Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aşı ve yılbaşı açıklaması

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs aşısı ile ilgili "Pazartesi günü 4 buçuk milyon aşı gelecek. Aşılama çalışmasını sağlık çalışanlarından başlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Ömer Öztürk Camii’nde, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşını da kapsayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı döneminde denetimlerin sıkılaştırılacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Yılbaşı partilerine müsaade etmemiz mümkün değil”

“Bütün güvenlik güçlerimiz yılbaşında oteller, konaklama alanlarına ilişkin denetimleri sıkılaştıracak. Partiler, otellerde olsun villalarda olsun bütün güvenik güçlerimiz her türlü tedbiri alır, bunlara izin vermemiz mümkün değil. Sonra ‘Bak devlet nerede, devlet gerekeni yapmadı’ derler. Buna fırsat veremeyiz. İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse gerekli operasyonu yapar.”

Bunlara da bakabilirsiniz

“Putin’in özü sözü bir”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Bazen görüşlerimiz zıt olabiliyor, ancak Erdoğan sözünde duran adamdır, özü sözü birdir” sözlerine Erdoğan, “Sayın Putin’in ifadeleri aynen kendini de ifade eden ifadelerdir. Gerçekten özü sözü bir, verdiği sözünde duran, ikili ilişkilerimizde gerçekten hiçbir devletle neredeyse bu tür münasebetlerimizi güçlü götürebildiğimiz ülke nadidedir” dedi.

Cumhurbaşkanı, Putin ile şu ana kadar sürdürdükleri münasebetleri aynı şekilde sürdürmeyi temenni ettiğini ifade ederek, “Şu anda da aramızdaki ticaret hacmine baktığımızda da hedeflerimize de aynı kararlılıkta yürüyoruz, yürüyeceğimize de inanıyorum” diye konuştu.

Koronavirüs aşısıyla ilgili de Erdoğan, şu görüşleri dile getirdi:

“İlk olarak Çin, sonra da Almanya… gelecek aşılarla süreci işleteceğiz”

“Ben bir tıp mensubu değilim. Benim alanım ekonomi. Ama ülkemin başkanıyım. Kendi danışmanlarım doktor, profesör danışmanlarım var, sağlık kurulum ve bunun yanı sıra bakanım var. Kendilerinden edindiğim bilgilerden Çin’den 50 milyon doz gelecek. İlk etapta 4.5 milyon gelecek. Aşılama sürecini sağlıkçılar başta olmak üzere başlatacağız. Aşı olacağımı Ayasofya Camisi’nden bir cuma çıkışında açıklamıştım. Tüm vatandaşlarımı bu hassasiyete davet ediyorum. Bu işin bilirkişileri doktorlarımızdır. Bu alanda konuşması gereken hocalarımızdır. Bizim herhangi bir itilaf ve sıkıntıya yol açmadan, aslında virüsle savaşırken, kimsenin aklına virüs düşürmemeliyiz. Tüm arkadaşlarımız ile aşıyı olacağız. Temennimiz bu aşı ile birlikte bu belaya karşı mücadelemizi en güzel şekilde verelim. Burada ilk olarak Çin var, sonra da Almanya var. İki ülkeden gelecek aşılarla süreci işleteceğiz.

“Gönül arzu eder ki İsrail ile ilişkiler daha iyi olsun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir başka soru üzerine Türkiye’nin İsrail ile ilişkisinin tam kesilmediğini belirterek,”En tepe noktalarındaki kişilerle sorunlar yaşıyoruz. Bunlarla sorunlar olmasa İsrail ile ilişkiler başka olabilirdi. Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. İsrail’in tavrını kabul etmemiz mümkün değil. Bu bizim adalet ve toprak bütünlüğü anlayışımıza uymaz. Ayrıştığımız noktadır. Gönül arzu eder ki İsrail ile ilişkiler daha iyi olsun” dedi.

Kadir Topbaş açıklaması

Koronavirüs tedavisi gören eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın sağlık durumu hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Oğlu Hüseyin ile her gün görüşüyorum, bilgi alıyorum. Maalesef inişli, çıkışlı durumlar oluyor” ifadesini kullandı.

İlgili İçerik

Sonraki İçerik

Gündem

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist