Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Kuyumculardan yatırımcıları harekete geçirecek altın tahmini

Antalya’da kuyumcular, son 10 günde ciddi bir artışa geçen altın fiyatlarının önümüzdeki süreçte bin 500-bin 600 TL olabileceği uyarısında bulundu.

Yayınlanma Tarihi: 16 Kasım 2022 - 12:19:14
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2022 - 12:19:14
CHP’li isim, ‘Paralar ve altınlar kayıp!’ dedi, rapor paylaştı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan yükseliş, Antalya’da kuyumcularda hareketliliğe neden oldu. Altının yükselmesi ile bazı kişiler ellerindeki altınları bozdururken, vatandaşların daha çok tekrar yükseleceği umudu ile yatırımlık altın almaya devam ettiği görüldü.

Altının yükselmesini fırsat bilen dolandırıcıların ise zaman zaman sahte altın bozdurmak için girişimde bulunduğu bildirildi. Kuyumcular şüphe duydukları altınları mihenk taşına sürterek ayarına uygun asit suyu ile test ediyorlar. Antalyalı kuyumcuların önümüzdeki 1-2 ay içerisinde fiyat beklentileri ise altının gramının bin 500-bin 600 TL olması yönünde.

Antalya’da 30 yıla yakın zamandır kuyumculuk yapan Altan Ünverdi, “Altın fiyatları ne kadar yükselse de şu anda olması gereken yerde değil. Normal altının onsunun 2 bin 200-2 bin 300 dolar olması lazım. Altın şu an alınabilmesi en kolay olan zamanında bulunuyor. Önümüzdeki süreçte altının gramı bin 500-bin 600 TL olur diye düşünüyoruz. Bu da çok uzun bir süre değil, kısa sürede bunlar bekleniyor. Dünyada yaşanan bu hareketlenme bunu gösteriyor. Altın şu an ne kadar yüksek gibi görünse de alınması gereken rakamlarında bulunuyor. Döviz değil her zaman altın kazandırır. Durduğu yerde kazandırır, güven verir. Vatandaşlarımız altın alsın; güvendiği yerden, bildiği yerden alsın. Onun haricinde bilmedikleri, tanımadıkları yerden almasınlar. Kişilerin güvendiği bir kuyumcusu olmalıdır. Bir kişinin nasıl manavı, berberi bir yerdir, kuyumcusunun da tek olması gerekir” dedi.

Alınan altının kazandırması için en az 3-4 ay bekletilmesi gerektiğini belirten Ünverdi, “Kısa süreli alıp 3-5 gün sonra satacaksa altın yatırım amaçlı düşünülmez. 5-6 ay ya da 1 yıllık vadede altın her zaman kazandırır. Önümüzdeki 2 senede ne oldu ise önümüzdeki 1-2 yıl da aynı yükselişi devam ettirecektir. Genelde dostlarımıza, arkadaşlarımıza altın düşükken biz arar almasını söyleriz. Ama altın yükselirken insanların talebi daha fazla oluyor. Bin 600 TL olacaktır önümüzdeki aylarda. Bu zamanda telefonlarımız hiç susmuyor” dedi.

Altının yükselmesi ile sahte altın bozdurmak isteyenlerin de olduğunu belirten Ünverdi, “Bu tür şeylere teşebbüs eden birçok insan oluyor ama biz test edince bunu görüyoruz. Biz ilk olarak müşterinin gelişinden niyetini anlayabiliyoruz. İlk girdiğinde sahte altın ya da ayarı düşük altın verecek olan davranışlarından kendini belli ediyor. Onun dışında mihenk taşında test ettiğimizde sahte olduğunu ya da düşük ayarlı olduğunu görüyoruz. Kararsız kalırsak keseriz. Bunu anlamak zor değil. Bir de asit suyu var. 8-14-18-22 ayar asit var. 14 ayar dediğinde 14 ayar asit suyu ile test ediyoruz. Ayarı doğru ise alıyoruz” açıklamasını yaptı.

Altın fiyatlarının artması ile vatandaşın tercihinin de değiştiğini belirten Ünverdi, “Daha çok düğünlerde takmak için yarım gram ve 1 gram alıyorlar. Bütçelerine uygun alıyorlar. Biraz bütçesi iyi olan çeyrek alıyor. Yatırım için de cumhuriyet ve bilezik alıyorlar. Bileziğe olan talep devam ediyor ama kollarda bilezik 10-12 tane bilezik varken, bu 3 taneye düştü” ifadelerine yer verdi. Altının daha da yükselmesini beklediklerini belirten kuyumcu Necmettin Kahraman ise, “Şu anda daha çok yatırım aracı olarak has altın alıyorlar. Daha sonra çeyrek, yarım ve gram altın alıyorlar. Şu anda daha çok vatandaşlarımız almaya geliyor. Vatandaşımız yükseldiği zaman daha çok alıyor. Altın kısa vadeli alınmaz, uzun vadeli alınması gerekir. Düğünlerde eskiden bilezik alırlardı, yarım çeyrek ve grama döndü” dedi.

Almanya’dan Türkiye’ye tatile gelen Nilgün Demirsoy, “Ben daha çok gümüşe talep gösteriyorum. Altın çok pahalandı. Gümüşü kullanma amaçlı alıyorum daha çok, uygun geliyor. Altının daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

Altın fiyatlarının dolar endeksli olarak yükseldiğini söyleyen Bünyamin Tosun ise, “Fırsat buldukça almaya çalıyorum. Eskisi gibi alamıyoruz. Çeyrek ve yarım altın alıyorum. Bütün almak nasip olmuyor. Altın hep bir yükselişte bulunuyor. Altın yastık altı en güvenilir yatırım aracıdır” ifadelerine yer verdi.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Akşener’den Erdoğan’a tepki: ‘Milletimiz yas tutarken…’

Sonraki İçerik

Fatih Portakal’dan “sosyal medyaya uygulanan yasak” anketi

İlgili İçerik

Körfez’deki saldırılar enerji piyasalarını sarstı
Ekonomi

Körfez’deki saldırılar enerji piyasalarını sarstı

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği değişti
Ekonomi

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 25,38’e yükseldi

Deprem anının yeni görüntüsü ortaya çıktı
Ekonomi

İPA: Kart borcunun tamamını ödeyemeyenlerin oranı yüzde 50’yi aştı

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği değişti
Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Bakan Bilgin açıkladı: EYT’de iki gruba kötü haber!
Ekonomi

Emekli bayram ikramiyeleri ve aylıkların ödeneceği tarih belli oldu

Halkın borç alma oranı yüzde 50’ye yaklaştı
Ekonomi

DİSK-AR: Enflasyon ile vergilerin işçi ücretlerine iki aylık toplam faturası 268 milyar 714 lira oldu

Sonraki İçerik
Fatih Portakal’dan Gülşen mesajı: Tutuklatmanın tek nedeni var

Fatih Portakal'dan "sosyal medyaya uygulanan yasak" anketi

Gündem

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!

Özgür Çelik: “Daha yeni başlıyoruz”

Saraçhane’de 99’uncu buluşma: Bir yıl sonra aynı meydanda “Millet İradesine Sahip Çıktı”

Özgür Özel: “Saraçhane’de karşılarında milleti buldular”

Körfez’deki saldırılar enerji piyasalarını sarstı

Körfez’deki saldırılar enerji piyasalarını sarstı

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Yeşil’ açıklaması

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı tedbirlerini açıkladı

Mahmut Arıkan: Bu faizci düzeni değiştirmek zorundayız!

Arıkan: “Mescid-i Aksa özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”

Özgür Özel: “Mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi herkes bilsin”

Özgür Özel: “Mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi herkes bilsin”

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel, Akın Gürlek’in babasına seslendi: ‘Amcacığım senin oğlanda utanmak yok”

BM: İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan’da 1 milyondan fazla kişi yerinden edildi

BM: İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan’da 1 milyondan fazla kişi yerinden edildi

Çin Cumhurbaşkanı Xi: Türkmenistan ile doğalgaz ve ticarette işbirliğimizi güçlendirmeliyiz

Çin Cumhurbaşkanı Xi: Türkmenistan ile doğalgaz ve ticarette işbirliğimizi güçlendirmeliyiz

İran’ın yeni Dini Lideri Hamaney’den ilk açıklama

Hamaney: Katiller bu bedeli çok yakında ödeyecek

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist