Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Müsavat Dervişoğlu: “Defolun gidin!”

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, emekli aylıklarına yapılan zammın yurttaşla dalga geçmek anlamına geldiğini kaydetti, 'Emekliler için yıkım planı 2008'de başladı' dedi. İktidara "Garabetlerinizden ve aymazlıklarınızdan yorulduk artık. Defolun gidin" diyen Dervişoğlu, hükümete "Esad" sorusu da yöneltti.

Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2024 - 11:46:02
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2024 - 11:46:02
İYİ Parti’li vekilden Doğu Perinçek’in suikast iddiasına ilk yanıt
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Türkiye-Avusturya maçındaki “bozkurt” hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral‘a verilen cezayı eleştirerek başlayan Dervişoğlu, “Bozkurt Türklüğün sembolüdür, Merih Demiral’ı alnından öpüyorum” dedi.

“DEFOLUN GİDİN”

Konuşmasında kadın cinayetlerine dikkati çeken Dervişoğlu, “Artık yeter kadınlarımızın üzerinden ellerinizi çekin. Bu milletin kürsüsünden sesleniyorum; Gelin kadın cinayetlerini sonlandırmak için çalışalım, bu vahşete son verelim. Garabetlerinizden ve aymazlıklarınızdan yorulduk artık. Defolun gidin” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİ İÇİN YIKIM PLANI 2008’DE BAŞLADI”

Ekonomiye yönelik eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, emekli aylıklarına yapılan zammın yurttaşla dalga geçmek anlamına geldiğini kaydetti.

Dervişoğlu, “AKP iktidarının söylediği ve yaptığı arasında her zaman olduğu gibi dağlar kadar fark var. AKP demek aldatmaca demektir, vatandaşa tuzak kurmak demektir. Emekliler için yıkım planı 2008 yılında başlamıştır. 2008 yılında sözde reform denilen değişimle emekli maaşı hesaplama sistemi değişti. Değişim yapılmasaydı bugün en düşük emekli maaşı 30 bin liranın üzerinde olacaktı” diye konuştu.

“TÜRKLÜK BİRÇOK BADİRE ATLATMIŞTIR”

Dervişoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda ortaya koyduğu başarı ve gösterdiği yüksek mücadeleyle hepimizi sevince boğmuş, bu sıkıntılı atmosfer içerisinde ihtiyacımız olan milli gurur ve birlik duygusunu bizlere yaşatmıştır.

Futbolcumuz Merih Demiral mutluluğunu tribünlerdeki ve ekranları başındaki aziz milletimizle Türklüğün sembolü olan bozkurt yaparak paylaşmıştır. Türklük, tarih bilindi bilineli dünya coğrafyasının dört bir yanında insanlık serüveninin, en önemli yazarlarındandır. Bu serüven esnasında şüphesiz ki birçok badire atlatmıştır.

Türk, tarih karşısında asla pes etmemiş, hürriyet ve İstiklalinden vazgeçmemiş, destansı yolculuğuna haysiyetli bir şekilde daima devam etmiştir. Bu da bozkurtla sembolleşmiştir. Yani bozkurt hiçbir koşulda haktan ve onurdan taviz vermemenin işaretidir.

“BOZKURTÇA HAYKIRIYORUZ”

Liderlik ederken arkandakileri düşünmenin işaretidir. Meydandan ve mücadeleden kaçanların değil, göğüs göğüse çarpışanların işaretidir. Bozkurt, en umulmadık zamanda en büyük atılımları yapabilmenin sonsuz bir dirilişin işaretidir. Bozkurt bir ruhtur. Benimsersiniz ya da benimsemezsiniz. Seversiniz ya da sevmezsiniz. Biz bununla ilgilenmiyoruz. Biz Türk’e yaraşmakla Türk’e yaraşanlarla ilgileniyoruz.

Bugüne kadar Türklüğü ayaklar altına aldık diyen güruhların bozkurtu bu şuuru, bu ruhu pisliklerine alet etme girişimlerini görüyor biliyor ve buradan ihtar ediyoruz: Biz varız ve buradayız! Türklüğe adalet yeminiyle, milletine sadakat yeminiyle, Cumhuriyetine hürriyet yeminiyle, atasına ise vefa yeminiyle bağlıyız! Meydanı mankurtlara bırakmamak bozkurtları diriltmek için buradayız! Anaların gözyaşlarını görmeyip muktedirleri tebessümlerine bakan; milletin çığlığına sağır, efendilerinin fısıltılarını dahi duyanlara karşı milletin sesi, anaların gözyaşı, çocukların çığlığı olarak buradayız ve bozkurtça haykırıyoruz. Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Ya adalet ya kıyamet.

HÜKÜMETE “ESAD” SORUSU

Buradan hükümete soruyoruz Esad ile anlaşmak için gerçek bir stratejiniz, gerçek bir devlet politikanız var mıdır? PKK’yı ortadan kaldırmak için bir işbirliği teklif edilecek midir? Cevaplarını biliyoruz, yok. Her ne olursa olsun Suriyeli sığınmacılar evlerine dönmelidir. 

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Yayını terk eden Buket Aydın’dan açıklama…

Sonraki İçerik

Şişli Belediyesi’nin gezici ‘Kent Kafe’si hizmete girdi

İlgili İçerik

CHP’li Emir: Ak Parti’lilere el altından aşı yapılıyor
Siyaset

CHP’li Emir: “Kim bu Avukat Recep Seyhan?”

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!
Siyaset

Özgür Çelik: “Adalet Bakanı topu taca atıyor”

Özgür Özel, Bülent Arınç’ı ziyaret etti…
Siyaset

Özgür Özel, Bülent Arınç’ı ziyaret etti…

CHP’li Karasu: “Bir imza ile 600 milyon Euro’yu şirketin kasasına koydular”
Siyaset

CHP’li Karasu: “Ocak ayında 195 bin 576 kişi işsiz kaldı”

CHP’li Yavuzyılmaz: Çayırhan peşkeş çekilmeye hazırlanıyor
Siyaset

Yavuzyılmaz’dan iktidara Halkbank’ın ABD’deki davası üzerinden tepki

CHP’li Bulut: “Uygulanan ekonomi politikaları çöktü”
Siyaset

CHP’li Bulut’tan “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” hesabına soruşturma başlatılmasına tepki

Sonraki İçerik
Şişli Belediyesi’nin gezici ‘Kent Kafe’si hizmete girdi

Şişli Belediyesi'nin gezici 'Kent Kafe'si hizmete girdi

Gündem

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem

Ankara’da korkutan deprem!

İran’ın yeni Dini Lideri Hamaney’den ilk açıklama

İran’ın yeni Dini Lideri Hamaney’den ilk açıklama

FBI: Trump’ın evinde ‘çok gizli’ belgeler ele geçirildi

Trump: “İran’ın nükleer silah edinmesine asla izin vermeyeceğim”

Çin-Avrupa Demiryolu Ekspresi’nde sefer sayısı yılın ilk iki ayında yüzde 32 arttı

Çin-Avrupa Demiryolu Ekspresi’nde sefer sayısı yılın ilk iki ayında yüzde 32 arttı

İBB, 20 bin öğrenciye kıyafet yardımı

İBB, 20 bin öğrenciye kıyafet yardımı

Gazeteci Enver Aysever gözaltına alındı

Enver Aysever hakkında tahliye kararı

Arakçi: “Temel ilkeler konusunda ön anlaşmaya vardık”

Arakçi: “İsrail, UNESCO Dünya Mirası alanlarını vuruyor”

Gazi katliamında yaşamını yitirenler 31’inci yıl dönümünde anıldı

Gazi katliamında yaşamını yitirenler 31’inci yıl dönümünde anıldı

Adıyaman Belediyesi, Mehmet Sadık Gürsoy Kütüphanesi’ni kente kazandırdı

Başkan Tutdere: “Depremin yaralarını yatırımlarla sarıyoruz”

MSB: Balistik füzelerin yaygınlaşması NATO için önemli bir güvenlik meselesi haline geldi

MSB: Balistik füzelerin yaygınlaşması NATO için önemli bir güvenlik meselesi haline geldi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist