Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, lüks aracının plakasına “KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu” yerleştiren Almanya’da yasaklı “Osmanen Germania” derneğinin yöneticilerinden olan Taner Ay’ın babası Çetin Ay’ın, KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi görevinden alındığını açıkladı.
Odatv’de yer alan habere göre, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın sorusu üzerine konuşan Başbakan Ersan Saner, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Çetin Ay’ın KKTC Düsseldorf Fahri Temsilciliği görevinden alındığını açıkladı.
Süreç, Sedat Peker’in “Metin Külünk söyledi ben de para gönderdim” dediği ve Almanya’da 2016’dan bu yana yasaklı olan “Osmanen Germania” (Almanyalı Osmanlılar) derneğinin yöneticilerinden Taner Ay’ın, dönemin Başbakanı, mevcut Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile aynı masada oturarak çay içtiği bir fotoğrafın ortaya çıkmasıyla başlamıştı.

















