Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Medya

TELE 1 emekçileri istifa etti: ‘Penguen medyası olmayacağız!’

Kayyum atanan TELE1'de, çalışanlar istifa ettiklerini duyurdu. TELE 1 Ana Haber Sunucusu Murat Taylan, "Penguen medyası olmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma Tarihi: 31 Ekim 2025 - 13:20:25
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2025 - 15:49:27
TELE 1 emekçileri istifa etti: ‘Penguen medyası olmayacağız!’
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmasından sonra Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atandığı TELE1’de, yöneticiler ve çalışanlar bir açıklama yaptı. TELE1 Ana Haber Sunucusu Murat Taylan’ın okuduğu yazılı açıklamada “Biz susmayacağız. Kalemimizi satmayacağız, kırmayacağız. Boyun eğmeyeceğiz. Gazeteciliği, halkın haber alma hakkını, özgürlüğü demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Bu süreçte yanımızda duran, sesini yükselten, kalbi bizimle atan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim yolumuz belli: teslim olmayacağız, gerçeğin yanında dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu kadro Türkiye’nin demokrasi mücadelesine bulduğu her imkanla katkı sunmaya devam edecektir ve inanıyoruz ki bu karanlığı dağıttığımızda TELE1 yayıncılık anlayışı yeniden doğacak, bağımsız, özgür ve onurlu bir kanal olarak, kaldığı yerden, gerçeğin izinden devam edecektir.” denildi.

19 Mart operasyonuyla tutuklanan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, danışmanı Necati Özkan’la birlikte TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın ‘casusluk’ suçlamasıyla başlatılan soruşturma sonrası tutuklanmasının ardından TELE1’e kayyum atanmıştı. Halen Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’nun (TMSF) denetiminde olan TELE1’de çalışanlar ve yöneticiler “Teslim olmuyoruz” başlığı altında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı TELE1 Ana Haber Sunucusu Murat Taylan okudu.

Taylan’dan önce, TELE1’in kurumsal temsilciliğini Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının ardından üstlenen gazeteci Süleyman Sarılar ilk açıklamayı yaptı. Çalışanların özlük hakları ile ilgili beklediklerini belirten Sarılar şunları söyledi:

“Biliyorsunuz kurumumuza TMSF kayyum olarak atandı ve şu anda şu ana kadar gördüğünüz gibi yayınlar hiç bizim onaylamadığımız, bizim içeriğine katılmadığımız bir yayın anlayışı hakim oldu. Bugüne kadar bekledik çünkü arkadaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili bazı görüşmelerimiz vardı. Bir ikincisi de Merdan’la cezaevinde olduğu için maalesef haberleşemedik, onu bekledik. Yoksa bu açıklamayı daha önce yapacaktık. Bazı arkadaşlarımızla birlikte kurumdaki tüm görevlerimizden ayrılma kararı aldık. Ancak bize şu ana kadar herhangi bir kurumda yayıncılık anlayışımızı devam ettireceğimize ilişkin herhangi bir bilgi gelmedi bunu da özellikle paylaşmak istedim. Temel amacımız buradaki arkadaşların kayyum yönetimi tarafından özlük haklarının korunmasıydı. Yoksa biz birkaç arkadaşımız kayyum yönetiminin bizim habercilik anlayışımızı devam ettirmeyeceğini biliyoruz zaten, bunu bize ilettiler. Zaten bugüne kadar sürdürülen yayınları biliyorsunuz. Kendileri bizim arşivimize ulaşıp arşivimizden kendi istedikleri bir bant yayınına geçtiler ne kadar devam edeceğini de bilmiyoruz. Ben kişisel olarak söylüyorum başka arkadaşlarım da var elbet. Tüm görevlilerinden ayrılıyorum. Evet biz bir taraftan ayrılıyoruz ama diğer taraftan bu binanın dışında el emeğimiz, göz nurumuz Merdan Yanardağ’ın dişiyle tırnağıyla hepimizin ortak emeğiyle yaratılmış bir binadan ayrılsak da TELE1 ruhunu dışarıda yaşatmak için arayışımız sürecek”

Sarılar’ın kısa açıklamasının ardından TELE1’in Ana Haber Sunucusu Murat Taylan basın açıklamasını okudu. TELE1 çalışanlarının basın açıklaması şöyle:

“TELE1 televizyonu 2017 yılında, özgür medya anlayışı ve gerçeğe sadakat ilkesiyle, Merdan Yanardağ öncülüğünde yola çıktı. Sansürün, baskının, karanlığın üzerine ışık tuttuk. Televizyonumuzla, internet sitemizle, sosyal medyamızla. Bu ülkenin hakikat arayan sesi olduk. Sekiz yıl boyunca yüzlerce gazeteciyi, binlerce konuğu ağırladık. Halkın çıkarlarını savunduk. Emeğin, doğanın, ezilenin yanında durduk. 15 Temmuz’un ardından ilan edilen OHAL koşullarında yayın hayatına başlayıp tehditlere, ekonomik ablukalara, siyasi baskılara rağmen dimdik ayakta kaldık. Ortaya koyduğu yayın anlayışı ile iktidarın hedefi haline gelen TELE1’e 24 Ekim’de kayyım atandı. Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ, akıl almaz bir suçlamayla tutuklandı, hukuk bir kez daha ayaklar altına alınarak, özgür basına bir darbe daha vuruldu.

Kayyım yönetiminin ilk işi, haber bültenimizi susturmak oldu. Bu ülkede demokrasinin son ekranlarından biri olan TELE1’de artık yalnızca belgeseller yayınlanıyor. Gazeteciliği onur sayan, Türkiye’de halkın gerçeğe ulaşmasını savunan bir kanalın, penguen medyasına dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız yayıncılığın dışında onurumuzu zedeleyecek bir yayın anlayışını asla kabul etmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla Kayyım iradesinin TELE1’e verdiği yeni yayıncılık anlayışını tanımıyoruz. Bu karanlığı reddediyoruz. TELE1’in ekran yüzleri, yöneticileri Tele1.com.tr yazarları ve kamera arkasında çalışan bazı arkadaşlarımızla birlikte, kayyım yönetimindeki TELE1’den ayrılıyoruz.

Biz susmayacağız. Kalemimizi satmayacağız, kırmayacağız. Boyun eğmeyeceğiz. Gazeteciliği, halkın haber alma hakkını, özgürlüğü demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Bu süreçte yanımızda duran, sesini yükselten, kalbi bizimle atan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim yolumuz belli: teslim olmayacağız, gerçeğin yanında dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu kadro Türkiye’nin demokrasi mücadelesine bulduğu her imkanla katkı sunmaya devam edecektir ve inanıyoruz ki bu karanlığı dağıttığımızda TELE1 yayıncılık anlayışı yeniden doğacak, bağımsız, özgür ve onurlu bir kanal olarak, kaldığı yerden, gerçeğin izinden devam edecektir. TELE1’in kurucusu ve genel yayın yönetmenimiz Merdan Yanardağ’ın yanında ve arkasındayız. Ona da buradan saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Bu, bir geri çekilme değil; bir direniş ilanıdır. Ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Saraçhane davasında mahkeme 109 sanığın beraatına karar verdi…

Sonraki İçerik

Erdal İnönü ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

İlgili İçerik

İsmail Saymaz ve Murat Ağırel hakkında ev hapsi kararı
Medya

İsmail Saymaz ve Murat Ağırel hakkında ev hapsi kararı

RTÜK’ten Atatürk’e hakaretlere izin
Medya

RTÜK’ten Sözcü TV’ye “tekzip” cezası

RTÜK’ten HaberTürk’e ceza
Medya

Başakşehir’de ortaokuldaki saldırı olayına ilişkin yayın yasağı getirildi

Erişim engellemelerini takip eden EngelliWeb’in X hesabı da erişime engellendi
Medya

Erişim engellemelerini takip eden EngelliWeb’in X hesabı da erişime engellendi

T24’e erişim engeli kararı dış basında
Medya

T24’e erişim engeli kararı dış basında

T24’ün internet sitesi ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli kararı
Medya

T24’ün internet sitesi ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli kararı

Sonraki İçerik
Erdal İnönü ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Erdal İnönü ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Gündem

Pedallar İstanbul’un tarihinde çevrildi

Pedallar İstanbul’un tarihinde çevrildi

Kılıçdaroğlu yönetimi: ‘Diyalog heyeti oluşturulacak’

CHP’li Sarı’dan TBB açıklaması: “Görüşmelerimiz devam ediyor”

Kılıçdaroğlu, şehit Ahmet Türkoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Kılıçdaroğlu, şehit Ahmet Türkoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Bakan Memişoğlu’ndan ‘aile hekimliği yönetmeliği’ açıklaması

Sigara satışı kimlikle mi olacak? Bakan Memişoğlu’ndan açıklama

İki erin hayatını kaybettiği olaya ilişkin soru işaretleri…

Yankı Bağcıoğlu’ndan kayıp dokuz denizci için çağrı

AKP’li Başkanın yeğeni makam aracıyla hakime çarpıp kaçtı

Manisa’da trafik kazası! Çok sayıda ölü ve yaralı var!

CHP’li İlgezdi: Kafdağı’na da gömseniz, yasanın utancını gizleyemezsiniz

CHP’li İlgezdi’den ısınma yardımları için “gelir kriterleri güncellensin” çağrısı

Altın Portakal’da Uluslararası Jüri Başkanı Andreas Sinanos

Altın Portakal’da Uluslararası Jüri Başkanı Andreas Sinanos

Alevi-Bektaşi kültürü İstanbul’da buluşuyor

Alevi-Bektaşi kültürü İstanbul’da buluşuyor

Murat Emir: “Fon krizinde kaçırılan parayı gizlemek için sosyal medya hesaplarını engellediler”

Murat Emir’den Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Ağdemir’in açıklamalarına tepki

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist