Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili belli oldu

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başkan vekili seçimini yapmak amacıyla Ankara’da bir araya geldi. Seçimleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar kazandı. 864 üyenin 463’ünün oyunu alan Karalar’a başka partilerden 23 kişi oy verdi.

Yayınlanma Tarihi: 28 Mart 2025 - 17:55:18
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2025 - 18:44:47
CHP’li Zeybek, TBB seçimleri öncesi partilerle görüştü
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (TBB) Başkanı  Ekrem İmamoğlu’nun geçici bir tedbirle görevden uzaklaştırılması ve tutuklanması nedeniyle Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili seçimi yapıldı. Seçimlerin üçüncü turunda 463 oy alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TBB Başkan Vekili seçildi. Karalar, “Biz, iktidar olduğumuzda belediye başkanlarımız nasıl ki adaletli bir görev yürütüyorlarsa, nasıl ki kendilerine oy verene, vermeyene eşit hizmet ediyor, eşit yardım ediyorsa CHP iktidar olduğunda da Türkiye’de bunu yapacak. Hem parayı iyi kullanacak hem herkese eşit davranacak” dedi.

Ankara’da bir otelde toplanan Türkiye Belediyeler Birliği Birlik Meclisi, Ekrem İmamoğlu’na vekalet edecek Başkan Vekili için seçim yaptı. İlk turda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar 476 oy alırken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç 239 oyda kaldı ve seçim ikinci tura gitti. İkinci turda ise Karalar 458 oy, Genç ise 208 oy aldı ve seçim, salt çoğunluğun aranacağı üçüncü tura kaldı. Seçimin üçüncü turunda Zeydan Karalar, 463 oy alarak 179 oy alan Ahmet Metin Genç’i geçerek TBB Başkan Vekili seçildi.

Seçilmesinin ardından konuşma yapan Karalar, TBB delegelerine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e teşekkür ederken Silivri’de tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’na selamlarını iletti.  Karalar, şunları söyledi:

“Ne yazık ki ülkemiz olağanüstü kötü günlerden geçiyor. Çok zor koşullarda kurduğumuz cumhuriyetimiz; mantığın, izanın, hukukun, demokrasinin, akla mantığa uymayan kararların olduğu bir süreçten geçiyoruz. Doğudan batıya kadar. Gün geçmiyor ki milletin iradesiyle seçilen bir başkanımız görevden alınmasın. Bunu asla kabul etmiyoruz, milletin iradesine gem vurulmaz. Milli iradeye dem vurarak siyasete gelenler, milli iradeyi şu günlerde yok sayıyorlar. Ben de Ekrem Başkana iki gün önce gittim Vahap Başkanla birlikte. Başka belediye başkanlarımızla da görüştük. İnanın sordukları soruların içerisinde incir kabuğunu dolduracak bir şey yok. İnanıyorum ki bütün belediye başkanları aynı durumda doğudan batıya kadar. Artık ülkede yönetimin tartışıldığı, memnuniyetsizliğin arttığı, halkın yeni bir lidere, yeni bir kadroya, yani tümden değişime tek sesle bağırdığı, değişimin artık söz konusu olması gerektiği bir durumda değişimi sağlayacak, halkın gözünde etkin olan insanların susturulmasının dışında bir şey değil bu. Ve aynı zamanda basına yapılan uygulama da bundan ötürü.

Eğer bir idare artık halkı memnun edemiyor, alttan itirazlar yükseliyor ise bir algı yönetimi oluşturmaya başlar ve en büyük düşmanları doğru söyleyen siyasetçilerdir, halkı etkileyen siyasetçilerdir ve aynı zamanda doğru haber ileten basın da onların çok sevmediği unsurlardır. Görüyoruz ki sadece haberleri yaymakla görevli olan basın teker teker cezalandırılıyor. Kimine on gün, kimine beş gün değişik cezalar veriliyor. Biz, bunları kabul etmiyoruz, kabul etmeyeceğiz. Hukukun, demokrasinin sonuna kadar mücadelesini hep birlikte vereceğiz.

23 yıldır bir siyasal iktidar görevde, 10 yıllık icraatlarını aldım. Sayın Genel Sekretere dedim ki ne dağıttılar, nasıl dağıttılar? Tam 2 bin araç dağıtmışlar 2015’ten 2025’e. Bin 700’ü Cumhur İttifakı’na gitmiş. Peki buradaki kardeşlerim, bizler, TBB’ye aidat vermiyor muyuz? Bizim hakkımızı yıllardır başka belediyelere vermişler, sizin haklarınızı. Oysa Ekrem Başkan, TBB Başkanı olduktan sonra yaklaşık yüzde 55’i CHP’li belediyelere yüzde 45’i de başka belediyelere gitmiş. İşte adalet budur, yapılması gereken iş de budur. Biz, iktidar olduğumuzda belediye başkanlarımız nasıl ki adaletli bir görev yürütüyorlarsa, nasıl ki kendilerine oy verene, vermeyene eşit hizmet ediyor, eşit yardım ediyorsa CHP iktidar olduğunda da Türkiye’de bunu yapacak. Hem parayı iyi kullanacak hem herkese eşit davranacak. Bizim görev anlayışımızda bu olacak.

Türkiyemiz her şeye rağmen, bu uygulamalara rağmen bir kardeş hukuku içerisinde yaşamaya devam ediyor. Bu da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet sayesindedir. Biz, ülkede, doğusundan batısına herkesin onurla ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım’ diyeceği bir iklimi yaratacağız bu ülkede, yaratmalıyız. Şimdi, ‘Yeter söz milletin’ diyorlar ya,  bunu kendilerinin söylediğini iddia ediyorlar. Oysa bu, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde olmuştur. Bunu demek millet iradesinin ta kendisidir. Temelleri o zaman atılmıştır. Biz de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz ve bunu teslim etmeyeceğiz. Etmeyeceğiz sevgili kardeşlerim.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Eyüpsultan’da Otizm Farkındalık Yürüyüşü yapıldı

Sonraki İçerik

Özçağdaş: Yusuf Tekin’in D&R kadar eğitimdeki sorunları dert etmediğini görüyoruz’

İlgili İçerik

CHP’li Kaya: “Kadınlara yapılan soyadı dayatması son bulmalıdır”
Siyaset

CHP’li Kaya: “2 günde 5 kadın erkekler tarafından katledildi”

Burhanettin Bulut: RTÜK, niteliği düşük belgeselleri kime hazırlatıyor
Siyaset

CHP’li Bulut’tan İsmail Arı’nın tutuklanmasına tepki

Gürer: “Mısır üreticileri alım fiyatının en az ton başı 10 bin lira olmasını bekliyorlar”
Siyaset

CHP’li Gürer: “2026 yılının ilk 2 ayında binden fazla şirket konkordato başvurusu yaptı”

CHP’li Günaydın: Lozan, 85 milyonun demokratik haklarının sınırını çizmektedir
Siyaset

CHP’li Günaydın: İsmail Arı yalnız değildir

Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı
Siyaset

İşte TBMM’de bu hafta görüşülecek konular…

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!
Siyaset

Çelik: “Umut arkadaşlarımızın mücadelesindedir”

Sonraki İçerik
Özçağdaş: “Hedefimiz parasız, adil, eşitlikçi, laik eğitim”

Özçağdaş: Yusuf Tekin'in D&R kadar eğitimdeki sorunları dert etmediğini görüyoruz'

Gündem

Işıkhan: “Sürekli Cilt Altı Glukoz İzlem Sistemi” geri ödeme sistemine alındı

Yeşil ve dijital dönüşüm odaklı mesleklere Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu

Gürlek: “Sosyal medyada kimlik doğrulama esas olacak”

Bakan Gürlek: Eski iki bakanın da etkilendiği trafik kazasına ilişkin soruşturma başlatıldı

CHP’li Kaya: “Kadınlara yapılan soyadı dayatması son bulmalıdır”

CHP’li Kaya: “2 günde 5 kadın erkekler tarafından katledildi”

Adıyaman’da Sırrı Süreyya Önder Parkı açılışa hazırlanıyor

Adıyaman’da Sırrı Süreyya Önder Parkı açılışa hazırlanıyor

TSK’dan ihraç edilen teğmen Ebru Eroğlu’na mahkemeden ret

TSK’dan ihraç edilen teğmen Ebru Eroğlu’na mahkemeden ret

Arakçi: “Temel ilkeler konusunda ön anlaşmaya vardık”

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Boğazı açık…

Trump ve Starmer, Hürmüz Boğazı’nı görüştü

Trump ve Starmer, Hürmüz Boğazı’nı görüştü

Burhanettin Bulut: RTÜK, niteliği düşük belgeselleri kime hazırlatıyor

CHP’li Bulut’tan İsmail Arı’nın tutuklanmasına tepki

İmamoğlu’nun da arasında bulunduğu 402 sanıklı İBB Davası yarın başlıyor

İBB Davası’nın duruşmalarında üçüncü hafta…

Gazeteci İsmail Arı’nın gözaltına alınması İstanbul’da protesto edildi…

Gazeteci İsmail Arı’nın gözaltına alınması İstanbul’da protesto edildi…

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist