Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Erdoğan enflasyon hedefini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle son 3 ayda yaşanan her türlü şoka rağmen program sarsılmadı. Dayanıklılığını kanıtladı ve güven tazeledi. Mayıs başından itibaren rezervlerimiz yeniden artmaya başladı. Risk primimiz düşüyor, Türk Lirasına güven yükseliyor. Enflasyonla mücadele konusunda tavizsiz duruşumuzu koruyoruz. Enflasyon bir yıldır kesintisiz olarak geriliyor. Mayıs ayındaki yıllık enflasyon son 3,5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yıl sonunda 20'li rakamları görmeyi bekliyoruz" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 30 Haziran 2025 - 14:24:16
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2025 - 14:24:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör örgütü PKK’nın teşkes ilanına ilk yorum
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Özellikle son 3 ayda yaşanan her türlü şoka rağmen program sarsılmadı. Dayanıklılığını kanıtladı ve güven tazeledi. Mayıs başından itibaren rezervlerimiz yeniden artmaya başladı. Risk primimiz düşüyor, Türk Lirasına güven yükseliyor. Enflasyonla mücadele konusunda tavizsiz duruşumuzu koruyoruz. Enflasyon bir yıldır kesintisiz olarak geriliyor. Mayıs ayındaki yıllık enflasyon son 3,5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yıl sonunda 20’li rakamları görmeyi bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye İhracatçılar Meclisi 32. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ne katıldı. Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 33 yıldır sadece bir çatı kuruluşunun ötesinde ihracatın stratejik aklını oluşturan, sektörleri ortak akılda buluşturan bir vizyon haline geldiğini söyledi.

Erdoğan, “Türk ihracatçısı’ denilince artık dünyada sadece bir tedarikçi değil, aynı zamanda bir çözüm ortağı, güven markası anlaşılıyor. Bize ve milletimize yaşattığınız bu guru tablosu için sizleri kutluyorum. Bütün ihracatçılarımızı, tüm firmalarımızı, işçilerimizden, nakliyecilerimize kadar, zincirin tüm halkalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum” ifadelerini kullanarak salonda bulunan ve ödül alan ihracatçıları tebrik etti.

BUGÜNLERE DİKENSİZ GÜL BAHÇESİNDE YÜRÜYEREK GELMEDİK

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bizler, binlerce yıllık medeniyet birikimiyle yoğrulmuş bu topraklarda alın terini akıl ve vizyon ile yoğurarak çalışan, üreten ve ürettiğini dünyaya ulaştıran bir milletiz. Elde ettiğimiz hiçbir başarı bize altın tepside sunulmadı. Bu günlere dikensiz gül bahçesinde yürüyerek gelmedik. Canımızı dişimize takarak, zorlukları aşarak, bentleri tek tek yıkarak geldik. Bunun en yakın şahidi ihracatçılarımızdır.

DAHA ÖNÜMÜZDE GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

İhracatçılar olarak sizler ‘Türkiye Yüzyılı’nın’ inşasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, millet ve memleket sevdalısı yol arkadaşlarımızsınız. Rabbim dayanışmamızı, yol arkadaşlarımızı daim eylesin diyorum. Şunu da unutmayın. Henüz yolun başındayız. Daha önümüzde gidecek çok yolumuz var. Kalan yolu da yine omuz omuza yürüyeceğiz. Çalışarak, üreterek, satarak, yeni pazarlar bularak Türkiye’nin ihracatta hedeflediği yere gelmesini hep beraber sağlayacağız. İçinden geçtiğimiz dönem, yalnızca konjonktürel dalgalanmaların değil, derin yapısal dönüşümlerin ve tarihi önemde kırılmaların da yaşandığı bir eşik niteliğindedir. İnsanlık tarihine damga vuran Covid-19 Salgınının sağlık boyutunu geri de bıraksak da salgının tetiklediği krizin küresel ekonomide yol açtığı tahribat halen tam anlamıyla telafi edilemedi.

FIRTINALI SULARDAN SAKİN SULARA GEÇİŞ BİRAZ DAHA ZAMAN ALACAK

Ticarette korumacılık politikaları yeniden yükselişe geçerken, uluslararası ticaretin, serbest yapısında ciddi daralmalar meydana geliyor. Gümrük duvarları üzerinden yürütülen ticaret savaşları mevcut belirsizlik ortamını daha da derinleştiriyor. Ekonominin yanı sıra küresel siyasetten, toplumsal dengelere kadar birçok alanda risklerin arttığı, tehditlerin çeşitlendiği süreçle karşı karşıyayız. Bölgemizde hemen her gün gözlerimizi yeni bir gerilimle açıyoruz. Dengelerin kurulması, istikrarın sağlanması, fırtınalı sulardan sakin sulara geçiş biraz daha zaman alacak. Türkiye olarak yol haritamızı, stratejilerimizi bu gerçeği göz önünde bulundurarak hazırlıyoruz.

2024 YILI ÜLKEMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ BAŞARILARLA DOLU BİR YIL OLDU

İşi şansa bırakmıyor, her türlü senaryoya karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Muhalefetin Türkiye’yi batağa sürüklemek isteyen, savaş baronlarının ekmeğine yağ süren sorumsuz söylemlerine rağmen oyuna gelmedik. Şimdiye kadar ülkemizi bölgemizi çatışma ve savaşların çeperinde tutmayı başardık. Sürekli değişen iklimin bizi hedeflerimizden koparmasına izin vermedik. 2024 yılı ülkemiz açısından önemli başarılarla dolu bir yıl oldu. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejimiz sayesinde ekonomimiz yüzde 3,2 oranında büyüdü. 2025 yılında da ekonomimizdeki ivme devam ediyor.

SİYASETTEN KENDİMİZİ BEDEL ÖDESEK DAHİ…

Türkiye ekonomisi 2025 yılının ilk çeyreğinde, bir önceki yıla kıyasla yüzde 2 büyüme kaydetti. 19 çeyrek boyunca kesintisiz büyüme başarısı gösterdik. Seçime rağmen istikrar ve reform programımızı kararlılıkla uyguladık. Siyasetten kendimizi bedel ödesek dahi popülist politikalara tevessül ederek ülkemize ve milletimize bedel ödetmedik. Program sayesinde ekonomimizin yapısal direncini artırdık. Dış kaynaklara bağımlılığı azaltarak, kırılganlıklarımızı asgariye indirdik.

RİSK PRİMİMİZ DÜŞÜYOR, TÜRK LİRASINA GÜVEN YÜKSELİYOR

Özellikle son 3 ayda yaşanan her türlü şoka rağmen program sarsılmadı. Dayanıklılığını kanıtladı ve güven tazeledi. Mayıs başından itibaren rezervlerimiz yeniden artmaya başladı. Risk primimiz düşüyor, Türk Lirasına güven yükseliyor. Enflasyonla mücadele konusunda tavizsiz duruşumuzu koruyoruz. Enflasyon bir yıldır kesintisiz olarak geriliyor. Mayıs ayındaki yıllık enflasyon son 3,5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Yıl sonunda 20’li rakamları görmeyi bekliyoruz.

100 MİLYON DOLAR VE ÜZERİ İHRACAT YAPAN FİRMA SAYIMIZ DA 302’YE ÇIKTI

2024 yılı ihracat açısından rekorlar yılı oldu. 262 milyar dolar ihracatla rekor kırdık. Geçtiğimiz yıl 1 milyar dolar ve üzeri ihracat yapan firma sayısı 18’e, 100 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan firma sayımız da 302’ye çıktı. 2025 senesinde de aynı ritimle yola devam ediyoruz. Mayıs ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7’lik artışla, 24,8 milyar dolara ulaştı. Ocak-Mayıs döneminde mal ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 artışla 111 milyar dolara, yıllıklandırılmış ihracatımız ise  265,5 dolara yükseldi. Hizmet ihracatı tarafında da oldukça iyiyiz. 2024 yılında mal ve hizmet ihracatını desteklemek üzere 24,7 milyar liralık kaynağı firmalarımıza verdik. Jeopolitik gerilimlerin artması gibi faktörler, ihracatımızın coğrafi çeşitliliğini artırmamızın gerekliliğini bir kez daha hatırlatmıştır. 2028’e kadar uzak ülkelere ihracatımızı 50 milyar dolara, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin toplam ihracatımızdaki payını yüzde 30 seviyesine yükseltmeyi hedefliyoruz.

DÜNYADA SATILAN HER 3 İHA’DAN 2’SİNİ TÜRK FİRMALAR ÜRETİYOR

Savunma ve havacılık, beyaz eşya, otomotiv, enerji gibi pek çok sektörde dünyanın önde gelen imalat sanayii üreticilerinden biriyiz. Savunma ve havacılık sanayimizin 2002 yılında yerlilik oranı yüzde 20 ve ihracatı 248 milyon dolardı. 2024 yılında 15 milyar doları aşan cirosu, 180 farklı ülkeye ve bölgeye 6,7 milyar dolar mal ihracatı gurur kaynağımız oldu. Toplam 7,1 milyar dolar ihracat rakamına ulaştık. Özellikle silahlı-silahsız insansız hava araçlarında dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girmeyi başardık. Dünyada satılan her 3 İHA’dan 2’sini Türk firmaları üretiyor.

Önünüze örülen duvarları birlikte aşacağız. Türkiye Yüzyılı ülkümüzü beraber gerçekleştireceğiz. Biz kısa mesafe koşucusu değiliz, biz maraton koşucusuyuz, yükümüz ağır, yolumuz uzundur.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

İmamoğlu’ndan 1 Temmuz’da Saraçhane’ye çağrı

Sonraki İçerik

Mansur Yavaş: “Her türlü zorluğu omuz omuza vererek aşacak gücümüz vardır”

İlgili İçerik

CHP’li Bulut, İsmail Arı’yı ziyaret etti: “IŞİD militanlarından daha mı tehlikeli bu gazeteci arkadaşımız”
Siyaset

CHP’li Bulut, İsmail Arı’yı ziyaret etti: “IŞİD militanlarından daha mı tehlikeli bu gazeteci arkadaşımız”

CHP’li Karasu: “Bir imza ile 600 milyon Euro’yu şirketin kasasına koydular”
Siyaset

CHP’li Karasu: “Toplum enflasyonun düşeceğine inanmıyor”

Türkiye’de yakalanan çete liderlerinin 20,5 metrelik listesi TBMM’de yere serildi
Siyaset

CHP’li Akay: Son 13 yılda 18.6 milyar liralık vergi ve ceza borcu silindi

Saadet Partisi, Özlale’nin sözlerine itiraz etti: ‘İstanbul Sözleşmesi metinde yok!’
Siyaset

Saadet Partisi’nden Dijital Bağımlılık Raporu

Özgür Özel, önlem paketini açıkladı
Siyaset

Özgür Özel, önlem paketini açıkladı

CHP’li Emir TSK’daki istifaları değerlendirdi
Siyaset

CHP’li Emir: “Silivri’de o zorla alınan iftiralar tel tel dökülüyor”

Sonraki İçerik
Yavaş’ın danışmanından ‘adaylık’ mesajı

Mansur Yavaş: "Her türlü zorluğu omuz omuza vererek aşacak gücümüz vardır"

Gündem

CHP’li Bulut, İsmail Arı’yı ziyaret etti: “IŞİD militanlarından daha mı tehlikeli bu gazeteci arkadaşımız”

CHP’li Bulut, İsmail Arı’yı ziyaret etti: “IŞİD militanlarından daha mı tehlikeli bu gazeteci arkadaşımız”

İran’dan İsrail’in merkezine füze saldırısı: 6 yaralı

İran’dan İsrail’in merkezine füze saldırısı: 6 yaralı

CHP’li Karasu: “Bir imza ile 600 milyon Euro’yu şirketin kasasına koydular”

CHP’li Karasu: “Toplum enflasyonun düşeceğine inanmıyor”

Türkiye’de yakalanan çete liderlerinin 20,5 metrelik listesi TBMM’de yere serildi

CHP’li Akay: Son 13 yılda 18.6 milyar liralık vergi ve ceza borcu silindi

Saadet Partisi, Özlale’nin sözlerine itiraz etti: ‘İstanbul Sözleşmesi metinde yok!’

Saadet Partisi’nden Dijital Bağımlılık Raporu

Arakçi: “Temel ilkeler konusunda ön anlaşmaya vardık”

Arakçi: “Arabulucular aracılığıyla mesaj var”

Özgür Özel, önlem paketini açıkladı

Özgür Özel, önlem paketini açıkladı

Dünya Tiyatro Günü’nde İsmail Dümbüllü geleneği Ataşehir’de yaşatılacak

Dünya Tiyatro Günü’nde İsmail Dümbüllü geleneği Ataşehir’de yaşatılacak

İran Dışişleri Bakanlığı: ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırısı, BM Şartı’nı ihlal etmektedir

İran, ABD’nin 15 maddelik ateşkes planını reddetti

Sanchez’den Trump’a: Uluslararası hukukun ihlalini kabul etmeyeceğiz

İspanya Başbakanı: İsrail, Lübnan’a Gazze’dekiyle aynı yıkımı yaşatmayı hedefliyor

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist