Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

AKP’den emeklilere zam açıklaması

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler Meclisin yeni dönem çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Güler, yasama yılının başlamasıyla Meclis'te görüşülen ilk konunun deprem yasası olacağını söylerken, emekli maaşları ile ilgili de ciddi bir çalışmanın yapıldığını söyledi.

Yayınlanma Tarihi: 14 Eylül 2023 - 13:38:48
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2023 - 13:38:48
Bu detaylar sizi de emekli edebilir: İşte EYT’de merak edilen 6 sorunun cevabı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim’de yeni yasama yılının açılmasıyla birlikte Meclis gündemine gelecek ilk yasal düzenlemenin deprem yasası olacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanı Güler, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılındaki çalışmalara ilişkin DHA’ya değerlendirmede bulundu. Güler, Meclis açıldıktan sonra ilk ele alacakları yasal düzenlemelerden birinin depremle ilgili çalışmalar olacağını belirterek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, 6 Şubat depremleriyle beraber gündemimize gelen ve özellikle İstanbul merkezli bir depreme hazırlık noktasında yürüttüğü çok ciddi bir çalışma var. 39 ilçemizin 962 mahallesinde gerek zemin etütleri açısından, gerekse de riskli binalar açısından çok ciddi nitelikli bir çalışma yürütülüyor. Bunların sonuçları şu anda tamamlanmış durumda. Yasal düzenleme açısından çok hızlı ve nitelikli bir çalışmanın ortaya konulabilmesi için bakanlığımızın bürokrasisi çalışıyor. Görevlendirdiğimiz milletvekili arkadaşlarımız da onlarla birlikte bu çalışmayı yürütüyorlar. Meclisin açılmasıyla beraber gündeme gelecek. Muhalefetle de paylaşmak suretiyle ve belki de Meclisimizin ilk çalışması bu kanun kapsamında olacaktır” dedi.

EKİM AYINDA MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK YASALAR

Güler, ekim ayında Meclis gündemine gelecek olan ve öncelik verilen diğer yasal düzenlemelerle ilgili de “Cumhurbaşkanımız tarafından Orta Vadeli Program (OVP) açıklanmış oldu. Mali politikalara uygun ihtiyaç duyulacak kanuni çalışmalarda da yine görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız var, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile beraber çalışmalarını yürütüyorlar. O konuda ihtiyaç duyulacak bir durum olursa ekim ayı içerisinde Meclisimizin gündemine gelecektir. Son halinin verildiği 2024 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi de ekim ayının üçüncü haftasında Meclise gelecek. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bazı turizm bölgeleri ile ilgili ihtiyaç duyduğu kanuni düzenlemeler var. Milli Savunma Bakanlığımızın geçen dönem Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen, özellikle karargah içeresinde disiplin işlemlerine yönelik bazı talepleri olmuştu. Bu konuda da yine bir düzenleme gelecek. Sağlık Bakanlığımızın teşkilat yapılanması, daha nitelikli sağlık hizmetleri açısından bazı tanımlamalar ile ana kanunlarıyla alakalı teklifleri vardı; ekim ayında bu konuda gündeme gelecektir. Geçen dönemden aciliyeti olan 20’ye yakın uluslararası sözleşme vardı. Ekim ayı içeresinde bu çalışmaları da yürüteceğiz” diye konuştu.

‘EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN CİDDİ BİR ÇALIŞMA VAR’

Emekli maaşlarında yapılması öngörülen düzenlemeye ilişkin de değerlendirmede bulunan Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na konuyla ilgili bir talimat verdiğini hatırlatarak, “Bu iki bakanlığın bürokrasisi çalışmalarını yürütüyor. 6 Şubat depremiyle beraber merkezi bütçeden AFAD Başkanlığımıza ve Çevre Şehircilik Bakanlığımıza aktarılan 765 milyar TL civarında bir bütçe vardı. Meclis kapanmadan önce ek bütçeyi çıkarmıştık; 1 trilyon 119 milyar TL. Yine borçlanma limitlerini artırmıştık. Bütçenin dengesini bozmadan; nasıl bir miktar ortaya çıkabilir, şu anda çalışma devam ediyor. Bu çalışma netleşmeden bir tarih ve rakam vermek şu anda mümkün gözükmüyor. Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Ekim veya kasım ayı içeresinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor” ifadelerini kullandı.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

İBB’den ‘İstanbulkart’ için üç yeni müjde!

Sonraki İçerik

İşte telefonlara gelecek 118 yeni emoji

İlgili İçerik

Körfez’deki saldırılar enerji piyasalarını sarstı
Ekonomi

Körfez’deki saldırılar enerji piyasalarını sarstı

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği değişti
Ekonomi

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 25,38’e yükseldi

Deprem anının yeni görüntüsü ortaya çıktı
Ekonomi

İPA: Kart borcunun tamamını ödeyemeyenlerin oranı yüzde 50’yi aştı

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği değişti
Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Bakan Bilgin açıkladı: EYT’de iki gruba kötü haber!
Ekonomi

Emekli bayram ikramiyeleri ve aylıkların ödeneceği tarih belli oldu

Halkın borç alma oranı yüzde 50’ye yaklaştı
Ekonomi

DİSK-AR: Enflasyon ile vergilerin işçi ücretlerine iki aylık toplam faturası 268 milyar 714 lira oldu

Sonraki İçerik
Telefonuna program indirdi, 77 bin TL dolandırıldı!

İşte telefonlara gelecek 118 yeni emoji

Gündem

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!

Özgür Çelik: “Daha yeni başlıyoruz”

Saraçhane’de 99’uncu buluşma: Bir yıl sonra aynı meydanda “Millet İradesine Sahip Çıktı”

Özgür Özel: “Saraçhane’de karşılarında milleti buldular”

Körfez’deki saldırılar enerji piyasalarını sarstı

Körfez’deki saldırılar enerji piyasalarını sarstı

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Yeşil’ açıklaması

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı tedbirlerini açıkladı

Mahmut Arıkan: Bu faizci düzeni değiştirmek zorundayız!

Arıkan: “Mescid-i Aksa özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz”

Özgür Özel: “Mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi herkes bilsin”

Özgür Özel: “Mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi herkes bilsin”

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel, Akın Gürlek’in babasına seslendi: ‘Amcacığım senin oğlanda utanmak yok”

BM: İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan’da 1 milyondan fazla kişi yerinden edildi

BM: İsrail saldırıları nedeniyle Lübnan’da 1 milyondan fazla kişi yerinden edildi

Çin Cumhurbaşkanı Xi: Türkmenistan ile doğalgaz ve ticarette işbirliğimizi güçlendirmeliyiz

Çin Cumhurbaşkanı Xi: Türkmenistan ile doğalgaz ve ticarette işbirliğimizi güçlendirmeliyiz

İran’ın yeni Dini Lideri Hamaney’den ilk açıklama

Hamaney: Katiller bu bedeli çok yakında ödeyecek

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist