Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

İşletmelere görüntü kaydı şartı getirildi

Almanya'dan tatile gelen 4 kişilik Böcek ailesinin zehirlenerek ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, İstanbul Valiliği Gıda Güvenliği toplantısı yapıldı. Toplantıda 'ilaçlama hizmeti veren firmaların denetime tabi tutularak, standartlara uymadığı tespit edilenler hakkında idari ve adli işlem başlatılması' dahil bir dizi karar alındı. Ayrıca tüm işletmelerde 24 saat kesintisiz ses ve görüntü kaydı yapılması ve tüm kayıtların 30 gün süreyle muhafaza edilmesi zorunluluğu getirildi.

Yayınlanma Tarihi: 19 Kasım 2025 - 17:45:20
Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2025 - 17:45:20
İşletmelere görüntü kaydı şartı getirildi
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Almanya’dan tatile gelen 4 kişilik Böcek ailesinin zehirlenerek ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, İstanbul Valiliği Gıda Güvenliği toplantısı yapıldı. Toplantıda ‘ilaçlama hizmeti veren firmaların denetime tabi tutularak, standartlara uymadığı tespit edilenler hakkında idari ve adli işlem başlatılması’ dahil bir dizi karar alındı. Ayrıca tüm işletmelerde 24 saat kesintisiz ses ve görüntü kaydı yapılması ve tüm kayıtların 30 gün süreyle muhafaza edilmesi zorunluluğu getirildi.

Son günlerde gıda güvenliğiyle ilgili olayların yoğunlaştığı İstanbul’da vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimi ve halk sağlığının korunması için uygulanacak tedbirler masaya yatırıldı. İstanbul Valisi Davut Gül’ün başkanlığında düzenlenen Gıda Güvenliği Toplantısı’nda il genelinde gıda güvenliğine ilişkin yürütülen çalışmalar, alınan önlemler ve denetimler değerlendirildi.

İstanbul Valiliği Lale Salonu’ndaki toplantıya; Vali Yardımcıları Hasan Gözen, Cengiz Karabulut ve Dr. M. H. Nail Anlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Remzi Albayrak, Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Hızır Aslıyürek, Üniversite temsilcileri, ilçe belediye başkanları ile başkan vekilleri, il müdürleri, meslek odaları temsilcileri, gıda mühendisliği alanında uzman akademisyenler ve ilgili kurumların temsilcilerinin katıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Son günlerde ilimizde meydana gelen gıda zehirlenmesi meselesini önlemek için bir aradayız. 4 vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybetti. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha olmaması için bugün bu heyet toplandı. 2025 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 10 ay içerisinde 196 bin denetim yapıldı. Alanda olabildiğince denetimlerin yapıldığını görüyoruz. Personelin eğitimi, işletme sahiplerinin eğitimi ve vatandaşlarımızın duyarlılığı bu işin temelini oluşturuyor. Sadece güvenlik derken asayiş alanını kastetmiyoruz. Sağlık ve gıda güvenliği de bu alana dahil. Yapmamız gereken, mevcut mevzuatı kesintisiz uygulamak. Gerek gıda gerekse de diğer alanlarda kısacası vatandaşımızı ilgilendiren alanlarda toleransımız sıfır. Sağlıklı gıda ve konaklama alanında vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla yiyebileceği, içebileceği ve konaklayabileceği alanları sağlamak bizim görevimiz. Başta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olmak üzere denetimlerde emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Gül toplantıda ayrıca vatandaşların, işletmelerde karekod uygulamasını kullanarak, bulundukları işletmenin gıda ekipleri tarafından en son ne zaman denetlendiğine dair bilgilere ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Konuya ilişkin Valilik yetkililerinden verilen bilgiye göre, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2025 yılında; 135.778 gıda işletmesine 196.504 denetim yaptı. 8.199 işletmeye ceza uygulandı, 506.457.754 TL idari para cezası verild, 79 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu, 237 işletme faaliyetten menedildi, 6.745 numune alındı.

Toplantıda alınan kararlar da şu şekilde açıklandı:

  • İstanbul’da sokak satıcılarına ve işletme sahiplerine yapılan denetimler artırılacak.
  • Gıda satışı yapan işletmelerden istenen ‘satılan numunelerin 72 saat korunması’ şartı titizlikle uygulanacak.
  • Gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde bulunması gereken soğuk zincirde aksaklıklara, yerel yönetim ve denetim ekipleri kesinlikle müsamaha gösterilmeyecek.
  • İl genelinde gıda denetim komisyonları kurularak 24 saat usulüne göre gıda denetimleri gerçekleştirilecek.
  • İşletme sahipleri ve çalışanlar, gıda güvenliği ve hijyen eğitimlerine tabi tutulacak. Standartlara uymayan işletmelere idari yaptırım uygulanacak.
  • Tüm işletmelerde 24 saat kesintisiz ses ve görüntü kaydı yapılması ve tüm kayıtların 30 gün süreyle muhafaza edilmesi zorunluluğu getirildi.
  • İlaçlama hizmeti veren firmalar, denetime tabi tutularak, standartlara uymadığı tespit edilenler hakkında idari ve adli işlem başlatılacaktır.
  • Denetimler sırasında bozuk ya da son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışını yaptığı tespit edilen işletmeler hakkında idari işlemin yanı sıra savcılıklara suç duyurusunda da bulunulacaktır.

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Özgür Özel: “Dünkü filmin senaristi Çağlayan Adliyesi’nde, oyuncuları yandaş kanallardaydı”

Sonraki İçerik

Özçağdaş: Yandaş şirketlerden alınmayan vergilerin üçte biriyle eğitimdeki sorunlar çözülebilir

İlgili İçerik

İBB davası 9 Mart’ta başlıyor…
Güncel

İBB davası 9 Mart’ta başlıyor…

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem
Güncel

Malatya’da korkutan deprem!

Öcalan’dan ikinci 27 Şubat mesajı…
Güncel

Öcalan: Yeni sürece uygun çalışmalar için daha fazla bekleme şansımız yoktur

Öcalan’dan ikinci 27 Şubat mesajı…
Güncel

Öcalan’dan ikinci 27 Şubat mesajı…

“Aziz İhsan Aktaş davası”nda ilk duruşma tamamlandı
Güncel

“Aziz İhsan Aktaş Davası”nda 7 isme tahliye…

CHP’nin İstanbul İl Kongresi’nin iptali davası ertelendi
Güncel

CHP’nin İstanbul İl Kongresi’nin iptali davası ertelendi

Sonraki İçerik
Özçağdaş: “Hedefimiz parasız, adil, eşitlikçi, laik eğitim”

Özçağdaş: Yandaş şirketlerden alınmayan vergilerin üçte biriyle eğitimdeki sorunlar çözülebilir

Gündem

Gazeteci Zafer Arapkirli beraat etti

Gazeteci Zafer Arapkirli beraat etti

İran’da can kaybı 800’e yaklaştı

İran’da can kaybı 800’e yaklaştı

İBB davası 9 Mart’ta başlıyor…

İBB davası 9 Mart’ta başlıyor…

CHP’den belediye başkanlarının hastaneye sevk görüntülerine tepki

TÜİK, şubat ayı enflasyonunu açıkladı

Erdoğan’ın duyurduğu sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor

Mart ayı kira artış oranı belli oldu!

CHP’li Bulut: Türkiye’de büyüyen iki şey var, yoksulluk ve zenginlerin serveti

Bulut’tan Tanju Özcan’ın tutuklanmasına tepki

İran’da ABD ve İsrail karşıtı protestolar devam ediyor

İran’da ABD ve İsrail karşıtı protestolar devam ediyor

TKP: Polyak Madeni derhal devletleştirilmeli

TKP: Polyak Madeni derhal devletleştirilmeli

Tanju Özcan ihracın sebebini açıkladı

Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı

İran: Hürmüz Boğazı kapatıldı, geçmeye çalışan her gemiye saldıracağız

İran: Hürmüz Boğazı kapatıldı, geçmeye çalışan her gemiye saldıracağız

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist