Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Bilim Kurulu, yüz yüze eğitim için tarih verdi

Bilim Kurulu'nun son toplantısında yüz yüze eğitimin başlaması da masaya yatırıldı. Kurul yüz yüze eğitim için öngörülen 15 Şubat'ı erken bularak 15 Mart'ı önerdi.

Yayınlanma Tarihi: 28 Ocak 2021 - 15:26:56
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2021 - 15:26:56
Bilim Kurulu, yüz yüze eğitim için tarih verdi
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram’ın edindiği bilgilere göre; dün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısında yüz yüze eğitimin başlaması için 15 Şubat’ın erken olduğu belirtildi. Kurulda sürecin ilerleyişine göre yüz yüze eğitimin 15 Mart’ta başlaması görüşü ağırlık kazandı.

Kurul, öğretmenler aşılanmadan okulların açılmaması gerektiğini belirtti.

Bilim Kurulu, restoran ve kafelerin açılması için de vaka sayısının düşmesi ve aşılanma oranın artması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda Covid-19 mutasyonu da görüşülürken, dünyadaki veriler incelendi.

Söz konusu Bilim Kurulu toplantısının ardından paylaşılan yazılı açıklama şöyleydi:

“Alınan tedbirlerle vaka sayısında %80’e varan hızlı bir düşüş sağlandı. Ancak bütün çabalarımıza rağmen bu düşüş yavaşladı. 5.000-7.000 arasında dalgalanan günlük vaka sayıları görülmeye devam etmektedir. Dünyada da artan risk durumu göz önüne alındığında tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmemiz gerektiği ortadadır.

Salgının dünyadaki birinci yılını tamamladığı günlerde salgına karşı umutla beklediğimiz mücadele gücü olan aşı uygulanabilir hale geldi. 30 Aralık’ta ülkemize gelen ilk parti olan 3 milyon doz aşının gerekli kontrollerinin tamamlanması ile 13 Ocak günü “Acil Kullanım Onayı” verilerek yaygın aşılama dönemini başlatmış olduk.

Sayın Cumhurbaşkanımız aşı kampanyasını başlatmak için bizzat Ankara Şehir Hastanemize gelerek ilk doz aşısını yaptırdı. Kendilerine hem tüm vatandaşlarımızın aşılanması adına yaptığımız çalışmalara verdiği destek hem de bu konuda da gösterdiği önderlik için minnettarız.

Bilim Kurulumuzun önerileri ile hazırlanan aşı programına göre öncelikle sağlık çalışanlarının aşılanması tamamlandı. Sağlık çalışanlarımızın aşılanması savaşa hazırlanan askerlerimizin silahlanması ile eşdeğerdir. Mücadelenin en ön safında bulunan neferlerimiz daha güvenli bir alana yaklaşmışlardır.

Sağlık çalışanlarımızı takiben engelli, yaşlı bakım evleri ile huzurevlerinde yaşayan vatandaşlarımızın yerlerinde aşılamaları tamamlandı. Koruma sorumluluğu üzerimizde en çok bulunan bu grup öncelikle aşılanmış oldu. Kademeli olarak 90 yaş ve 85 yaş üzeri vatandaşlarımız evlerinde aşı oldular. İleri yaşları nedeniyle evlerinde aşı uygulamasına gittiğimiz vatandaşlar ile aynı hanede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa onların da aşı uygulamaları evlerinde gerçekleştirildi.

Pazartesi günü 80 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarında aşılanmasına başlanmıştı. Yarın sabahtan itibaren yeni bir adıma geçerek 75 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarında aşılamaya başlayacağız. Yarından itibaren 75 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarından randevu alarak aşı olmaya gidebilecekler.

Ülkemizde aşı programında kullanılan inaktif aşının 10 milyon dozluk ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon dozluk bölümü hafta başında ülkemize getirildi. Gerekli testlerin tamamlanmasından sonra aşılar kullanıma sunulacaktır.

Virüsün dünyadaki seyri gerek merkez ve taşra teşkilatımız tarafından gerekse Bilim Kurulumuzca düzenli olarak takip edilmektedir. Bildirilen mutasyonlar üzerine İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’yla olan uçuşlar durdurulmuştu. Brezilya ile olan uçuşlar da buna eklendi. Özellikle Güney Afrika’da bildirilen mutasyonlu virüsün daha ölümcül olduğu iddia edilmektedir. Mutant virüsün görüldüğü yerler karantina altına alınmaktadır. Ülkeler yeniden sınırlarını kapatmaya başlamıştır. Bu durum tedbirleri elden bırakmamamız konusunda bize önemli bir hatırlatıcı olmuştur.

Alınan tedbirlerle vaka sayısında %80’e varan hızlı bir düşüş sağlandı. Ancak bütün çabalarımıza rağmen bu düşüş yavaşladı. 5.000-7.000 arasında dalgalanan günlük vaka sayıları görülmeye devam etmektedir. Dünyada da artan risk durumu göz önüne alındığında tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmemiz gerektiği ortadadır. Mücadelenin bu döneminde kalabalık ve kapalı ortamlarda bir araya gelmek yaklaştığımız mutlu günleri görme hedefinden bizi uzaklaştırabilir. Bu konuda vatandaşlarımızı azami derecede kısıtlama ve tedbirlere uymaya davet ediyorum.

Tedbirlerdeki kontrolsüz gevşemeler bir sonrakini daha zor atlatabileceğimiz dalgalanmalara yol açabilir. Tedbir ve temkini elden bırakmamamız gerekiyor. Salgının tüm dünyaya bir kişiden yayıldığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Salgın süresince zorlu bir mücadele verdik ve tüm milletimiz çok yoruldu. Bu emeklerin karşılığını almaya çok yaklaştığımız ortadadır.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Cemal Enginyurt’un ‘fırsat bulsam ben döverdim’ dediği Sabahattin Önkibar’dan yanıt

Sonraki İçerik

WhatsApp sohbet geçmişi Telegram’a nasıl aktarılır?

İlgili İçerik

İBB davası… İlk gün Silivri’de ne oldu?
Güncel

İBB Davası’nda ikinci gün sona erdi… İşte yaşananlar…

MSB’den 5 ülkeyle üst düzey görüşme
Güncel

MSB açıkladı: İran’dan Türk hava sahasına giren balistik füze imha edildi

İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney kimdir?
Güncel

İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney kimdir?

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem
Güncel

Denizli’nin Buldan ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem

İBB davası… İlk gün Silivri’de ne oldu?
Güncel

İBB davası… İlk gün Silivri’de ne oldu?

İmamoğlu’ndan çiftçi mesajı: “İstanbul’da yaptık, tüm Türkiye’de de yapacağız”
Güncel

İmamoğlu’nun hücresinin bir örneği sergileniyor

Sonraki İçerik
WhatsApp sohbet geçmişi Telegram’a nasıl aktarılır?

WhatsApp sohbet geçmişi Telegram'a nasıl aktarılır?

Gündem

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel: “Tutukluluk incelemesinin bayramdan önce yapılması lazım”

Sanchez’den Trump’a: Uluslararası hukukun ihlalini kabul etmeyeceğiz

Sanchez “Diğerleri savaşlara para harcarken biz hakları güçlendiriyoruz”

Çin’in dış ticaret hacmi ocak-şubat döneminde yüzde 18,3 arttı

Çin’in dış ticaret hacmi ocak-şubat döneminde yüzde 18,3 arttı

CHP’li Yavuzyılmaz’dan elektrik zammına tepki

CHP’li Yavuzyılmaz’dan iktidara “akaryakıt” çağrısı

İran Dışişleri Bakanı: “Egemenliğimizi savunmak için tüm seçenekler masada”

Arakçi: “ABD ve İsrail’in rejim değişikliği hedefleri başarısız oldu”

İran, dokuz hastanenin hizmet dışı olduğunu açıkladı

İran, dokuz hastanenin hizmet dışı olduğunu açıkladı

Çelik: “Sizinle birlikte yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duyuyoruz”

Çelik: “Sizinle birlikte yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duyuyoruz”

İSİG Meclisi: “Şubat ayında 126 işçi hayatını kaybetti”

İSİG Meclisi: “Şubat ayında 126 işçi hayatını kaybetti”

Özel: “İmamoğlu çıkacak bu ülkeye Cumhurbaşkanı olacak”

Özel: “İmamoğlu çıkacak bu ülkeye Cumhurbaşkanı olacak”

CHP’li Çiftci: “Biz, kocaman bir çöp iddianame gördük”

CHP’li Çiftci: “Biz, kocaman bir çöp iddianame gördük”

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist