Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Emeklilikte yaşa takılanlar Erdoğan’a seslendi: Seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, emeklilikte yaşa takılanların sorunları üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özüpak, "Bütün muhalefet partileri haklılığımıza inanıyor ve bu inançla da biz, artık bu mağduriyetin bitirilme sonucunda eğer bir seçimse seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 13 Ocak 2022 - 16:52:38
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2022 - 16:52:38
Emeklilikte yaşa takılanlar Erdoğan’a seslendi: Seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi için CHP’nin 81 ilde yapacağı basın açıklamaları öncesinde ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

Boran Özüpak, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına artık bir çözüm getirilmesi gerektiğini belirtti. Özüpak, “Bütün muhalefet partileri haklılığımıza inanıyor ve bu inançla da biz, artık bu mağduriyetin bitirilme sonucunda eğer bir seçimse seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz. Hükümetimize defalarca ulaşma çabasında olmak istedik. Sayın Cumhurbaşkanımıza defalarca yazılar yazdık, mektuplar yazdık. Özel kalemine dosyalar gönderdik, Türkiye genelinde topladığımız imzalarla. Ama maalesef bu anlamda olumlu, olumsuz hiçbir şekilde cevap gelemedi” dedi.

İktidara hiçbir şekilde ulaşamadıklarını ve bütün muhalefet partilerinin kendilerini desteklediğini belirten Özüpak, şunları söyledi:

“Emeklilikte yaşa takılanlar yıllardır mücadele veriyor. Bu mücadelenin adı, Anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızın iade edilmesi. Emeklilikte yaşa takılanlar eşitlik ilkesinden mahrum bırakıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar, yasaların öngörülebilirlik ilkesi hiç sayılarak, 2 ile 17 yıl arasında yaş haddi getirilerek Anayasal haklarından mahrum bırakılmış oldu. Bugün muhalefet partileri diyor ki ‘Evet, emeklilikte yaşa takılanlar haklıdır ve sizlere bu hakkının biz vereceğiz’ diyor ama maalesef iktidar olan partiler bizi genç görüp, Anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızı göz ardı edip bize algılarla yaklaşıyor. ‘Bütçeye yüksünüz’ diyorlar. ‘Daha gençsiniz’ diyorlar. Oysaki biz, yıllarca primlerimizi ödedik. Yıllarca vergilerimizi verdik. Kadınlara 20 yıl, 5 bin prim günü istendi, erkelere 20 yıl, 5 bin prim günü istendi ve biz, bunu ikinci tura dönen insanlar olarak fazlasıyla yerine getirmiş olduk. Zorunlu halde sistemde bırakılıyoruz, çalışan arkadaşlarımız için. Bir mağduriyet de çalışmayan, çalışamayan arkadaşlarımız var. Niye? Yaşından dolayı iş bulamıyor ya da iş bulsa maaşının düşüklüğüyle, her ay asgari ücretten maaş alan bir arkadaşımın her ay bağlanacak olan emekli aylığından düşüşle maalesef ki kayıtsız, sigortasız çalışma ortamına sevk ediliyor. Bizler işçiyiz, bizler emekçiyiz, bizler alın teri dökenleriz diyoruz ve Anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızı istiyoruz.

“HEP ÖTELENMEYE DEVAM EDİLDİ”

Muhalefet partileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Genel başkanlarla, çözüm önerilerinin sunulmasıyla ilgili görüşmelerimiz hız kazanacak. İlk etapta 14 Ocak saat 14:00’te Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlıklarının belirlediği meydanlarda, alanlarda ‘Emeklilikte yaşa takılanlar lütuf değil, kazanılmış hakkını istiyor, oyalama artık’ diye başlayan sloganlarıyla basın açıklaması yapacaktır. Federasyonumuz ve dernek başkanlarım da bu alanlarda, 23 tane dernek başkanı ve yönetim kurulları, kaderdaşlarımla bizler de bu basın açıklamalarında, ‘Bizim de sözümüz var’ deyip açıklamalarda bulunacak dernek başkanları arkadaşlarım. Evet, biz kazanılmış hakkımızı istiyoruz. Biz lütuf istemiyoruz, biz hibe istemiyoruz, biz sosyal yardım istemiyoruz. Sadece bizden isteneni fazlasıyla yerine getirenler olarak ‘Haklarımızı iade edin’ diyoruz. Bütün muhalefet partileri haklılığımıza inanıyor ve bu inançla da biz, artık bu mağduriyetin bitirilme sonucunda eğer bir seçimse seçimi sabırsızlıkla bekliyoruz. Hükümetimize defalarca ulaşma çabasında olmak istedik. Sayın Cumhurbaşkanımıza defalarca yazılar yazdık, mektuplar yazdık. Özel kalemine dosyalar gönderdik, Türkiye genelinde topladığımız imzalarla. Ama maalesef bu anlamda olumlu, olumsuz hiçbir şekilde cevap gelemedi. Hep ötelenmeye devam edildi. Sayın Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin Bey’den de randevu istedik. Yine buna bir cevap gelmedi. Biz de diyoruz ki ‘Artık yeter’. Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözümsüz değildir. Çözüm bellidir. Emeklilik hakkımızın iade edilmesi ve insanca yaşayabileceğimiz bir maaşla aylık bağlanma oranlarının iyileştirilmesiyle, eski seviyeye getirilmesiyle biz de artık kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmek istiyoruz. Çocuklarımızı maddi sorunsuz büyütmek istiyoruz, ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Evimizde, ocağımızda tenceremizin kaynamasını istiyoruz.

Otuz yılın karşılığında, bugün sayın Cumhurbaşkanımızın 2 bin 500 lira yaptığı emekli maaşlarından en düşüğü olan maaşla geçinmek zorunda kalacaklar ama 30 yılın karşılığı bu olmamalı. Alın teri bu kadar ucuz olmamalı. Emek her şeydir ve biz bu emeğimiz için sonuna, sonuç alana kadar da var gücümüzle mücadele edeceğiz. 14 Ocak saat 14:00’te CHP’nin 81 ilde düzenlediği basın açıklamasına bütün kaderdaşlarımın katılımını bekliyorum.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

CHP’li Engin Altay’dan ‘Erdoğan yeniden kanka olmuşsa demek…’ açıklaması

Sonraki İçerik

‘Polis Akademisi sınavında şaibe’ iddiası

İlgili İçerik

MEB: COP31’de Türkiye İklim Okulu için paydaşlarla iş birliği yapılacak
Güncel

MEB: COP31’de Türkiye İklim Okulu için paydaşlarla iş birliği yapılacak

Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin davada ek bilirkişi raporu kararı
Güncel

Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin davada ek bilirkişi raporu kararı

Metin Şentürk Koronavirüs’e yakalandı
Güncel

MEB’den 24 Kasım Öğretmenler Günü genelgesi

Maltepe’de çöken binayla ilgili yeni gelişme
Güncel

Maltepe’de çöken binayla ilgili yeni gelişme

‘Pençe-Kilit Operasyonu’ bölgesinde bir asker yaşamını yitirdi
Güncel

MSB’den ‘Mekke Savunma İttifakı’ açıklaması

AKOM’dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı
Güncel

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Sonraki İçerik
‘Polis Akademisi sınavında şaibe’ iddiası

'Polis Akademisi sınavında şaibe' iddiası

Gündem

MEB: COP31’de Türkiye İklim Okulu için paydaşlarla iş birliği yapılacak

MEB: COP31’de Türkiye İklim Okulu için paydaşlarla iş birliği yapılacak

CHP’li Uyar: “TFF yönetimi derhal istifa etmelidir”

CHP’li Uyar: “TFF yönetimi derhal istifa etmelidir”

CHP’de 5 belediye başkanı hakkında ihraç kararı

CHP’li Sarı’dan YENİ Parti ve DEM Parti’ye çağrı: “Ortak aday belirlemeye hazırız”

‘Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş’ı anma programı başlıyor

Neşet Ertaş’ın vasiyeti ölümünden 14 yıl sonra yerine getirildi

Nobel Barış Ödülü, Güney Afrikalı hukukçu Navi Pillay’a verildi

Nobel Barış Ödülü, Güney Afrikalı hukukçu Navi Pillay’a verildi

CHP’li Deniz Demir: “Kur artışları engelli vatandaşları da vurdu”

CHP’li Demir’den jeosit alanların korunması için kanun teklifi

Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin davada ek bilirkişi raporu kararı

Ferdi Zeyrek’in ölümüne ilişkin davada ek bilirkişi raporu kararı

Benzine bir zam daha geliyor

Bu gece yarısı motorine 6 TL 40 kuruş zam bekleniyor

Sinema salonları 1 Mart’a kadar kapalı kalacak

Sinema salonlarında bu hafta 8 yeni film vizyona girecek

İETT’den yeni uygulama

İETT’den tarihi rekor: 5 milyon 163 bin yolculuk gerçekleştirildi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist