Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Sağlık

Prof. Dr. Kırali: Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır

Prof. Dr. Kaan Kırali, "Aşı olmayanlar, korkunç bir akciğer yetmezliği ile karşı karşıya kalıyor. Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır." dedi.

Yayınlanma Tarihi: 29 Eylül 2021 - 14:01:05
Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2021 - 14:01:05
İşte en az vakanın görüldüğü il
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Koşuyolu Yüksek İhtisas Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi 2021-2022 Akademik Açılış Yılı Töreni’nde DHA’ya açıklama yapan Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanı ve Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan Kırali, “Aşı olmayanlar, korkunç bir akciğer yetmezliği ile karşı karşıya kalıyor. Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır. Kalp krizi olması için, damarlarınızda belli bir tıkanıklığın olması ve o tıkanıklığın da artması ya da yırtılarak bir pıhtılaşmaya yol açması gerekir.” dedi.

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesindeki Koşuyolu Yüksek İhtisas Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi 2021-2022 Akademik Açılış Yılı Töreni gerçekleştirildi. Hastane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, rektör ve rektör yardımcıları ile Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanı ve Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan Kırali katıldı. Prof. Dr. Kırali, 29 Eylül Dünya Kalp Günü nedeniyle önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Kırali, Demirören Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Kovid aşısı olanlar kalp krizi geçiriyor” iddialarına da yanıt verdi.

“PANDEMİDE KALP HASTALARI HASTANELERDEN UZAK KALDI”

Kalp hastalıklarının dünyadaki en önemli sağlık problemi ve en çok ölüme yol açan hastalıklar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kırali, “Eskiden kanser ve enfeksiyon hastalıkları ilk sıralardaydı. Ancak tedavilerdeki gelişmeler ve insan ömrünün uzaması sebebiyle kalp hastalığı bugün birinci sıraya yerleşmiş durumda. Bugün Dünya Kalp Günü olarak bunu da vatandaşlarımıza hatırlatmak isterim. Tabii ki yaşadığımız şu 1,5 yıllık pandemi sürecinde çok zor tablolarla karşılaştık, zor şartlarda hep birlikte mücadele verdik. Pandemi şartları, kalp hastalarının hastanelerden uzak kalmasına, korkarak tedavilerini ertelemelerine ve şimdi kalsın sonra bakarız gibi bir düşünceyle ihmal etmesine yol açtı. Ne yazık ki bu da kalp krizi ile ya da başka bir sebeple hastalarımızın hayatlarını kaybetmesiyle sonuçlandı” dedi.

“KALP HASTALIĞI ÖTELENEMEZ”

Aşılama oranlarının yükselmesi ve kısmi normalleşmeyle beraber kalp hastalarının hastanelere rutin kontrolleri için başvurmaya başlayabildiğini belirten Prof. Dr. Kırali, “Kalple ilgili sorunu olanların mutlaka hekimine ulaşması gerekiyor. Çünkü kalp hastalığı ötelenemez. Bu, ne yazık ki korkunç sonuçlara yol açıyor. Bir de şunu görüyoruz, bu dönemde hastaneye gidemeyenler birbirlerine tavsiyede bulunarak birbirlerine ilaç önererek ya da sonra gidersin telkinleri ile yanlış davranışlar gösteriyor. Kalbinizle ilgili sağlık probleminizi hekim dışında kimse çözemez.” diye konuştu.

“AKCİĞERİ İFLAS EDEN HASTALARIN ÇOĞU AŞISIZ”

Aşı olanların kalp krizi geçirdiğiyle ilgili iddiaların da kesinlikle gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Prof. Dr. Kırali, “Bu, ne bilimle ne de gerçekle uyuşmuyor. Tamamen belki bazı tesadüflerin nokta atışı alınarak, bir genelleme yapılmasına dayanıyor bu iddialar. Biz Türkiye’nin en büyük ECMO merkeziyiz. Kovid’den akciğeri sıfıra yakın duruma gelmiş, mahvolmuş hastaları bu cihaz sayesinde 2-3 ay uyutup akciğerlerinin toparlanmasını ve tekrar kendi akciğerleri ile nefes alabilmelerini sağlıyoruz. Ne yazık ki bu hastaların önemli bir kısmı aşı olmamış kişiler. Aşı olmayanlar, korkunç bir akciğer yetmezliği ile karşı karşıya kalıyor. Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır. Kalp krizi olması için, damarlarınızda belli bir tıkanıklığın olması ve o tıkanıklığın da artması ya da yırtılarak bir pıhtılaşmaya yol açması gerekir. Bu durumdaki bir kişi aşı olsa da olmasa da o kalp krizini zaten geçirecektir. Pandeminin çözümü var, aşı olursunuz, korunursunuz ama ihmal edilen bir kalp hastalığının tedavi şansı yok” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ SONRASI DÖNEMDE BAŞVURULARDA ARTIŞ VAR”

Prof. Dr. Kırali, şöyle devam etti:

“Her geçen gün bu hastaların aleyhine işliyor. Pandemi sonrası dönemde kliniklerimizde kalp yetmezliği vakalarında, kalp anjiyo yani koroner arter hastalıklarının tanısı için yapılan tetkiklerde artışlar var. Poliklinik sayıları ve cerrahi ameliyat sayılarımız da arttı. Sağlık kuruluşlarımızın hepsi bu hastalarımıza yetebilecek kapasitede. Yeter ki hastalarımız durmasın gelip sağlıkları için bizlerle beraber tedavilerini yürütsünler.” (DHA)

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Çin’de yaşayan bir Etiyopyalının gözünden bir köyün dönüşümü

Sonraki İçerik

Çocukların koronavirüs tedavisinde ilaç kullanılıyor mu?

İlgili İçerik

39 ilaç için toplatılma kararı
Sağlık

32 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı

Kayıhan Pala: “Sağlık Bakanlığının uyuşturucuyla mücadele eylem planı nedir”
Sağlık

CHP’li Pala’dan Sağlık Bakanlığı’na “kızamık verilerini açıklayın” çağrısı

Covid-19’da karantina süresi değişti
Sağlık

Sağlık Bakanlığı 3 vatandaşın test sonuçlarını duyurdu

Covid-19’da karantina süresi değişti
Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan hantavirüs açıklaması…

Covid-19’da karantina süresi değişti
Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan hantavirüs açıklaması

Diş tedavinizi ertelemeyin; daha büyük hastalıklara neden olabiliyor
Sağlık

Türkiye’de diş sağlığı alarm veriyor! Yatırım ve kadro yetersiz…

Sonraki İçerik
Çocukların koronavirüs tedavisinde ilaç kullanılıyor mu?

Çocukların koronavirüs tedavisinde ilaç kullanılıyor mu?

Gündem

Çin Dışişleri Bakanı: Kamboçya ile dostluğumuzu ilerletmeye hazırız

Çin Dışişleri Bakanı: Kamboçya ile dostluğumuzu ilerletmeye hazırız

Erdoğan: “Kayıt dışı siyaset yapma dönemi artık kapanmıştır”

Erdoğan: Türkiye’nin arınmış bir ana muhalefet partisine ihtiyacı var

Ankara’da NATO operasyonu sürüyor: Tutuklu sayısı 178’e ulaştı

Ankara’da NATO operasyonu sürüyor: Tutuklu sayısı 178’e ulaştı

Özgür Özel: Siz yolunuzdan dönmedikçe ben de bu yoldan dönmeyeceğim

Özgür Özel: Biz mağlubiyetleri geride bıraktık

TBMM’ye, 9 milletvekili hakkında toplam 13 yeni fezleke sunuldu

Yeni dokunulmazlık dosyaları TBMM’de

Kadir İnanır’dan haber var! Arkadaşı paylaştı

Usta oyuncu Kadir İnanır hayatını kaybetti

Veli-Der: Çocuklar; yoksulluk ve geleceksizlik sarmalına mahkum edilmektedir

Veli-Der: Çocuklar; yoksulluk ve geleceksizlik sarmalına mahkum edilmektedir

50 yaşında yeniden liseli oldu, çocuğu yaşındaki öğrencilerle kep attı

50 yaşında yeniden liseli oldu, çocuğu yaşındaki öğrencilerle kep attı

AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Bilim insanları: Avrupa’daki sıcak hava dalgası iklim krizinin sonucu

Bilim insanları: Avrupa’daki sıcak hava dalgası iklim krizinin sonucu

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist