Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

İmamoğlu: Sizin Türkiye hayaliniz, Türkiye Yüzyılı’nız bu mudur?

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in gözaltına alınmasına sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla tepki gösteren Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin bir de yazılı açıklama yaptı.

Yayınlanma Tarihi: 30 Ekim 2024 - 16:41:52
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2024 - 16:41:52
İmamoğlu’nun paylaştığı belgeler AKP’li belediye meclisinde gündem oldu
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in gözaltına alınmasına sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla tepki gösteren Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin bir de yazılı açıklama yaptı. İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ön yargısız bir kucaklaşmanın talep edildiği, Abdullah Öcalan’ın terörü sonlandırmak üzere Meclis’te konuşmasına zemin hazırlandığı bir dönemde CHP’li bilim insanı bir belediye başkanının terör iddiasıyla gözaltına alınmasını milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bu çaba ana muhalefete ve İstanbul’a itibar suikastı değilse nedir? Daha açık sorayım sizin İstanbullularla derdiniz nedir? Sizin Türkiye hayaliniz, Türkiye Yüzyılı’nız bu mudur? Kucaklaşma dediğiniz bu mudur” diye sordu.

TBB ve İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nı ziyaretinde eleştirilerde bulunduktan sonra bir konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İmamoğlu, açıklamasında, “Bugün sabah saatlerinde Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer hakkında başlatılan soruşturmayı büyük bir dikkat ve ciddiyetle izliyorum. Sayın Ahmet Özer’e yönelik operasyon, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına dair endişelerimizi daha da artırmıştır. Yargının siyasallaştırılarak siyasi rakiplerin oyun dışına atılması amacıyla kullanılmasının, demokratik hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu vurgulamak zorundayım” dedi.

İmamoğlu, açıklamasında şunları dile getirdi:

“İBB başkanı olarak bizzat ben, bu tür uygulamaları en acı şekilde tecrübe edenlerin başında geliyorum. Bana yönelik olarak açılan ve kamuoyunda “Ahmak davası” olarak bilinen dava ve benzeri pek çok soruşturma devlet ciddiyetinden ve yargı tarafsızlığından uzaktır.

Devlette görev yapmış ve yıllarca dekanlık, rektör yardımcılığı, GAP Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği gibi kamu görevleri üstlenmiş bir bilim insanı ve seçilmiş belediye başkanı olan Sayın Özer’in emniyet güçlerinden kaçma ihtimali yokken ifadeye çağrılmak yerine, bir şafak operasyonuyla gözaltına alınması uygunsuzdur. Biz bu şafak operasyonlarının ilhamını hangi mirasınızdan aldığınızı iyi biliyoruz.
Siyasi rakiplerin önünü kesmeye yönelik bu tür uygulama ve davalar hukuk ve adalete değil, yalnızca iktidarın amaçlarına hizmet etmektedir.

Kamuoyuna mal olmuş şahsiyetlerle ilgili bu tür uygulamaların tarafsızlık ilkesine uygun, titizlikle yürütülmesi gerekir.

Bugünkü şafak operasyonu ardından kamuoyuna yapılan açıklamada, Sayın Özer’in 10 yıl boyunca 694 terör örgütü mensubuyla görüştüğü iddia edilmektedir. Şayet bu iddia doğruysa kendisinin, ayda 5-6 terör örgütü mensubuyla görüştüğü anlamı çıkmaktadır. O halde neden bugüne kadar beklediniz? TUSAŞ’a saldıran teröristleri izlemek yerine devlete yıllarca hizmet etmiş akademisyenleri mi izliyorsunuz? Sayın Özer, belediye başkan adayı olduğunda adli sicilini soruşturdunuz, arşiv kaydını soruşturdunuz. Aynı adliyeden temiz kağıdı verdiniz. Altı ayda ne değişti?

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ön yargısız bir kucaklaşmanın talep edildiği, Abdullah Öcalan’ın terörü sonlandırmak üzere Meclis’te konuşmasına zemin hazırlandığı bir dönemde CHP’li bilim insanı bir belediye başkanının terör iddiasıyla gözaltına alınmasını milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bu çaba ana muhalefete ve İstanbul’a itibar suikastı değilse nedir? Daha açık sorayım sizin İstanbullularla derdiniz nedir? Sizin Türkiye hayaliniz, ‘Türkiye Yüzyılı’nız bu mudur? Kucaklaşma dediğiniz bu mudur? Ne yaparsanız yapın, hangi karanlık planı düşünürseniz düşünün bu siyasi ve kurumsal çürümeyi bitireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devletini kişilere değil, kurallar ve kurumlara bağlı, herkes için eşit ve adil hizmet üreten bir yapıya kavuşturacağız.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Özgür Özel: “Bu düzen işçilere ‘gerekirse ölürken bile örgütlenin’ diyor”

Sonraki İçerik

Çinli bilim insanları Purog Kangri Buzulu’ndan rekor uzunlukta buz çekirdeği çıkardı

İlgili İçerik

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda
Güncel

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Özgür Özel: “Sandık gelecek ve Türkiye’nin bütün sorunları yeni iktidar tarafından çözülecek”
Güncel

Özgür Özel, vefatının 12’nci yılında Berkin Elvan’ı andı

İBB davası… İlk gün Silivri’de ne oldu?
Güncel

İBB Davası’nda üçüncü gün sona erdi…

İBB davası… İlk gün Silivri’de ne oldu?
Güncel

İBB Davası’nda ikinci gün sona erdi… İşte yaşananlar…

MSB’den 5 ülkeyle üst düzey görüşme
Güncel

MSB açıkladı: İran’dan Türk hava sahasına giren balistik füze imha edildi

İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney kimdir?
Güncel

İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney kimdir?

Sonraki İçerik
Çinli bilim insanları Purog Kangri Buzulu’ndan rekor uzunlukta buz çekirdeği çıkardı

Çinli bilim insanları Purog Kangri Buzulu'ndan rekor uzunlukta buz çekirdeği çıkardı

Gündem

CHP’li Bulut: “Uygulanan ekonomi politikaları çöktü”

CHP’li Bulut’tan “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” hesabına soruşturma başlatılmasına tepki

Özgür Özel’den Erdoğan’a: “Cesaretin varsa karşımıza çıkacaksın”

Özgür Özel’den Erdoğan’a: “Cesaretin varsa karşımıza çıkacaksın”

İsviçre, Tahran Büyükelçiliği’ni geçici olarak kapatma kararı aldı

İsviçre, Tahran Büyükelçiliği’ni geçici olarak kapatma kararı aldı

Özgür Özel: “Rumeli kültürü dayanışmadır, kardeşliktir, birliktir”

Özgür Özel: “Rumeli kültürü dayanışmadır, kardeşliktir, birliktir”

CHP’li Bağcıoğlu: “Dijital güvenlik yeteneklerimizi güçlendirerek tehditlere karşı her an hazır olmalıyız”

CHP’li Bağcıoğlu’ndan şehit aileleri ve gazilerin hakları için yasal düzenleme çağrısı

TGC’ye İranlı gazetecilerden ziyaret

TGC 2025 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri açıklandı

FBI: Trump’ın evinde ‘çok gizli’ belgeler ele geçirildi

Trump: “İran’da pratikte hedef alınacak bir şey kalmadı”

G7 ülkeleri enerji rezervlerinin kullanılmasına “prensipte destek” verdi

G7 ülkeleri enerji rezervlerinin kullanılmasına “prensipte destek” verdi

Çin Dışişleri Bakanı: Çin ve İslam dünyası işbirliğini daha da derinleştirmek için güçlü bir istek duyuyor

Çin Dışişleri Bakanı: Gerilimin tırmanmasını önlemek için ABD ve İsrail operasyonlarına son vermeli

386 bin çocuk, 798 dernek ve vakıf yurduna emanet

CHP’li Şevkin: “Kadınların yaşam hakkı istatistiklerle geçiştirilemez”

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist