Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

CHP’li Bulut: İktidar devletin kurumlarını bir çete misali kullanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP'li belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin, "Bunu, 'Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart seçimlerinde yüksek oy aldı' diye ya da 'vatandaş artık bizi tercih etmiyor' diye cezalandırmak en büyük hakaret. Sizi 22 yıl boyunca bu halk iktidar yaptı. Her seçimde sizi birinci parti yaptı ve oy verdi. Ama bu defa vatandaş istemiyor. İktidarın buna tahammül etmesi lazım. Ama iktidar devletin tüm olanaklarını kullanıyor. Devletin kurumlarını bir çete misali kullanır hale getirmiş durumda. Devletin olanaklarıyla, haksız bir rekabetle, yargıyı, yasamayı, basını, aklınıza gelen tüm kanalları, TRT'yi sarayın propaganda merkezi haline getirmiş durumda" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2025 - 19:18:03
Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2025 - 19:18:03
Burhanettin Bulut’tan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP’li belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin, “Bunu, ‘Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart seçimlerinde yüksek oy aldı’ diye ya da ‘vatandaş artık bizi tercih etmiyor’ diye cezalandırmak en büyük hakaret. Sizi 22 yıl boyunca bu halk iktidar yaptı. Her seçimde sizi birinci parti yaptı ve oy verdi. Ama bu defa vatandaş istemiyor. İktidarın buna tahammül etmesi lazım. Ama iktidar devletin tüm olanaklarını kullanıyor. Devletin kurumlarını bir çete misali kullanır hale getirmiş durumda. Devletin olanaklarıyla, haksız bir rekabetle, yargıyı, yasamayı, basını, aklınıza gelen tüm kanalları, TRT’yi sarayın propaganda merkezi haline getirmiş durumda” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması nedeniyle CHP’nin her hafta bir il ve İstanbul’un bir ilçesinde düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili Zeydan Karalar’ın tutuklanması nedeniyle yarın Adana’da gerçekleştirilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, miting öncesi ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu. Adana mitinginin ilk olarak bir halk buluşması olduğunu ve Özgür Özel’in belediye çalışanları ve partililere destek vermek için geleceğini kaydeden Bulut, yoğun bir talep olduğu için Adana’da mitinglerin gerçekleştirildiği Uğur Mumcu Meydanı’nda karar kılındığını söyledi.

Belediye başkanlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin konuşan Bulut, bu operasyonların normalleştiğini ve eski belediye başkanlarının unutulduğunu kaydederek, “Genel Başkan, başından beri şunu ifade ediyor: Bu müdahaleler, operasyonlar, belediyelerin hizmet vermesini engellemesine yönelik yaptığınız müdahalelerin hepsi aslında halkı cezalandırmak. Adı üzerinden diyoruz ya, ‘millet iradesine sahip çıkıyor’. Siz milletin iradesine şu anda operasyon düzenliyorsunuz. 19 Mart darbesi halkın iradesine yapılan darbedir” dedi.

Bulut, vatandaşların mitinglere sahip çıktığını vurgulayarak, “Eğer bir soruşturma var ise bundan kaçan yok. Soruşturma yapabilirsiniz ama sabahın kör saatinde insanları alıp tutuklamanın, tutukladıktan sonra ona suç atfetmenin ve ondan sonra dosyaları hazırlamanın hukukta yeri yok. Bu ne hukuki olarak bir değerlendirme ne de siyasi olarak bir değerlendirmedir” ifadelerini kullandı. Bulut, şöyle devam etti:

“Mesela biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidar partisini eleştirmek istiyoruz, vatandaşın sorunlarını dile getirmek istiyoruz ama karşımızda sürekli yargı var. Bu siyasi bir mesele değil. Bu tamamen Türkiye’nin geleceğine ve vicdanına yapılan bir operasyondur. Aslında cezalandırılan Türkiye’nin kendisidir. Ekonomik olarak batıyoruz. İnsanlar artık siyaset yapmaktan uzaklaştı. Bürokratlar imza atmaktan çekinir hale geldi. Tüm bunların yanında gençler de bu ülkeden artık gitmek istiyor. Buna hiç kimsenin hakkı yok.

İKTİDAR YARGIYI, YASAMAYI, BASINI, TRT’Yİ SARAYIN PROPAGANDA MERKEZİ HALİNE GETİRMİŞ DURUMDA

Bunu, ‘Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart seçimlerinde yüksek oy aldı’ diye ya da ‘vatandaş artık bizi tercih etmiyor’, ‘başka bir partiyi tercih ediyor’ diye cezalandırmak en büyük hakaret. Sizi 22 yıl boyunca iktidar yaptı. Her seçimde sizi birinci parti yaptı ve oy verdi. Ama bu defa vatandaş istemiyor. Artık iyi yönetemiyorsun diyor. Yani aynı halk iradesi sizi daha önceki seçimlerde nasıl seçtiyse bu defa seçmiyor kardeşim. Buna tahammül etmesi lazım iktidarın. Ama iktidar devletin tüm olanaklarını kullanıyor. Devletin kurumlarını bir çete misali kullanır hale getirmiş durumda. Devletin olanaklarıyla, haksız bir rekabetle, yargıyı, yasamayı, basını, aklınıza gelen tüm kanalları, TRT’yi sarayın propaganda merkezi haline getirmiş durumda.

O açıdan buradan Adana’dan yine haykıracağız. Vatandaşlarımız yine buraya gelerek bunu ifade etmiş olacak. Yeter artık, vazgeçin. Bırakın bu iktidarı. Bırakın bu iktidarı, artık vatandaş değiştiriyor, halk değiştiriyor. Halkın iradesine müdahale, hiç kimsenin hakkı değil. Halktan daha büyük bir güç yok.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

CHP’li Bakan: Tutukluluk bir cezalandırma aracına dönüşmüş durumda

Sonraki İçerik

Çorlu Tren Faciası’nda oğlunu kaybeden Mısra Öz’ün yargılandığı dava ertelendi

İlgili İçerik

CHP’li Sarı: “Bu bütçe, soygun düzeninin bütçesi”
Siyaset

CHP’li Sarı: “Bu bütçe, soygun düzeninin bütçesi”

TBMM’de CHP bayramlaşma programı
Siyaset

CHP’de 48 isim ihraç edildi…

CHP İstanbul İl Başkanlığına Mehmet Ali Yüksel görevlendirildi
Siyaset

CHP İstanbul İl Başkanlığına Mehmet Ali Yüksel görevlendirildi

CHP’li Sarıbal: “Bu asgari ücret emekçilerin sorununu çözmez”
Siyaset

CHP’li Sarıbal: “Yağmuru felakete götüren ülkelerin ekonomik düzenidir”

CHP’li Erbay: “Sağlığın merkezine puanı değil, insanı koymalıyız”
Siyaset

CHP’li Erbay: “Sağlık bir propaganda konusu değil”

CHP Zaman Kapsülünü açtı
Siyaset

CHP’li İlgezdi: “Ülkenin geleceği mülakat komisyonlarının iki dudağı arasına terk edilemez”

Sonraki İçerik
Çorlu Tren Faciası’nda oğlunu kaybeden Mısra Öz’ün yargılandığı dava ertelendi

Çorlu Tren Faciası'nda oğlunu kaybeden Mısra Öz'ün yargılandığı dava ertelendi

Gündem

AKOM’dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul’da şiddetli yağış beklentisi nedeniyle bazı eğitim ve sınavlara ara verildi

CHP İstanbul İl Başkanlığına Mehmet Ali Yüksel görevlendirildi

CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Yüksel, Pazar günü görevine başlayacak

Adalet Bakanlığı, sınav ve mülakatları erteledi

Alo Adalet 135 Hattı, 81 ildeki tüm adliyelerde hizmete sunuldu

Bakırköy’de meme kanserinde erken teşhis için farkındalık yürüyüşü

Bakırköy’de meme kanserinde erken teşhis için farkındalık yürüyüşü

Kazım Koyuncu’nun “yarım kalan” hikayesi beyazperdeye taşınıyor

Kazım Koyuncu’nun “yarım kalan” hikayesi beyazperdeye taşınıyor

RTÜK’ten HaberTürk’e ceza

RTÜK’ten Sözcü TV ve Koza TV’ye idari para cezası

Sanatçı Alpay, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Sanatçı Alpay, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Meteoroloji Mühendisleri Odası: Kimse sorumluluğu doğaya yükleyerek kendini aklamasın

Meteoroloji Mühendisleri Odası: Kimse sorumluluğu doğaya yükleyerek kendini aklamasın

Çerkezoğlu: “Vergide adalet her gün biraz daha bozulmaktadır”

Çerkezoğlu: “Bu yılın ilk 9 ayında cebimizden 2 trilyon 254 milyar lira alındı”

AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı

AKOM, yarın için şiddetli yağış uyarısı yaptı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist