Ordu Ulubey Devlet Hastanesi’nde sağlık memuru olarak çalışan ve nöbetten çıktıktan sonra Fatsa Ayazlı köyündeki evine dönmeye çalışan Kışan araç bulamadı. Belediye toplu taşıma araçlarının sokağa çıkma yasağı saatlerinde sefer yapmadığını belirten Kışan, “İnsanlar da evlerine dönebilmek için özel otobüs şirketleriyle gitmek zorunda kalıyor. O firmalar da fazla fiyat istiyor” dedi. Kışan, özel otobüs firmasının kendisinden yüksek ücret istemesi sonucu 40 km yolu yürümeye başlayarak, sosyal medya hesabından da canlı yayın başlattı. Belediye, Kışan’ın sesini duyunca sağlık çalışanı yürüdüğü yoldan özel bir araçla alınarak evine bırakıldı.
Kışan, yaşadığı sıkıntıyı ANKA’ya anlatırken “Bu bireysel bir mesele değil. Benim gibi birçok sağlık çalışanı bu durumdan mağdur. Beni bugün evime bıraktılar. Ama haftaya haftasonu tekrar nöbetim var. O zaman ne yapacağım. Ya da başka sağlık çalışanları bu durum da ne yapacak. Ben devlete hizmet ediyorum. Evime gidemeyecek miyim?” diyerek yetkililerden çözüm beklediğini söyledi.
“Sağlık emekçileri nöbete, işe gidip gelmekte sıkıntı yaşıyor”
ANKA’ya konuşan Ordu Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) Başkanı Ferit Ceylan ise yaşanılan bu durumun sadece sağlık emekçilerini değil Ordulu her vatandaşı yakından ilgilendirdiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre sağlık çalışanlarına ücretsiz araç verilmesi gerekirken Ordu’da sağlıkçılardan ücret alınıyor. Ücret alınmasa bile zaten Belediye’nin kaldırdığı araç yok. Bu konuda vatandaş da çok mağdur. Aracı olmayan hastalar hastaneye gelemiyor. Kadın sağlık çalışanları da mağdur, işten çıkıyor saatlerce araç bekleyebiliyor. Haftaiçi akşam 9’dan sabah 5’e kadar Haftasonu cuma 8’den pazartesi 7’ye kadar sokağa çıkma yasağı saatlerinde hiçbir Belediye araçları sefer yapmıyor. Bunu sadece merkeze uzak olan tek bir ilçe yaşamıyor ki, Perşembe, Ulubey Gülyalı veya yakın mahallelerde oturan sağlık emekçileri nöbete, işe gidip gelmekte sıkıntı yaşıyor. İşte sağlık emekçisine verilen değer…”