Araştırma grubunun %76,3’ü Türkiye’nin birinci en önemli sorununun ekonomi olduğunu ifade etti.
Türkiye’nin ikinci en önemli sorunu %17,4 ile “Kürt Sorunu” olarak belirlendi.
Üçüncü en önemli sorun ise %17 ile “Eğitim” olarak ölçüldü.
“Erken bir seçime gidilmesi gerektiğine inanıyor musunuz?” sorusuna yanıt veren katılımcılardan yüzde 64,9’u erken seçimin bir gereklilik olduğuna işaret etti. Araştırma merkezinin bildirdiğine göre evet diyenlerin oranı Aralık 2021 yılı ölçümüne göre arttı.
HDP’nin kapatılacağını düşünenlerin oranı %13,7 iken, %47,8’i “Hayır, kapatılmaz” ve %38,5’’i ise “Fikrim Yok” yanıtını verdi.
Sadece HDP seçmenine sorulan “HDP kapatılırsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ise; katılımcıların %78,2’si “HDP’nin Kuracağı Partiye veya Adres Olarak Göstereceği Partiye Oy
Veririm”, %9’u “Başka Bir Partiye Kesinlikle Oy Vermem”, %4,1’i “Başka Bir Partiye Oy
Veririm” şeklinde yanıt verdi.
Araştırma Merkezi’nin aralık ölçümüne göre; Cumhur İttifakı’na oy veririm diyenlerin oranı düşerken Millet İttifakı’na oy veririm diyenlerin oranı arttı.
24 Haziran seçimlerine kıyasla bakıldığında AKP’nin yüzde %8,7’lik bir oy kaybı yaşadığı görüldü. AKP’nin 1/3 seçmenini kaybettiği ifade edildi.
Yine 24 Haziran 2018 seçimlerine göre HDP ve İYİ Parti %0,7’lik, CHP %2,1’lik bir oy artışı yaşadı.
6 Muhalefet partisinin bir araya gelmesinin nasıl değerlendirildiği sorulan seçmenlerin yanıtlarına göre; Toplamda %42,7’s olumlu bulurken %37,8’ kararsız olduğunu söyledi. Olumsuz bulanların oranı ise %19,5 olarak ölçüldü.
Araştırma grubunun %32,9’u Parlamenter Sistem Modelinin Türkiye’nin sorunlarını çözeceğini düşünmüyorken, toplamda %64,5’i Türkiye’nin Sorunlarını çözebileceğini düşünmektedir.
Araştırma grubunun %36,6’sı ilgili buluşmaya HDP’nin katılmamış olmasını olumsuz bulurken, HDP’nin buluşmada yer almamış olmasını olumlu bulanların toplam oranı %18,6’dır. Kalan %44,9’u kararsız olduğunu bildirmiştir.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde R. Tayyip Erdoğan karşısında üç isim de aday olmaları halinde birinci olarak çıktı.