CHP’Lİ Ağbaba’dan çiftçi borçlarına tepki: “Çiftçi kış günü bu parayı nasıl ödesin”

CHP'Lİ AĞBABA'DAN ÇİFTÇİ BORÇLARINA TEPKİ: "ÇİFTÇİ, KIŞ GÜNÜ BU PARAYI NASIL ÖDESİN"

Bunlara da bakabilirsiniz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 1 Nisan’dan itibaren çiftçi borçlarının sonlanan ertelemesine ilişkin, “Çiftçi, bu kış günü nereden alsın da bu parayı ödesin. Daha ürün hasadı edememiş. Tarım kredi kooperatifleri bir tefeci gibi çiftçinin başına biniyor” dedi. Ağbaba, Tarım Kredi Kooperatifleri için de “Fahrettin Poyraz’ın çiftliği var, Tarım Kredi Kooperatifleri. Çiftçinin kapısına Tarım Kredi icra gönderirken bunlar lüks, şatafat içerisinde huzur hakkı alarak yaşıyorlar” diye konuştu.

Malatya Milletvekili Ağbaba, Türkiye’de çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi’ne 8,260 milyon borcu olduğunu belirterek ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BORÇLARI HASAT SONUNA ERTELEMELİDİR: Tarım kredi kooperatifine olan borçlar 31 Mart’a kadar ertelenmişti. 31 Mart geldi çattı. 1 Nisan’dan itibaren çiftçimizin traktörüne ineğine haciz uygulanacak. İcra işlemleri başlatılacak. Çiftçiler defalarca eylem yaptılar. Biz çağrı yaptık. Tarım Kredi Kooperatifi çiftçilerin borçlarını mutlaka hasat sonuna ertelemelidir.

ÇİFTÇİ, BU KIŞ GÜNÜ PARAYI NASIL ÖDESİN: Çiftçi, bu kış günü nereden alsın da bu parayı ödesin. Daha ürün hasadı yapamamış. Tarım Kredi Kooperatifleri maalesef bir tefeci gibi çiftçinin başına biniyor. Buradan çağrı yapıyoruz, tarım kredi kooperatifleri ve bankalar çiftçilerin borçlarını en az hasat zamanına kadar ertelemelidir.

DEVLET ÇİFTÇİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ: Çiftçilerimizin 8, 260 milyon Tarım Kredi Kooperatifi’ne 134 milyar özel ve kamu bankalarına borçları var. Çiftçimizin toplam borcu 142 milyar. Ürünü para etmiyor. Pandemi nedeniyle üretimde düşüş var. Ama devlet, tarım kredi çiftçinin halini sormadan alacağının peşine düşmüş durumda.

ÇİFTLİK BANK’IN BAŞINDA FAHRETTİN POYRAZ VAR: Bir Çiftlik Bank vardı. Mehmet Aydın’ın yönetmiş olduğu. Bir de şimdi Fahrettin Poyraz’ın çiftliği var, Tarım Kredi Kooperatifleri. Ancak Çiftlik Bank’ın sahibi bunlardan namuslu. Mehmet Aydın zengin etme vaadiyle insanların parasını topladı. Bunlar çiftçinin alın terini vampir gibi emiyorlar. Bu Çiftlik Bank’ın başında Fahrettin Poyraz var. Çiftçinin kanını emiyor, evine faiz gönderiyor. Bu çiftlikte AKP Milletvekilleri ve adayları var. Bunlar bu çiftlikten yemeye devam ediyor, adeta babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar.

ÇİFTÇİDE HUZUR BIRAKMAYANLAR, ÇİFTÇİDEN HUZUR HAKKI ALIYORLAR: Bir çiftlik var Ali Baba’nın orada günahsız keçi var. Köpek var, koyun var. Bu çiftlikte bunlar var. Çiftliğin başındaki Fahrettin Poyraz en az 150 bin lira maaş alıyor. Bunların hepsi de hem emekli maaş hem de bu kurumlardan çifter çifter maaş alıyorlar. Çiftçinin kapısına tarım kredi icra gönderirken bunlar lüks içerisinde, şatafat içerisinde huzur hakkı alarak yaşıyorlar. Çiftçide huzur bırakmayanlar, çiftçiden huzur hakkı alıyorlar. Çiftçinin vergisi alın teri bunlara zehir zıkkım olsun. Haram olsun.

İlgili İçerik

Sonraki İçerik

Gündem

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist