Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

2026 bütçe teklifinin 15 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 15 maddesi kabul edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026 bütçe görüşmeleri için bulunduğu TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, "AK Parti iktidarları döneminde esnaf sayısı 1 milyon 300 binden, 2 milyon 300 bine yükseldi. 766 bin esnaf ve sanatkarımıza sağladığımız hazine destekli kredi bakiyesi 289 milyar liraya ulaştı. Bu kredilerinin faizlerinin yarısını hükümet olarak biz karşılıyoruz. 2025 yılında bu amaçla 60 milyar lira destek sağladık. Önümüzdeki dönemde de yalnız bırakmayacağız. Emekçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 20 Aralık 2025 - 11:04:19
Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2025 - 11:04:19
KYK borçlarının faizlerinin silinmesi maddesi Meclis’ten geçti
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

TBMM Genel Kurulu’nda 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 15 maddesi kabul edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026 bütçe görüşmeleri için bulunduğu TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, “AK Parti iktidarları döneminde esnaf sayısı 1 milyon 300 binden, 2 milyon 300 bine yükseldi. 766 bin esnaf ve sanatkarımıza sağladığımız hazine destekli kredi bakiyesi 289 milyar liraya ulaştı. Bu kredilerinin faizlerinin yarısını hükümet olarak biz karşılıyoruz. 2025 yılında bu amaçla 60 milyar lira destek sağladık. Önümüzdeki dönemde de yalnız bırakmayacağız. Emekçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ın başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu’nda dün ilk sekiz maddesi kabul edilen 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri tamamlandı. Grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri maddeler üzerindeki görüş ve önerilerini dile getirdi. TBMM Genel Kurulu’nda 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin 15 maddesi kabul edildi.

Görüşmelerin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, şöyle konuştu:

“Bir vekilimiz, vergi dairelerinin yeterli olmaması nedeniyle vatandaşların hizmetlerinin aksatıldığını iddia ettiler. Teknolojik dönüşümü sağladığımız, bütünleşik kamu mali bilişim sistemiyle muhasebe hizmetlerinin merkezileştirilmesi yönünde aldığımız karar çerçevesinde kapatılan mal müdürlüklerinin yerine ilçelerde vergi hizmetlerini sunmak üzere vergi daireleri ya da şubeler açılmaktadır. Bu yılın başında 481 olan vergi dairesi sayısını 840’a çıkarmış bulunuyoruz. Vergi hizmetlerinin tamamını dijital olarak da vatandaşların hizmetine sunuyoruz.

Organize sanayi bölgelerinde attığımız adımlara ilişkin bir vekilimizin hususları oldu. Geçtiğimiz yıl eylül ayından yönetmelikte kapsamlı bir reform çalışması yaptık. Organize sanayi bölgelerinde atıl bulunan yatırım yerlerinin hızla üretime kazandırılması için adımlar attık. Süresinde yatırımını tamamlamamış sanayicilerimize ilave sürelerden yararlanma imkanı getirdik. Geçtiğimiz dönemde 4 bin 697 sanayicimiz bu imkandan yararlandı. Bu yıl 17 Ekim’de yeniden bir düzenleme yaparak, 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapma imkanını sanaycilerimize getirdik. Buralardan harçlardan elde edilen harçları ne yaptığımız sordular milletvekilleri. Bu paralarla Türkiye’nin dört bir yanında sanayi ve teknoloji kolejleri kuracağız.

AK Parti iktidarları döneminde esnaf sayısı 1 milyon 300 binden, 2 milyon 300 bine yükseldi. 766 bin esnaf ve sanatkarımıza sağladığımız hazine destekli kredi bakiyesi 289 milyar liraya ulaştı. Bu kredilerinin faizlerinin yarısını hükümet olarak biz karşılıyoruz. 2025 yılında bu amaçla 60 milyar lira destek sağladık. Önümüzdeki dönemde de yalnız bırakmayacağız. Emekçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

YATIRIMA ODAKLANALIM

Bakan Kacır’ın ardından ise siyasi partilerin grup başkanvekilleri söz aldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Bu ülkenin temel ihtiyacı yatırım, istihdam, üretim ve teknolojidir. Bakın, geçen yıl teknoloji ihracatımız yaklaşık 10 milyar dolar civarındaydı. Bunun 7 milyar doları drone’lar, İHA’lar, SİHA’lar. Geriye 3 milyar dolar kalıyor. Tayvan’ın yalnızca bir mikroçip fabrikasının yıllık ihracatı 150 milyar dolar. Bu nedenle, ne olur dışarıdan gelecek sıcak paraya ya da yüksek faizli paraya değil, yatırıma odaklanalım. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise “Kısaca ifade etmek istiyorum. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 1965 yılında kabul edilmiştir. Kanun tam 60 yıldır yürürlüktedir. Bu süre zarfında eğitim yapısında büyük değişimler yaşanmış, istihdam çeşitlenmiş, teknolojik gelişmeler iş yapma biçimlerini dönüştürmüş, yeni çalışma modelleri ortaya çıkmış ve vatandaşın devletten beklentileri doğal olarak farklılaşmıştır. Ücret ve istihdam dengesi bozulmuş, atama, sicil, yerleştirme ve terfi gibi birçok konuda ciddi sorunlar ortaya çıkmıştır. Bunların çözümü için etkin ve verimli bir kamu hizmeti anlayışını esas alan bir sistem reformuna ihtiyaç vardır.” diye konuştu.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de “Bugün 19 Aralık. 19 Aralık 1978’de Maraş’ta Kürt ve Alevi yurttaşların katledildiği bir gün. Yine 19 Aralık 2000’de, Hayata Dönüş Operasyonu’nda cezaevlerindeki insanların Milli Güvenlik Kurulu kararıyla katledildiği bir gün. Yine 19 Aralık 2015’te Taybet Ana’nın Silopi’de katledildiği bir gün. Bu 19 Aralık’ta bir kez daha yitirdiklerimizi saygıyla anıyorum. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz diyor ve bu suçların aydınlatılması için bir kez daha çağrıda bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise şu ifadeleri kullandı:

“1978 yılında, 12 Eylül’e giden karanlık günlerde Maraş Katliamı 19 Aralık’ta başlatıldı. 111 vatandaşımız öldürüldü, katledildi; binlerce iş yeri ve konut yağmalandı, kundaklandı. Bu acı olaylarla gerektiği gibi yüzleşilmediği için benzer katliamlara maalesef tanık olduk. Aynı şekilde, Fethullahçı bir çetenin kumpası sonrasında tutuklanan ve tekrar tutuklanma süreciyle karşı karşıya kaldığında yaşamına son veren Ali Tatar’ı da buradan anmak istiyorum. Hem katliamlar hem de Ergenekon kumpasları dışarıda tezgahlanan, kirli odaklar tarafından desteklenen süreçlerdir. 12 Eylül darbecileri ve onların ardılları olan AKP iktidarları tarafından bu yapılar büyütülmüş, korunmuş ve bugüne kadar da olması gerektiği gibi mücadele edilmemiştir. Bu nedenle katliamları anıyor, kaybettiğimiz insanları saygıyla yad ediyor ve gerçek bir hesaplaşmanın önemini bir kez daha vurguluyoruz”

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de “Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Gün biterken, bütçe biterken, pek yapmadığımız bir şeyi yapacağım. Size de teşekkür ediyorum. Verilen sürenin biraz aşılmış olmasına rağmen cevap vermeyeceğim. Diliyorum ki iyilik ve dostluk galip gelsin. Hayırlı geceler olsun”

Yarın ise 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin oylanmamış 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7’nci maddelerinin oylanması görüşülecek.

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Kahramanmaraş’ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Sonraki İçerik

Perakende ticarette 2026 yılı idari para cezaları belirlendi

İlgili İçerik

Özgür Özel ve 91 milletvekili CHP’den istifa etti…
Siyaset

YENİ Parti, isim değişikliği için AYM kararını bekleyecek

CHP’li Öztunç’tan Kahramanmaraş’ta esnaf ziyareti
Siyaset

CHP’li Öztunç’tan Kahramanmaraş’ta esnaf ziyareti

MHP’li Feti Yıldız’dan Can Atalay açıklaması
Siyaset

MHP’li Feti Yıldız’dan, yeni kurulacak siyasi partilere “üye sayısı şartı” önerisi

CHP heyetinden Almanya’da örgütlenme programı
Siyaset

CHP heyetinden Almanya’da örgütlenme programı

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin evlatları ne işsizliğe ne de sabunsuz bir okula mahkûm olmamalılar
Siyaset

Kılıçdaroğlu: Bu ülkenin evlatları ne işsizliğe ne de sabunsuz bir okula mahkûm olmamalılar

Özçağdaş: YENİ Parti iktidarında bilimsel, kamusal ve parasız eğitimi yeniden inşa edeceğiz”
Siyaset

Özçağdaş: YENİ Parti iktidarında bilimsel, kamusal ve parasız eğitimi yeniden inşa edeceğiz”

Sonraki İçerik
Resmi Gazete’de yayınladı! Marka olarak artık ‘Türkiye’ kullanılacak

Perakende ticarette 2026 yılı idari para cezaları belirlendi

Gündem

Canan Kaftancıoğlu’na “Cumhurbaşkanına hakaret” davasında hapis talebi

Canan Kaftancıoğlu’na “Cumhurbaşkanına hakaret” davasında hapis talebi

Yapay zeka tartışması büyüyor… Microsoft: “İnsan kontrolünde kalmalı”

Yapay zeka tartışması büyüyor… Microsoft: “İnsan kontrolünde kalmalı”

Özgür Özel ve 91 milletvekili CHP’den istifa etti…

YENİ Parti, isim değişikliği için AYM kararını bekleyecek

CHP’li Öztunç’tan Kahramanmaraş’ta esnaf ziyareti

CHP’li Öztunç’tan Kahramanmaraş’ta esnaf ziyareti

BES-AR: Eylül ayında açlık sınırı 49 bin 655 lira oldu

BES-AR: Eylül ayında açlık sınırı 49 bin 655 lira oldu

Ailenin avukatı konuştu: Gülistan Doku’nun yeri konusunda bilgiler geliyor

Gülistan Doku soruşturmasında 4 şüpheli daha tutuklandı

KESK: Baskıya, sansüre ve antidemokratik uygulamalara teslim olmayacağız

KESK: Baskıya, sansüre ve antidemokratik uygulamalara teslim olmayacağız

3. Uluslararası Felsefi Filmler Festivali 23-27 Eylül arasında düzenlenecek

3. Uluslararası Felsefi Filmler Festivali 23-27 Eylül arasında düzenlenecek

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Yeşil’ açıklaması

Siber suç operasyonlarında 150 şüpheli yakalandı: 76’sı tutuklandı

MHP’li Feti Yıldız’dan Can Atalay açıklaması

MHP’li Feti Yıldız’dan, yeni kurulacak siyasi partilere “üye sayısı şartı” önerisi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist