Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Başarır: Hiç kimse bizi tehdit edemez, bir milim eğilmeyiz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de; "Hiç kimse bizi tehdit edemez. Bir milim eğilmeyiz, bir milim geriye gitmeyiz. Lütfen artık herkes kendine gelsin, şehitlerin tabutları üzerinden ellerini çeksin. " dedi.

Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2023 - 16:07:05
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2023 - 16:07:05
CHP’li Başarır: Yolsuzluklar milli güvenlik sorunu haline geldi
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de; “Hiç kimse bizi tehdit edemez. Bir milim eğilmeyiz, bir milim geriye gitmeyiz. Lütfen artık herkes kendine gelsin, şehitlerin tabutları üzerinden ellerini çeksin. Şehit cenazesi gelmemesi için mücadele etsin. Şehit cenazesi gelsin de seçim yaklaşıyor camileri provoke edeyim, Manisa’ya bir belediye başkanı adayını yollayayım, çelenkleri kırayım Türkiye’ye mesaj vereyim, sandıkları da doldurayım diyen bir zihniyetin Allah belasını versin” dedi. Başarır, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararıyla ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne “Anayasa’ya uyun, direnmeyin. Anayasa ne emrediyorsa onu yapın. İkinci bir Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ile ilgili yaşanacak bir krizi bu ülkenin hukuk sistemi kaldırmaz” çağrısında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik hakaret içeren sözlerine TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi. Başarır, şunları söyledi:

“Bütçe maratonu geride kaldı. İki büyük acıyı yaşadık. Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’i kürsüde konuşmasını yaparken kaybettik. Yine bütçe görüşmeleri sırasında 12 evladımızı şehit verdik. CHP olarak tepkimizi ortaya koyduk, bir bildiri yayınladık. Ama maalesef şehit cenazesine üzülmek, ‘bir daha şehit cenazesi bu ülkeye gelmesin’ diye mücadele vermek gibi bir derdi olmayan iktidarı görüyorum.

CHP olarak bu konuda duruşumuz, söylemlerimiz belli. Bir kez daha altını çizmek istiyorum. İktidara geldiğinde sıfır terör, tam bir sınır güvenliğiyle ülkeyi devralan bu iktidar, maalesef 2023’te 60 evladımızı şehit verdik. Sınır güvenliğimiz diye bir şey kalmadı. Mafya babaları, terör örgütleri ülkemizde cirit atar hale geldi. Bunun sorunlusu kim? Biz, CHP olarak bu güzel vatana şehitlerin gelmesini, annelerin, babaların yüreğinin yanmasını istemiyoruz.

“UTANÇ DUYUYORUM”

İki gündür dün Devlet Bahçeli bugün Semih Yalçın siyasi nezaketi falan bırakıyorum insanların midesini bulandıran açıklamalarda bulunuyor. Sizlere rica ediyorum. Semih Yalçın, Devlet Bahçeli gibi siyasetçiler televizyona çıktığında artı 18’i mutlaka koyun. Çocuklarımız izlemesin. 12 Eylül’den önce ve sonra siyasal şiddeti kendisine meslek, iş edinmiş bir partinin sözcüsünün ve genel başkanının söylediği söylemlerden utanç duyuyorum.

Sayın Bahçeli’ye buradan sormak isterim, CHP Grubu’nu dinleme lüzumunu göstermediniz, dayanamadınız. CHP Grubu konuştuktan dakikalar sonra Genel Kurul’a geldiniz. Bütçe görüşmelerinin sonuna gelmiştik aleyhte konuşma bölümünü ben yapacaktım. Bütçeyi savunan lehte konuşan kişi de HÜDA-PAR’ın Genel Başkanı’ydı. Şunu söyledim, bu bütçeyi savunacak 300 milletvekili var MHP ve AKP’den, başka biri yok dedim. Gaffar Okan’ın katili Hizbullah’ı terör örgütü olarak kabul etmeyen bir partinin genel başkanı. Türkiye’de federasyon, federal yapı ve Güneydoğu’nun bölünmesini söyleyen bir partinin genel başkanı. o toprakları ‘Kürdistan’ diye tarif eden bir genel başkanı. Orada otururken utanmadınız mı Sayın Devlet Bahçeli, üzülmediniz mi?

“BİZ SOKAKTAYIZ SAYIN BAHÇELİ”

Düne kadar AKP’ye ip atan Devlet Bahçeli ve Semih Yalçın arkadaşları bugün HÜDA-PAR ve AKP ile ip atlıyor. Eğer utanacağınız bir durum varsa 2024 bütçesini savunmayı HÜDA-PAR’a bırakan AKP’den utanın. Ben çok utandım. HÜDA-PAR ve AKP’ye bastonluk yapmaktan utanmayan bir MHP, bütçeyle ilgili ve bizimle ilgili konuşma hakkına sahip değildir. Artık yeter. ‘Sokağa çıkmayacakmışız’. Biz sokaktayız Sayın Devlet Bahçeli. Sokağa çıkmayacak birisi varsa HÜDA-PAR’ın Genel Başkanı, bu ülkenin bölünebileceğini söylerken orada oturan sizsiniz.

Semih Yalçın, hangi kafayla söyledi bunu bilmiyorum ama artık edep diyorum. Hiç kimse bizi tehdit edemez. Bir milim eğilmeyiz, bir milim geriye gitmeyiz. Lütfen artık herkes kendine gelsin, şehitlerin tabutları üzerinden ellerini çeksin. Şehit cenazesi gelmemesi için mücadele etsin. Şehit cenazesi gelsin de seçim yaklaşıyor camileri provoke edeyim, Manisa’ya bir belediye başkanı adayını yollayım, çelenkleri kırayım, Türkiye’ye mesaj vereyim sandıkları da doldurayım diyen bir zihniyetin Allah belasını versin.

“HER SEÇİMDE AYNI HİKAYE”

Her seçimde aynı hikaye. Seçime yaklaşırken bu ülkede kerpiçsiz sıvasız evlerden şehitler gelecek. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları camilere provokatörleri yollayacak. Aynı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta yapılanlar Manisa’da Genel Başkanımız Özgür Özel’e yapılacak ve böyle seçim kazanacaksınız. O koltuk böyle olacaksa kahretsin, biz öyle bir koltuk istemiyoruz. Şehit, bayrak, vatan… Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün artık siyaset malzemesi yapılmasını istemiyoruz ve bilin ki tek arzumuz artık şehitlerin gelmemesidir. Ama kendi basiretsizliklerinden gelecek olan şehit cenazeleriyle ilgili tekil tepkilerimizi, açıklamalarımızı, endişelerimizi, önerilerimizi yapacağız. Artık bu hukusuzlukta, bu ahlaksızlıkta, bu basiretsizlikte biz AKP Grubu’yla aynı hizada hiçbir metne imza atmayacağız, isteyenler atabilir. Ama Gara saldırısında da 16 evladımız şehit olduğunda aynı gerekçelerle birileri de imza atmamıştı ve doğru yapmıştı.

“ANAYASA’YA UYUN, DİRENMEYİN”

Anayasa Mahkemesi bir karar verdi. Gerekçeli kararı da mahkemeye yolladı. Buradan bir kez daha sesleniyorum; Can Atalay hakkında kararınız verin. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sesleniyorum; Anayasa’ya uyun, direnmeyin. Anayasa ne emrediyorsa onu yapın. İkinci bir Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ile ilgili yaşanacak bir krizi bu ülkenin hukuk sistemi kaldırmaz. Biz, seçilmiş Hatay Milletvekili’ni burada görmek istiyoruz.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başarır, İYİ Parti ile CHP arasında bir söylem çatışması olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Gara saldırısında 16 evladımız şehit olmuştu. Yine Meclis’te bildiri yayınlanmıştı. O zaman Sayın Akşener aynen bizim gerekçelerimizi ortaya koyarak bu bildiriye imza atmamıştı. O gün nasıl ki Meral hanımın vatanseverliğinden, milliyetçiliğinden şehitlere karşı duruşundan hiçbir şey eksilmemişse bugün de bizim için eksilmez. O gün niye imza atmadıysa bugün de biz bu yüzden imza atmadık. Doğru duruş budur. Daha ileri bir bildiri var, lütfen değerli genel başkanın bunu okumasını ve Gara saldırısından sonraki duruşlarını gözden geçirmesini dilerim.”

Başarır, bir başka soru üzerine “Bizim PKK terör örgütüyle, terörle yaşanan bu olaylarla ilgili tüm tepkimizi ortaya koyduk. Ne DEM ne İYİ Parti’ye şirin gözükmek gibi bir çabamız olamaz. Bizim duruşumuz, ilkemiz, programımız belli. Bundan sonra CHP’den hiç kimse yapılan saldırı ve haksızlığa karşı sessiz kalmasını beklemesin, çok çok çok da ileri gideriz. Bunu AKP ve MHP grubuna söylüyorum özellikle. İYİ Parti de hanımefendi de özellikle bizim bildirimizi değerlendirirse yanlış düşündüğünü görecektir” dedi.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Çin, bitki tohumu gen kaynaklarının üst düzey koruma altında olduğunu bildirdi

Sonraki İçerik

Çankırı’da korkutan deprem!

İlgili İçerik

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?
Siyaset

Özgür Özel’den Akın Gürlek’e: ‘Davayı ben açıyorum, kim doğru söylüyor göreceğiz’

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP’de
Siyaset

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP’de

Yavuzyılmaz: “Türkiye’nin seyrüsefer hizmetlerinde zararı 225 milyar lira”
Siyaset

CHP’li Yavuzyılmaz’dan akaryakıtta KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi

CHP’li Pala: “Nadir Hastalıklar Eylem Planı bir an önce uygulanmalı”
Siyaset

CHP’li Pala’dan Dünya Verem Günü’nde uyarı: “Hedeflerin uzağındayız”

TKP’den Erdoğan’a yanıt: ‘Bu ülkenin yönetimine talibiz’
Siyaset

TKP: “Halkımızın çıkarı, NATO’dan çıkmaktadır”

Gürer: “Mısır üreticileri alım fiyatının en az ton başı 10 bin lira olmasını bekliyorlar”
Siyaset

CHP’li Gürer: “İki aylık sürede en az 351 bin kişi işsiz kaldı”

Sonraki İçerik
Depremin vurduğu illerde hava durumu…

Çankırı'da korkutan deprem!

Gündem

İran’da, Ali Laricani’nin yerine geçen kişi belli oldu

İran’da, Ali Laricani’nin yerine geçen kişi belli oldu

İran Kızılayı: “ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında 81 binden fazla yapı zarar gördü”

İran Kızılayı: “ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında 81 binden fazla yapı zarar gördü”

Çinli üst düzey yetkili: Çin-Rusya halklar arası ilişkileri daha da yakınlaştırılmalı

Çinli üst düzey yetkili: Çin-Rusya halklar arası ilişkileri daha da yakınlaştırılmalı

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel’den Akın Gürlek’e: ‘Davayı ben açıyorum, kim doğru söylüyor göreceğiz’

Milli Savunma Bakanlığı: 2 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu

Doğubeyazıt’taki askeri araç kazasında şehit sayısı 2 oldu

İstanbul Dişhekimleri Odası ve Sancaktepe Belediyesi’nden örnek proje: “Yaşlanmayan Gülüşler”

İstanbul Dişhekimleri Odası ve Sancaktepe Belediyesi’nden örnek proje: “Yaşlanmayan Gülüşler”

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP’de

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP’de

Özgür Özel’in yeni MYK’sı belli oldu… 11 isim korundu, yedi yeni isim eklendi

Özgür Özel’den İsmail Arı’nın eşine dayanışma telefonu

İtalya Ticaret Bakanı Urso, Anıtkabir’i ziyaret etti

İtalya Ticaret Bakanı Urso, Anıtkabir’i ziyaret etti

Yavuzyılmaz: “Türkiye’nin seyrüsefer hizmetlerinde zararı 225 milyar lira”

CHP’li Yavuzyılmaz’dan akaryakıtta KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist