Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Medya

AFP Foto Muhabiri: Orada bir gazeteci öldürülmeye çalışıldı

İstanbul Taksim'de düzenlenen 19. Onur Yürüyüşü’nü takip ederken polis tarafından boğazına bastırılarak gözaltına alınan AFP Foto Muhabiri Bülent Kılıç serbest bırakıldıktan sonra konuştu.

Yayınlanma Tarihi: 27 Haziran 2021 - 20:22:24
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2021 - 20:23:05
AFP Foto Muhabiri: Orada bir gazeteci öldürülmeye çalışıldı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

İstanbul Taksim’de düzenlenen 19. Onur Yürüyüşü’nü takip ederken polis tarafından boğazına bastırılarak gözaltına alınan AFP Foto Muhabiri Bülent Kılıç  polisin sert müdahalesi sırasında yaşadıklarını, “Dört polis üstümde, bir tanesi boynuma bastırıyor, nefesim kesildi. Orada bir gazeteci öldürülmeye çalışıldı. Orada o insanlar tepki vermese benim oradan cesedim çıkardı” sözleri ile anlattı.

Bülent Kılıç, gözaltına alınırken yaşadıklarını ANKA Haber Ajansı’na anlatırken şöyle konuştu:

“NEFESİM KESİLDİ”

“Bir anda polis, kameramı kaldırıyordum, bileğimden tutup kamerayı yüzüme vurunca ben de sinirlenip sakin olması gerektiğini söyledim. O da bana kimliği sordu. Elimi çantama attım, fırsat vermeden bir anda barikatın öbür tarafına, yan sokağa sürüklemeye başladılar. Elimdeki kameraları kırılmasın diye boynuma takmaya çalışırken polis elimden kamerayı alarak yere fırlattı.

Kamera yere fırlayınca ben bu işin kontrolden çıkmaya başladığını anladım. Orada kontrolsüz dehşet bir şey var, saldırganlık var. Yere yatırdılar, hava çok sıcak, ağzımda maske var, yerde dört polis üstümde, bir tanesi boynuma bastırıyor, ‘ben gidiyorum’ dedim. Nefesim kesildi.

Herhangi bir insan bu yaşananın çok da önemli olmayan, üzerinde düşünülmeyen bir şey olduğunu iddia ediyorsa spor olsun diye dört kişiyi alsın sırtına nefessizlik neymiş, ‘eyvah gidiyorum’ hissi neymiş onu anlatsın bana.”

10 senedir profesyonel savaş fotoğrafı çektiğini bildiren Kılıç, “Ben, dün savaş meydanında aldığım riskin aynı düzeyinde bir risk aldım. Çünkü ben öldürülmeye çalışıldım. Orada o insanlar tepki vermese, yan taraftaki karanlık İmam Adnan Sokak’ta olsaydım benim oradan cesedim çıkardı” dedi.

“ORADA BİR GAZETECİ ÖLDÜRÜLMEYE ÇALIŞILDI”

Kılıç, şöyle konuştu:

“Özel kuvvetlerde gördüğünüz bir asker kadar şey biliyorum. Bir savaş meydanında karşı taraftaki Sniper’ın ilk hedefi gazetecidir. Çünkü yüz tane düşman askeri vuracağına bir tane gazeteci vurur, daha çok gösterir. Dün beni orada öldürmeye çalıştılar. Ben dün savaş meydanında aldığım riskin aynı düzeyinde bir risk aldım. Çünkü ben öldürülmeye çalışıldım. Bir sniper eline tüfek alır gazeteci seçer, bu savaş meydanında yaşanır. Ben, dün Mis Sokak’ta canımı bırakıyordum. Orada insanlar sahip çıkmasa, -kadıncağızın biri barikatı delmeye çalışıyor ‘adam ölüyor’ diye, öbür insanlar polisi ittirmeye çalışıyor,- polis anlıyor ki mesele ciddi, üstümden kalkmaya başlıyor. Burada bir gazeteci mi eksiltemeye çalışılıyor? Hedef haline getirip öldürülmeye mi çalışılıyor? Ben savaş meydanında aldığım riski Mis Sokak’ta alıyorsam başka bir şey var burada. Ben orada iki tekme, bir tokat derdinde değilim. Orada bir gazeteci öldürülmeye çalışıldı. Orada o insanlar tepki vermese yan sokaktaki karanlık İmam Adnan Sokak’ta olsaydım benim oradan cesedim çıkardı.”

“ODALARINDA ÖZÜR DİLEDİLER”

Bindirildiği gözaltı otobüsünden kendisini almaya İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve Beyoğlu Emniyet Müdürü’nün geldiğini söyleyen Kılıç, “Bu getirdikleri şiddet düzeyi kontrolden çıkıyor. Beni otobüsten almaya İl Emniyet Müdürü Yardımcısı, Beyoğlu Emniyet Müdürü geldi. Çıkardılar odalarına özür dilediler. Bu çok tehlikeli bir düzeye geldi, onlar da gördü. Onur Haftası’nda bir gazetecinin öldürülmesinin altından hangi emniyet müdürü kalkabilir? Bunu gördüler, bunu anladılar” diye konuştu.

Kendisini gözaltına alan polisin, koluna taktığı kelepçeyi çok sıktığını belirten Kılıç, “Polisler o kelepçeyi kolumdan yarım saatte çıkaramadılar, bıçakla kesmeye çalıştılar, kolumu kesiyorlardı. Nasıl sıkmışsa o arkadaş, nasıl bir sevgi problemi varsa, nasıl bir insani problemi varsa o arkadaşın kolumu koparıyordu” dedi.

“ÖĞRETMEN OLMASI GEREKEN İNSANA GAZETECİYE KELEPÇE TAKTIRIYORLAR”

Polisin kullanılamaz duruma gelen kamerasını tamire götürdüğünü söyleyen Kılıç, polisler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Kılıç, şunları söyledi:

“Diğer otobüse götürdüler, oradaki arkadaşlara ‘Ben gazeteciyim, onun ötesinde insanım’ dedim. Oradaki insan da Eğitim Fakültesi’nden mezun bir polis arkadaş. Öğretmen olması gerekirken gazeteci kelepçeliyor. Benimle empati kurdu, kelepçeyi bıçakla yarım saatte çıkardı. İnsaflı çıktılar, kelepçeyi hafiflettiler.

Öğretmen olması gereken insana gazeteciye kelepçe taktırıyorlar. Polis, sizi alıyor, kameranızı sokağa fırlatıyor. Bir gazetecinin kamerasının sokağa atılması ne demek? Ben bunu İstanbul Basın Savcısı’na soruyorum. Olay yerine gittik, kamerayı aramaya. Polis, kamerayı tamire götürmüş. Kamera kullanılmaz halde, tamir edilmedi. Polisler hakkında suç duyurusunda bulundum.”

“METİN’İ SPOR SALONUNDA ÖLDÜRDÜLER, BURADA CANA ULUORTA KAST YAŞANIYOR”

İstanbul’da 8 Ocak 1996’da gözaltında öldürülen Metin Göktepe’yi anımsatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Metin Göktepe öldürüldüğünde ben lisedeydim. Gazetecilik yapma arzusunu bende uyandıran olaylardan biridir. Metin’i spor salonunda öldürdükleri akşam gazetecilik meslek örgütleri televizyona çıkıp açıklama yapmışlardı. Orada spor salonunda öldürdüler. Burada uluorta cana kast yaşanıyor.

Durum bu hale geldi. Burası savaş alanı değil, burası Türkiye Cumhuriyeti, burası Avrupa’nın gözbebeği olması gereken İstiklal Caddesi’nin en güzel sokaklarından biri, Mis Sokak, buradan bir gazeteci cenazesi kaldırmanın altında herkes kalır.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

CHP’den istifa edecekleri ileri sürülen iki milletvekilinden açıklama

Sonraki İçerik

HDP: Eş genel başkanların telefon görüşmeleri dinlenmiş

İlgili İçerik

Gazeteci Zafer Arapkirli beraat etti
Medya

Gazeteci Zafer Arapkirli beraat etti

Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı!
Medya

Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı!

Türkiye Gazeteciler Sendikası: Gazetecilik suç değil
Medya

TGS’den Alican Uludağ’ın gözaltına alınmasına tepki

İlhan Taşcı, AKİT TV hakkında RTÜK’e inceleme başvurusunda bulundu
Medya

İlhan Taşcı, “Aynı Yağmurlar Altında” dizisinin incelemesi için RTÜK’e başvurdu

Bakan Uraloğlu’ndan X’e ‘bant daraltma’ mesajı
Medya

X’e (Twitter) erişim sağlanamıyor… X çöktü mü?

RTÜK’ten Atatürk’e hakaretlere izin
Medya

RTÜK’ten Halk TV ve NOW TV’ye idari para cezası

Sonraki İçerik
HDP: Eş genel başkanların telefon görüşmeleri dinlenmiş

HDP: Eş genel başkanların telefon görüşmeleri dinlenmiş

Gündem

İsrail’den Tahran’a yeni saldırılar

İsrail’den Tahran’a yeni saldırılar

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel: “Tarihin kırılma noktalarından birindeyiz”

İstanbul’da istismara karşı adalet mücadelesi veren anne ve kızı hayatını kaybetti

İstanbul’da istismara karşı adalet mücadelesi veren anne ve kızı hayatını kaybetti

Gazeteci Zafer Arapkirli beraat etti

Gazeteci Zafer Arapkirli beraat etti

İran’da can kaybı 800’e yaklaştı

İran’da can kaybı 800’e yaklaştı

İBB davası 9 Mart’ta başlıyor…

İBB davası 9 Mart’ta başlıyor…

CHP’den belediye başkanlarının hastaneye sevk görüntülerine tepki

TÜİK, şubat ayı enflasyonunu açıkladı

Erdoğan’ın duyurduğu sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor

Mart ayı kira artış oranı belli oldu!

CHP’li Bulut: Türkiye’de büyüyen iki şey var, yoksulluk ve zenginlerin serveti

Bulut’tan Tanju Özcan’ın tutuklanmasına tepki

İran’da ABD ve İsrail karşıtı protestolar devam ediyor

İran’da ABD ve İsrail karşıtı protestolar devam ediyor

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist