Yazının başlığındaki soruya tarihi, teorik ve pratik olmak üzere üç açıdan cevap verilen makalede, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ÇKP’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada “ÇKP olmazsa Çin Halk Cumhuriyeti ve Çin ulusunun yüce kalkınması da söz konusu olamaz.” ifadesine yer verdiği hatırlatıldı. Yazıda, söz konusu ifadenin bu soruya yanıt veren en önemli tarihi özet ve en değerli başarı deneyimi olduğuna işaret edildi.
Afyon Savaşları’nın patlak verdiği 1840 yılından bu yana Çin ulusunun maruz kaldığı felaketlerin ve Çin ulusunun kalkınma rüyasını gerçekleştirmek için yürütülen mücadelelerin özetlendiği yazıda, saldırganlığın aşağılayıcı tarihine son verilmesinin, mutlak yoksulluğun ortadan kaldırılmasının ve orta halli refah toplumunun oluşturulmasının yalnızca ÇKP’nin liderliğinde mümkün olabildiği vurgulandı.
Yazıda, bu durumun ÇKP’nin liderliğine bağlı kalınmasının ardındaki “tarihi neden” olduğunun altı çizildi.
ÇKP’nin tüm Çin halkının gücünü seferber ederek, devrimler yaptığının ve Çin Halk Cumhuriyeti’ni kurduğunun ve geliştirdiğinin hatırlatıldığı makalede, ÇKP üyelerinin büyük çaba harcayarak, halka önderlik edip vatandaşlara mutlu bir hayat sunduğuna işaret edildi. ÇKP’nin bu sayede halkın desteği ile sevgisini kazandığı, bunun da ÇKP’nin liderliğine bağlı kalınmasının ardındaki “teorik neden” olduğu belirtildi.
Çin’in COVID-19’la mücadeledeki uygulamalarının ve etkilerinin diğer ülkelerle kıyaslanarak ÇKP’nin ülke yönetimindeki avantajlarının özetlendiği yazıda, bu durumun da ÇKP’nin liderliğine bağlı kalınmasının ardındaki “pratik neden” olduğu kaydedildi.
Çin’in barışçıl kalkınmasının dünya için büyük önem taşıdığına da dikkat çekilen yazıda, dünya nüfusunun beşte birini oluşturan Çin nüfusunun zenginleşmesinin derin uluslararası etkiler yaratacağı ve Çin tarzı modernizasyonun insanlığın daha güzel bir toplum inşa etmesine katkı sunduğu ifade edildi.