Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Erdoğan: Makamlar, koltuklar, ünvanlar gelip geçicidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaymakam kurası töreninde, "Makamlar, koltuklar, ünvanlar, bunların hepsi gelip geçicidir, muvakkattir. Ama aynı zamanda bunlar birer imtihan vesilesidir. Aslolan bu sınavı geçmek, milletimizin duasını almak, gönüller kazanıp geride hayırla yad edilecek eser ve hizmetler bırakabilmektir. Bu aziz milletin hayır duasına, Rabbimizin de rızasına mazhar olmak istiyorsanız, bakın, altını çizerek ifade ediyorum, kibir ve enaniyet zehrini bünyenizden uzak tutmak zorundasınız" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 15 Ekim 2025 - 15:50:31
Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2025 - 14:33:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör örgütü PKK’nın teşkes ilanına ilk yorum
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaymakam kurası töreninde, “Makamlar, koltuklar, ünvanlar, bunların hepsi gelip geçicidir, muvakkattir. Ama aynı zamanda bunlar birer imtihan vesilesidir. Aslolan bu sınavı geçmek, milletimizin duasını almak, gönüller kazanıp geride hayırla yad edilecek eser ve hizmetler bırakabilmektir. Bu aziz milletin hayır duasına, Rabbimizin de rızasına mazhar olmak istiyorsanız, bakın, altını çizerek ifade ediyorum, kibir ve enaniyet zehrini bünyenizden uzak tutmak zorundasınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’ndaki 110. dönem kaymakamlar kurası törenine katıldı. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şunu asla ve asla unutmayın: İnancı, kimliği, kökeni, siyasi görüşü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun 783 bin kilometre karelik vatan toprağında yaşayan herkes devletimizin eşit ve onurlu birer vatandaşıdır. Binlerce yıllık devlet geleneğimiz, idari kabiliyet ve tecrübemiz, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ prensibi etrafında şekillenmiştir. Şurası bir gerçektir ki, devletin görevi vatandaşına hizmet etmektir. Vatandaşa layıkı veçhile hizmet etmek de görev, yetki ve mesuliyeti haiz tüm idarecilerimizin asli vazifesidir. Yarın sizler, her biriniz şahsımı, yani Cumhurbaşkanı’nı temsilen farklı ilçelerimizde görev üstleneceksiniz. İlçenizdeki esnafın, köylünün, iş insanının sorunlarına çözümler arayacak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarıyla yakından ilgileneceksiniz.

ADALET VE HAKKANİYETTEN ŞAŞMAYACAKSINIZ

Adalet ve hakkaniyetten asla şaşmayacaksınız. Haklıyı haksıza, mazlumu zalime ezdirmeyeceksiniz. İstiklal Marşı şairimiz merhum Mehmet Akif’in dediği gibi, ‘Her zaman ve her zeminde hakkı tutup kaldıracaksınız. Halkın rızasını hakkın rızasına giden bir yol olarak göreceksiniz.’

Devlet yönetiminde neredeyse çeyrek asrı geride bırakmış bir siyasetçi, devlet adamı ve büyüğünüz olarak bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak size şu tavsiyeyi özellikle vermek istiyorum. Makamlar, koltuklar, ünvanlar, bunların hepsi gelip geçicidir, muvakkattir. Ama aynı zamanda bunlar birer imtihan vesilesidir. Aslolan bu sınavı geçmek, milletimizin duasını almak, gönüller kazanıp geride hayırla yad edilecek eser ve hizmetler bırakabilmektir. Bu aziz milletin hayır duasına, Rabbimizin de rızasına mazhar olmak istiyorsanız, bakın, altını çizerek ifade ediyorum, kibir ve enaniyet zehrini bünyenizden uzak tutmak zorundasınız.

