Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e yanıt: Keşke yüzüme söyleseydin

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda aday olarak söz almayacağı duyurulan Kemal Kılıçdaroğlu, Özel’in konuşmasından sonra ise yanıt vermek için kürsüye çıktı.

Yayınlanma Tarihi: 4 Kasım 2023 - 21:26:53
Güncelleme Tarihi: 4 Kasım 2023 - 21:26:53
Kılıçdaroğlu: “Dünyada 100 yaşını dolduran ender partilerdeniz”
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP’nin genel başkan seçimli 38. Olağan Kurultayı devam ediyor. Kurultayda Genel Başkan olarak konuşan Kılıçdaroğlu, adaylık konuşması yapmadı. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in konuşması bittikten sonra Özel’in konuşmasında kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt vermek üzere söz talep etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

‘KEŞKE YÜZÜME KARŞI SÖYLESEYDİ’

“Uzun yıllardır beraber çalışıyoruz. Eğer uzun yıllardır beraber çalışıyorsak ve CHP’nin bir dış politika danışma kurulu olduğunu bilmiyorsa bir arkadaşımız ve o dış politika danışma kurulunda iki genel başkanımızın da yer almasını bilmiyorsa oraya bir soru işareti koymak zorundayım. Dış politika konusunda hem büyükelçilik yapmış arkadaşımız, uzun süre danışmanlığımı yaptı evet listeye koyduk seçilmedi. Örgüt izin vermedi. Örgütün Parti Meclisi’ne seçmediği emekli bir büyükelçiyi ben hangi gerekçeyle MYK’ya taşıyacağım. Eleştiriye açığım. Benim kadar eleştiriye açık olan kimse yoktur. PM’de beni eleştiren hiç kimsenin sözünü kesmem ve dinlerim. Olur ya eleştiriden yararlanacağım bir şey olur mu diye? Keşke burada anlattıklarını uzun süredir beraber çalışıyor, yüzüme karşı söyleseydi.

‘O ARKADAŞLAR TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİRMEZLER VE DÖNÜŞTÜREMEZLER’

Hangi aşamada hâlâ benim Amerika’ya, İngiltere’ye gittiğimi arkadaşım öğrenmemişse yahu çipin yatırımını yapacağız. Türkiye’ye teknoloji getireceğiz. Dünyanın bir numaralı üniversitesine gidiyorum. MIT’ye gidiyorum. Hâlâ ondan haberi olmayan bir kişi varsa ve partide görev yapıyorsa beni dinlemiyor demektir. Benim ne yaptığımı bilmeyen, bu ülkenin bakınız Osmanlı, sanayi devrimini kaçırdığı için battı. Türkiye’nin teknoloji devrimini yakalaması lazım. Dünyanın en önemli hocalarıyla, dünyanın en önemli üniversiteleriyle görüştüm. Benim İngiltere’ye benim Almanya’ya gittiğimi Almanya yapay zeka merkezi… 60 yıldır kurulan İngiltere’deki yapay zeka merkezi. Ben oraları geziyorum. Bu ülkeye devrimi, teknoloji devrimini getirmek için mücadele ediyorum. Defalarca söylüyorum. Bura daha hala kısır bir politik tartışma konusu oluyorsa o arkadaşlar Türkiye’yi değiştirmezler ve dönüştüremezler.

Türkiye, akılla, bilgiyle, birikimle büyüyecektir. Bakınız CHP’nin geliştirdiği bir kavram var. yüksek yetenek inşası. Yüksek yetenek inşası, toplumun en zeki çocuklarını devlet desteğiyle yurt dışına göndermek ve o çocukların tamamını Türkiye’ye getirip, Türkiye’ye hizmet eder noktaya taşımaktır. Siz, eğer yüksek yetenek inşası kavramını dahi bilmiyorsanız CHP’yi tanımıyorsunuz demektir.

‘ELEŞTİRİYE EYVALLAH. HİÇBİR SORUNUM YOK AMA ELEŞTİRİNİN KENDİ İÇİNDE TUTARLI OLMASI LAZIM’

Örgütlere gönderilen para… Yahu tüzükte yüzde 40 diyor zaten. Biz de yüzde 40’ını gönderiyoruz. Ama bina da alıyoruz. Yüzde 40 onun içinde de var. Peki yüzde 40 göndermediysek neden mali rapora hep beraber el kaldırıp evet dediniz? Bu partinin bütün hesapları tüzüğümüz de dahil olmak üzere denetlenir. Bütün hesapları… Sayıştay tarafından denetlenir. AYM tarafından denetlenir. Her kuruşun hesabını veririz. Dolayısıyla eleştiriye eyvallah. Hiçbir sorunum yok ama eleştirinin kendi içinde tutarlı olması lazım.

‘OLAYLARI ÇARPITARAK ANLATIRSANIZ DOĞRU DEĞİL’

Bakın dedim ki ömür boyu beni genel başkanlık yapma gibi bir şeyim yok zaten. Olamaz da buna kararı örgüt verir ama ben günü gelecek, güçlü bir sosyal demokrat arkadaşımıza devredeceğim görevi. Vay efendim bunlar nerede saklanıyor, bunlar nerede duruyor? Daha bir ay önce İstanbul’da iki il başkanımız devir teslim töreni yaptı. Nasıl yaptı? İstanbul’da eski il başkanımızla yeni il başkanımız devir teslim töreni yaptılar. Yahu arkadaşlar ben de yeni seçilen bir genel başkana devir teslimi yapmayacak mıyım? Bunun odayla ne alakası var? Bunun sağla solla ne ilgisi var? Bunun eleştiriyle ne ilgilisi var? Elbette Kurultay gelecek; kurultay bir genel başkan seçecek; ben de eski genel başkan olarak diyeceğim ki: Gel devir teslim töreni yapacağız. Örgütleri çağıracağız; orada uygar bir şekilde tokalaşacağız ben ona çiçek vereceğim. O bana çiçek verecek. Ne odası arkadaşlar? Ne arka kapı planları? Seçecek olan sizsiniz yahu. Seçecek olan ben değilim, bu partinin örgütleri seçecek. Partinin örgütleri seçecek, bizler de devir teslim töreni yapacağız. Uygar insanlar gibi… Bakanlar, il başkanları devir teslim töreni yapar. Bunlar uygar bir devletin gerekleridir zaten. Bunu alıp da başka yerlere çekmenin mantığı var mı Allah aşkına? Sanki örgüt hiç yok, ben tek başıma genel başkan seçiyorum. Bu genel başkan nerede? Genel başkanı siz seçeceksiniz. Eğer olayları çarpıtarak anlatırsanız doğru değil. Genel başkan olacak kişinin olayları çarpıtmanın sizin önünüze sağduyuyla, güler yüzle çıkmalı. Sağlıklı eleştiriler yapmalı.

‘BERABERDİK, O ARKADAŞLARLA BERABERDİK. BÜTÜN O ELEŞTİRİLERİ KEŞKE MYK’DA, PM’DE SÖYLESELERDİ’

Ben Özgür kardeşimi severim. Uzun süredir beraberiz. Birlikteyiz. ‘Belediye başkan adayı olacağım’ dedi. Belediye başkan adayı oldu. ‘Milletvekili olacağım’ dedi milletvekili adayı oldu. Yeri geldi ön seçim yeri geldi merkez yoklaması… E beraberdik, o arkadaşlarla beraberdik. Bütün o eleştirileri keşke MYK’da, PM’de söyleselerdi. Ben de dinleseydim ve beraber o mücadeleyi yapsaydık. Orada evet diyeceksin buraya gelince ‘hayır’ diyeceksin. Olmaz olmaz. Genel başkanlarda çifte standart olmaz. Dün neyse bugün de aynısı olacaksın. İşin özü budur. Size inanıyorum. Akla inanıyorum, mantığa inanıyorum, güzelliğe inanıyorum. Hiç endişe etmeyin her kuruşun hesabını vermeye hazırız.”

Bu arada Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu, saat 21.00’de genel başkanlık seçimine geçileceğini ve 2 saatte tamamlanmasının öngörüldüğünü duyurdu.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Özgür Özel: “CHP’de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok”

Sonraki İçerik

Özgür Özel CHP’nin 8’inci Genel Başkanı oldu

İlgili İçerik

CHP’li Uyar: “TFF yönetimi derhal istifa etmelidir”
Siyaset

CHP’li Uyar: “TFF yönetimi derhal istifa etmelidir”

CHP’de 5 belediye başkanı hakkında ihraç kararı
Siyaset

CHP’li Sarı’dan YENİ Parti ve DEM Parti’ye çağrı: “Ortak aday belirlemeye hazırız”

CHP’li Deniz Demir: “Kur artışları engelli vatandaşları da vurdu”
Siyaset

CHP’li Demir’den jeosit alanların korunması için kanun teklifi

Gürer: “Mısır üreticileri alım fiyatının en az ton başı 10 bin lira olmasını bekliyorlar”
Siyaset

CHP’li Gürer: “2026’nın sekiz ayında 82 bin 669 esnaf iş yeri kapandı”

Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı
Siyaset

AKP, sigara ve gıda takviyeleri ile ilgili kanun teklifi hazırlıyor…

CHP’li Sarıbal: “Bu asgari ücret emekçilerin sorununu çözmez”
Siyaset

CHP’li Sarıbal’dan “fon krizi” tepkisi: “İktidarın gözü önünde, kurumların izlediği bir vurgun”

Sonraki İçerik
Özgür Özel CHP’nin 8’inci Genel Başkanı oldu

Özgür Özel CHP'nin 8'inci Genel Başkanı oldu

Gündem

Eyüpsultan Belediyesi başkan vekili Cafer Parlak seçildi

Eyüpsultan Belediyesi başkan vekili Cafer Parlak seçildi

Bakırköy Belediye Tiyatroları yeni sezona ‘Çirkin’ ile merhaba dedi

Bakırköy Belediye Tiyatroları yeni sezona ‘Çirkin’ ile merhaba dedi

“Terkos Çıkmazı” mirası 98 yıl sonra Bayoğlu’nda yeniden canlandı

“Terkos Çıkmazı” mirası 98 yıl sonra Bayoğlu’nda yeniden canlandı

İsmail Saymaz ve Murat Ağırel hakkında ev hapsi kararı

İsmail Saymaz ve Murat Ağırel hakkında ev hapsi kararı

Ataşehir Belediyesi AKP’ye geçti!

Ataşehir Belediyesi AKP’ye geçti!

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 11’inci yılı…

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 11’inci yılı…

MEB: COP31’de Türkiye İklim Okulu için paydaşlarla iş birliği yapılacak

MEB: COP31’de Türkiye İklim Okulu için paydaşlarla iş birliği yapılacak

CHP’li Uyar: “TFF yönetimi derhal istifa etmelidir”

CHP’li Uyar: “TFF yönetimi derhal istifa etmelidir”

CHP’de 5 belediye başkanı hakkında ihraç kararı

CHP’li Sarı’dan YENİ Parti ve DEM Parti’ye çağrı: “Ortak aday belirlemeye hazırız”

‘Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş’ı anma programı başlıyor

Neşet Ertaş’ın vasiyeti ölümünden 14 yıl sonra yerine getirildi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist