İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz İhsan Aktaş soruşturmasından ayrılan Gaziosmanpaşa Belediyesi Davası’nda, Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Avukatların mazeret bildirmesi nedeniyle bugün açıklanması beklenen kararın bir sonraki duruşmaya bırakıldığı dava, 6 Kasım’a ertelendi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Davası’nda bugün karar açıklanması bekleniyordu. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme başkanı, bazı avukatların mazeret bildirmesi nedeniyle kararın bir sonraki duruşmada açıklanacağını belirtti. Mahkeme başkanı, bugünkü duruşmada yalnızca tutuklu Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin tutukluluk durumunun değerlendirileceğini söyledi.
BAHÇETEPE: “17 AYDIR TEK BİR MAĞDUR İFADESİ YOK
Sanık savunmalarına geçilmeyen duruşmada, yaklaşık 17 aydır tutuklu bulunan Hakan Bahçetepe’ye söz verildi. Bahçetepe, kendisinin, ailesinin, eşinin ve kayınpederinin beraatini talep ederek, “Hakkımda ne bir MASAK raporu var ne de 17 ay boyunca aleyhime tek bir mağdur ifadesi. Dolayısıyla tahliyemi talep ediyorum” dedi.
SAVCI, BAHÇETEPE İÇİN HÜKÜMLE BİRLİKTE TAHLİYE TALEP ETMİŞTİ
Celse arasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Aziz İhsan Aktaş’ın iki ayrı “rüşvet verme” suçundan etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ceza almamasını talep etmişti.
Savcı, Hakan Bahçetepe’nin ise “rüşvet alma” suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını, diğer iki suçlamadan beraatini ve hükümle birlikte tahliyesini istemişti.
MAHKEME TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERDİ
Mahkeme, bugünkü ara kararında Bahçetepe’nin tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Kararda, isnat edilen suçun niteliği, dosyadaki deliller ve kaçma şüphesi değerlendirilerek tutuklamanın ölçülü olduğu ve adli kontrol hükümlerinin yeterli olmayacağı belirtildi.
Sanık Seza Büyükculha ve avukatlarının mazeretlerini kabul eden mahkeme, bir sonraki duruşmada sanık avukatlarının mazeretsiz olarak hazır bulunmaları konusunda uyarıda bulundu. Kararda, tutuklu dosyanın sürüncemede bırakılması hâlinde ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulabileceği uyarısına da yer verildi.
Mahkeme, davanın bir sonraki duruşmasını 6 Kasım 2026 günü saat 12.10’a bıraktı
KAYNAK: ANKA

