NE MAKAM ODALARININ BÜYÜKLÜĞÜNÜN NE MAKAM ARABALARININ MODELİNİN ANLAMI VAR

Ne makam odalarının büyüklüğünün ne makam arabalarının modelinin ne de devletin size sunduğu diğer imkanların anlamı vardır. Yeri gelmişken burada şu noktaya özellikle dikkatinizi çekiyorum. İbni Haldun, Mukaddime isimli eserinde bize bir mektup naklediyor. Bu, Tahir bin Hüseyin’in Mısır ve Suriye bölgesi valiliğine atanan oğlu Abdullah için kaleme aldığı bir mektuptur. Mektupta geçen şu öğütler hepinizin, hepimizin can kulağıyla dinlemesini istiyorum. ‘Oğul, gece gündüz halkını düşün. Allah sana bir ihsanda bulunup halkının yönetimini senin yetkine verdi. Aynı zamanda seni halkına karşı şefkatli olmakla görevlendirdi. Onları adil yönetmekle, rahat ettirmekle mesulsün. Aklın, fikrin sadece halkında olsun. En önemli işin yoksulları, çaresizleri, sıkıntılarını anlatmak için sana ulaşamayanları gözetmek olsun. Hakkını arama yolunu bilmeyen kişileri sen ara bul. En gizli dertlerini bile öğrenip bu kimselerin sorunlarını çözecek düzgün insanlar görevlendir.’ Bu görev sizin, bunu yapacaksınız. Kerim ve kamil devlet vasfımızın ruhuna riayet ederek her birinizin işte bu şuurla, bu titizlikle görev yapacağınıza ben yürekten inanıyorum.

DİJİTAL YENİLİKLERİ MENFİ ETKİLERİNİ ASGARİYE İNDİRMEK İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ

Kamu hizmetlerinin duyurulması, yaygınlaştırılması ve etkinliğinin artırılması noktasında özellikle dezenformasyonla mücadelede dijital teknolojilerin önemi göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştı. Devlet olarak yeni teknolojileri kamu yönetimine doğrudan dahil ediyor, bu imkanlardan azami ölçüde istifade etmeye özen gösteriyoruz. Dijital yeniliklerin birey, aile ve topluma yönelik menfi etkilerini asgari seviyeye indirmek, gençlerimizle birlikte milli ve manevi değerlerimizi bu tehditlerden uzak tutmak için de gerekli tedbirleri alıyoruz. Sosyal medya platformları idareciyle vatandaş arasındaki iletişimi güçlendirmesi bakımından elbette ki önemlidir. Elitist zihniyetin devletle millet arasına ördüğü duvarların aşılması noktasında çevrimiçi iletişim önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Mülki idare amirlerimizin, yani sizlerin, mülki idare amirlerimizin bu platformları temsil ettikleri makamın ciddiyetine ve ağırlığına uygun biçimde, en doğru biçimde kullanmaları bizim için değerlidir.

SOSYAL MEDYAYI PR ÇALIŞMALARINA ALET EDEN İDARECİLERE TOLERANSIMIZ YOK

Bununla birlikte sosyal medyayı kamu hizmetlerinin verimliliğini artırmak, vatandaşa daha hızlı ulaşmak, talep ve beklentilere en uygun çözümleri bulmak yerine şahsi ikbal ve PR çalışmalarına alet eden idarecilere de unutmayın toleransımız yoktur. Görevi ve konumu ne olursa olsun, kamu yönetiminde vazife üstlenen herkesin dikkatli olması, devletin imaj ve itibarına halel getirmeyecek şekilde davranması gerekiyor. Atalarımızın ‘Umur görmüş’ ifadesinde anlamını bulan o vakarı, olgunluğu ve ağırbaşlılığı biz idarecilerimizde bilhassa da mülki idare amirlerimiz de görmek istiyoruz. Aynı durum eğitimden sağlığa, yargıdan güvenliğe kadar millete doğrudan hizmet götüren bütün alanlarda geçerlidir. Hizmetlerin, icraatların, verilen emeğin tanıtımı yapılacaksa bile insanların mahremiyetine saygı gösterilmeli, kaş yapayım derken göz çıkarma gibi bir durumun yaşanmasına mahal verilmemelidir.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

BES-AR: Ekim ayında açlık sınırı 37 bin 287, yoksulluk sınırı 92 bin 378 lira oldu

Sonraki İçerik

Çin’in Xinjiang bölgesindeki iki büyük demiryolu limanından yapılan Çin-Avrupa yük treni seferi sayısı 100.000’i aştı

İlgili İçerik

Özgür Özel: ‘Siyaset transferlerle kazanılmaz’
Siyaset

Özgür Özel: ‘Siyaset transferlerle kazanılmaz’

Kılıçdaroğlu: “Verin iktidarı, göreceksiniz hizmet nasıl olur”
Siyaset

Kılıçdaroğlu: “Verin iktidarı, göreceksiniz hizmet nasıl olur”

Özgür Özel: “Emekliden ve emekçiden yana bir iktidar gelecek, sıkıntıların tamamı kalkacak”
Siyaset

Özgür Özel’den Netanyahu’ya tepki: “87 milyon karşısında dimdik ayaktayız”

CHP’li Kılıç: “Emekli sadaka değil, gasbedilen onurunu istiyor”
Siyaset

CHP’li Kılıç: Türkiye kimsenin tehdit diliyle sınayabileceği bir devlet değildir

Kılıçdaroğlu: “Benim ne hakkım varsa Kürt vatandaşımızın da o hakkı olacak bu kadar basit”
Siyaset

Kılıçdaroğlu: İsrail’in bu tutumu, yalnızca Türkiye’ye değil, tüm bölgeye yönelik bir tehdittir

Özel: “YENİ Parti’yi bir partimiz olsun diye değil, iktidar olsun diye kurduk”
Siyaset

Özel: “YENİ Parti’yi bir partimiz olsun diye değil, iktidar olsun diye kurduk”

Sonraki İçerik
Çin’in Xinjiang bölgesindeki iki büyük demiryolu limanından yapılan Çin-Avrupa yük treni seferi sayısı 100.000’i aştı

Çin'in Xinjiang bölgesindeki iki büyük demiryolu limanından yapılan Çin-Avrupa yük treni seferi sayısı 100.000'i aştı

Gündem

Çin’in Chang’e-7 Ay keşif aracı bu yıl planlanan tarihlerde fırlatılamayacak

Çin’in Chang’e-7 Ay keşif aracı bu yıl planlanan tarihlerde fırlatılamayacak

Furkan Vakfı soruşturması… 35 şüpheli tutuklandı

Furkan Vakfı soruşturması… 35 şüpheli tutuklandı

Pezeşkiyan: “Tüm gücümüz ve kararlılığımızla yanıt vereceğiz”

Pezeşkiyan: “İran çökmek yerine güçlendi”

İBB’nin yeni dönem okul kayıt desteği başlıyor

İBB’nin yeni dönem okul kayıt desteği başlıyor

37 yıllık Katolik rahip, aşkı için görevinden ayrıldı

37 yıllık Katolik rahip, aşkı için görevinden ayrıldı

Madencilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önündeki eylemi sürüyor

Madencilerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önündeki eylemi sürüyor

İnsansı robot Beijing’de Usain Bolt’un 100 metre rekorunu geride bıraktı

İnsansı robot Beijing’de Usain Bolt’un 100 metre rekorunu geride bıraktı

Özgür Özel: ‘Siyaset transferlerle kazanılmaz’

Özgür Özel: ‘Siyaset transferlerle kazanılmaz’

Kılıçdaroğlu: “Verin iktidarı, göreceksiniz hizmet nasıl olur”

Kılıçdaroğlu: “Verin iktidarı, göreceksiniz hizmet nasıl olur”

Çin’de artan tatil talebiyle sivil havacılıkta istikrarlı büyüme kaydedildi

Çin’de artan tatil talebiyle sivil havacılıkta istikrarlı büyüme kaydedildi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist