Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Kültür-Sanat

Kenan Işık için AKM’de anma töreni düzenlendi

Yaklaşık 10 yıl komada kaldıktan sonra, dün yaşamını yitiren usta sanatçı Kenan Işık için Taksim AKM’de anma töreni düzenlendi. Anma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tüm Türkiye'nin takdirine ve sevgisini kazanan bir insan, yine bugün de hepimizi ortak bir duyguda birleştirdi. Hepimiz çok üzgünüz ve kederliyiz. Kenan Işık'a rahmet diliyoruz” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 30 Temmuz 2024 - 12:38:00
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2024 - 12:38:00
Kenan Işık için AKM’de anma töreni düzenlendi
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Usta sanatçı Kenan Işık için Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) anma töreni düzenlendi. Işık ailesinin taziyeleri kabul ettiği anma töreninde, sırasıyla; Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, merhum Işık’ın oğlu Mehmet Işık, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy birer konuşma yaptı. İmamoğlu, merhum Işık’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun yanı başında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“BEY EFENDİ TAVRI HİÇBİR ZAMAN AKLIMIZDAN ÇIKMAYACAK”

“Bugün çok değerli tiyatro ve seslendirme sanatçısı, sunucu, gazeteci, kültür insanı Kenan Işık’ı kaybetmeyen büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Kenan Bey, toplumun her kesimi tarafından sevilen, saygı gören ve takdir edilen bir insandı. Gerek sahne üstünde, gerek kamera arkasında birbirinden başarılı birçok çalışmayla, gönülden insanların sevgisini kazanmıştır. Oyunculuğunun yanı sıra yönetmenliği, yazarlığı, sanat çalışmalarıyla birlikte TV sunuculuğu da ayrı bir yer almıştı yaşamında. Ve özellikle kendisini ekranda daha iyi tanırken, sadece bir programla insanlara ne kadar güzel mesajlar, topluma ne kadar kıymetli anekdotlar sağladığını, bir yarışma programından bile, o kısacık diyaloglarla inanılmaz dersler veren, inanılmaz katkılar sunan bir insandı. O etkileyici sesi, beyefendi tavrı hiçbir zaman aklımızdan çıkmayacak.”

“GÜZEL KENTİMİZE DE HİZMET SUNAN DEĞERLİ BİR HEMŞEHRİMİZDİ”

“Çok yönlü bir insandı. Bir başka yönü gazetecilik. Ama bizim için çok özel bir tarafı da bu şehre hizmet etmiş olması. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmenliğini de üstlenerek, güzel kentimize de hizmet sunan değerli bir hemşehrimizdi. Kendisine minnettarız. 10 yıl boyunca açıkçası hep kendisinden iyi bir haber alma dileğinde bulunduk. Eminim, milyonlarca insanımızın duası onunla olmuştur. Ama ne yazık ki aramızdan ayrıldığı haberini hep beraber aldık. Bugüne kadar hayatımıza kattığı tüm güzellikler için kendisine yürekten teşekkür ediyoruz.”

 

“ÜZGÜNÜZ VE KEDERLİYİZ”

“Az önce ailesi adına konuşan kıymetli oğlunu dinlediğimde, bir evlat olarak babasını anlatırken, hissettiklerini ve tariflerini, ne kadar güzel bir şey ki, aslında milletçe birlikte hissetmişiz. Bazen bir sanatçının ortaya koyduğu sanat performansının bu kadar hayatına izdüşüm şeklinde yansımasını beklemeyebilirsiniz; ama o hem beyefendiliği hem milletine olan sevgisini ama aynı zamanda insana dair olan sevgisini, ailesiyle yaşadığı gibi, bizimle yaşamış, bunu hissettirdi. Bu çok kıymetli. Bu yönüyle her kesimden insanın, tüm Türkiye’nin takdirine ve sevgisini kazanan bir insan, yine bugün de hepimizi ortak bir duyguda birleştirdi. Hepimiz çok üzgünüz ve kederliyiz. Kenan Işık’a rahmet diliyoruz. Değerli ailesine, sevenlerine, kültür-sanat camiasına sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun.”

MEHMET IŞIK: “SAMİMİYETİ VE SAHİCİLİĞİYLE BÜTÜN MEMLEKETİMİZİN GÖNLÜNÜ ALDI”

Merhum Işık’ın oğlu Mehmet Işık da duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Dualarınız ve dilekleriniz için teşekkür ediyorum ailem adına. Ömrü boyunca babam, her şeyden çok iyi, adaletli ve merhametliydi. Memleketinin insanını hep çok iyi tanımış, bir o kadar da sevmişti. Sanatında hep memleketi ve insanı için, sanatı vasıtası ile dünyayı bulduğundan daha iyi bir yer olarak bırakmak için ve sanatını bunun için kullanmayı amaçlamıştı her zaman. Ve kime sorarsanız sorun, bence bunu başardı. Sadece abime ve bana babalık değil, ülkenin bütün insanları için babalık görevini ve rol modellik görevini üstlendi. Sanatçı ve özellikle tiyatrocu kimliğiyle, Anadolu’yu ve Anadolu’nun kültürünü her zaman sanatının en merkezine koydu. Sahnelediği oyun Molière olsun, Sofokles olsun, Shakespeare olsun; hepsini Anadolu’nun ruhu ile harmanlayarak, insanımıza yol gösterdi. Sanatının ve kişiliğinin zenginliği, samimiyeti ve sahiciliğiyle bütün memleketimizin gönlünü aldı. Hayatının en büyük tutkusu olan sanatı ile hem ailesine bakma fırsatı buldu hem de ülkesinin insanına fayda sağladı. Şu anda kendisine ben, buradan, bu sahneden minnetimi sunarken, eminim hepiniz de aynı minnet duygusu içerisindesinizdir. Babamın ruhu huzur içindedir. Nur içinde yatsın. Hepimizin başı sağ olsun.”

21 Mart 2014 tarihinde düşme sonrasında beyin kanaması geçiren sanatçı Kenan Işık, 10 yıldır komadaydı. Uzun yıllardır tedavi gören 76 yaşındaki Işık, dün hayatını kaybetmişti. Merhum Işık, 31 Temmuz Çarşamba günü, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

CHP’li Tezcan: Masum hayvanları öldürme hakkını nereden alıyorsunuz?

Sonraki İçerik

Olimpiyat Oyunları’nda 2’nci madalya Atıcılık Milli Takımı’ndan geldi

İlgili İçerik

Alman filozof Jurgen Habermas hayatını kaybetti
Kültür-Sanat

Alman filozof Jurgen Habermas hayatını kaybetti

Türk Halk Müziği sanatçısı Emre Saltık kabri başında anıldı
Kültür-Sanat

Türk Halk Müziği sanatçısı Emre Saltık kabri başında anıldı

Emin Alper’in konuşmasını Karadağlı ve Kültür Bakanı Ersoy alkışlamadı
Kültür-Sanat

Emin Alper: “Böyle bir dünyada apolitik kalmak mümkün değil”

Sinema salonları 1 Mart’a kadar kapalı kalacak
Kültür-Sanat

Sinemalarda bu hafta: 10 yeni film vizyona girecek

Edip Akbayram ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı
Kültür-Sanat

Edip Akbayram ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Edip Akbayram yoğun bakıma alındı
Kültür-Sanat

Edip Akbayram ölüm yıl dönümünde mezarı başında anılacak

Sonraki İçerik
Olimpiyat Oyunları’nda 2’nci madalya Atıcılık Milli Takımı’ndan geldi

Olimpiyat Oyunları'nda 2'nci madalya Atıcılık Milli Takımı'ndan geldi

Gündem

CHP’li Emre: “Bir nesil gözümüzün önünde kayıp gitmektedir”

CHP’li Emre’den Bakan Gürlek’e: “Sunduk dediğiniz mal beyanınız nerede?”

Başkan Tutdere: “Şehrimizin tüm damarlarını sil baştan değiştirdik”

Başkan Tutdere: “Şehrimizin tüm damarlarını sil baştan değiştirdik”

AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı

MGM Hava Tahmin Uzmanı: Yağmurlu ve sağanak yağışlı bir bayram geçireceğiz

Fatih Altaylı’dan ‘sansür’ açıklaması

Fatih Altaylı, beyin ameliyatı oldu

Arakçi: “Temel ilkeler konusunda ön anlaşmaya vardık”

Arakçi, Hürmüz geriliminden ABD ve İsrail’i sorumlu tuttu

Çin ve ABD, ekonomik ilişkilerde istişareleri sürdürme kararı aldı

Çin ve ABD, ekonomik ilişkilerde istişareleri sürdürme kararı aldı

Özgür Özel Akın Gürlek’in malvarlığını açıkladı

Özgür Özel Akın Gürlek’in malvarlığını açıkladı

Fatih Erbakan’dan iktidara “Mescid-i Aksa” tepkisi

Fatih Erbakan’dan iktidara “Mescid-i Aksa” tepkisi

386 bin çocuk, 798 dernek ve vakıf yurduna emanet

CHP’li Şevkin: “Halk, ağız ve diş sağlığı hizmetine ulaşamıyor”

İsrail Savunma Bakanı: “İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Laricani öldürüldü”

İsrail Savunma Bakanı: “İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Laricani öldürüldü”

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist