bunu hepimiz biliyoruz” diyen Maçoğlu, kadınların bir iş sahibi olarak çalışıp evlerine ekmek götürebilmelerinin kendileri için de çok önemli olduğunu söyledi.

‘Kadınlar daha titiz’

Ekmeğin sadece kadın ya da erkek tarafından yapıldığı mantığını kabul etmediklerini söyleyen Maçoğlu, konuya cinsiyetçi bakmadıklarını belirtti ve “Ama biliniyor ki kadınlar temizlik konusunda daha titiz. Buraya hiç kimse belirlenen kuralların dışında giremez. Bone takmadan, galoş giymeden içeriye kimse alınmıyor. Hijyen ve temizlik olunca daha sağlıklı ekmek üretimi yapılıyor. Amacımız halkımıza sağlıklı ekmek üretmek” dedi.

‘Şimdiden üreticilerle görüşüyoruz’

Burada çok yoğun bir üretime girdiklerini aktaran Maçoğlu, şu anda mecburen bölgede un üreten fabrikalardan un aldıklarını ancak yakın bir zamanda kendilerinin ürettiği yerli buğdaydan elde edilen un ile organik üretim yapacaklarını kaydetti. Birçok köyde yerli tohum ile organik üretim yapacaklarını belirten Maçoğlu, şimdiden birçok üretici ile görüştüklerini aktardı.

‘İsteğimiz; bölgede üretimin güçlü hale gelmesi’

İlerleyen zamanlarda doğal üretim buğdaylardan çeşitli ekmek üretimi yapacaklarını ifade eden Maçoğlu, “Bizim asıl amacımız bu topraklarda 50-60 yıl önce ekilen tarım arazilerinin tekrar ekilmesi ve o yerli tohum üretiminin arttırılması. Toprakların üretime elverişli hale getirilerek organik tarımın gelişmesi için katkı vermek. Bizim istediğimiz bölgede üretimin güçlü hale gelmesi ve doğal ürün sayısının arttırılması” diye konuştu.

‘Yoksullara ekmek ücretsiz’

Başkan Maçoğlu, tespit edilen yoksul ailelere ekmekleri ücretsiz vereceklerini ve askıda ekmek projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz ekmek alabileceğini de belirterek şunları söyledi:

Burada ürettiğimiz ekmeklerin bir bölümünü ücretsiz olarak yoksul ailelere dağıtacağız. Şu an planlama çalışması devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler belediye birimlerimiz tarafından tespit ediliyor. Sosyal hizmet uzmanlarımız bu konuda yoğun çalışıyor. İhtiyaç sahibi aileler belirlendi. Bunlar ekmek ücretsiz verilecek. Yine askıda ekmek projemiz olacak. Dostlarımız ihtiyaç sahibi alilere ekmek almak isterse askıda ekmek projesine destek verebilecek ve ekmekler ihtiyaç sahiplerine gidecek.

‘Sosyalistlerin ürettiklerini kimlerle paylaştığını göstermeyi görev biliyoruz’

İhtiyaç sahibi ailelerin teşhir olmaması için belediyemiz onlara bir kart çıkaracak ve oradan belediyemiz ödemelerini yaparak kartı ücretsiz verecek ve her gün ekmeklerini alacaklar. Biz dayanışma ile halkımıza yardım etmek durumundayız bütçemiz kısıtlı. Dostlarımız bize bu konuda yardım ediyorlar. Sosyalistlerin ürettiklerini kimler ile paylaştıklarını topluma göstermek adına ürettiklerimiz ihtiyaç sahibi alilere ulaştırmayı kendimize görev biliyoruz.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

MHP’liler Erdoğan’ın görevini yapış tarzını beğeniyor mu? İşte anket sonuçları

Sonraki İçerik

Soruşturma başlatılmıştı… Atatürk’e hakaret eden müdür hakkında yeni gelişme

İlgili İçerik

Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı!
Güncel

Alican Uludağ’ın tutukluluğuna itiraz edildi

Küba’ya yönelik soykırım ablukasına karşı büyük dayanışma kampanyası…
Güncel

Küba’ya yönelik soykırım ablukasına karşı büyük dayanışma kampanyası…

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!
Güncel

Özgür Çelik bugün 2 davada hakim karşısında

AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı
Güncel

AKOM’dan İstanbul’a ‘sağanak’ uyarısı

Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı!
Güncel

İşte gazeteci Alican Uludağ’ın hakimlik ifadesi

Yavaş’ın danışmanından ‘adaylık’ mesajı
Güncel

Yavaş’tan Alican Uludağ’ın tutuklanmasına tepki

Sonraki İçerik
Soruşturma başlatılmıştı… Atatürk’e hakaret eden müdür hakkında yeni gelişme

Soruşturma başlatılmıştı... Atatürk'e hakaret eden müdür hakkında yeni gelişme

Gündem

CHP’li Bulut: Türkiye’de büyüyen iki şey var, yoksulluk ve zenginlerin serveti

CHP’li Bulut: “24 senede 490 gram pideyi soframızdan çaldılar”

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!

Özgür Çelik: “Halka inatlaşanlar daima kaybeder”

Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı!

Alican Uludağ’ın tutukluluğuna itiraz edildi

CHP’li Semra Dinçer: “Türkiye’nin Avrupa’nın çöplüğü olmasına izin vermeyeceğiz”

CHP’li Dinçer’den emekliye enerji desteği teklifi

Gürer: “Mısır üreticileri alım fiyatının en az ton başı 10 bin lira olmasını bekliyorlar”

CHP’li Gürer: “Üretici ayakta kalma mücadelesi veriyor”

Küba’ya yönelik soykırım ablukasına karşı büyük dayanışma kampanyası…

Küba’ya yönelik soykırım ablukasına karşı büyük dayanışma kampanyası…

İBB’den Edirne’ye taşkın riskine karşı destek

İBB’den Edirne’ye taşkın riskine karşı destek

Çin Cumhurbaşkanı Xi: Çin, yeni modernizasyon serüveninde kayda değer ilerleme kaydetti

Xi, Brunei’nin 42. bağımsızlık yıldönümünde Brunei Sultanı’na kutlama mesajı gönderdi

DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen’den Divriği raporu

DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen’den Divriği raporu

CHP’li Bakırlıoğlu: “Yurttaş, artık simidi bile kredi kartıyla alıyor”

CHP’li Bakırlıoğlu’ndan “kıyma hesabı”

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist