Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Dervişoğlu: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri boykot edilmeli”

Yayınlanma Tarihi: 19 Mart 2025 - 11:50:31
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2025 - 12:21:43
Dervişoğlu: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri boykot edilmeli”
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Dervişoğlu, TBMM’de partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı açıklamaların tümünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına ayırdı. İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi rakiplerini tasfiyesi olarak niteleyen Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Bugün bir grup toplantısı yapacak, Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu meselelerle ilgili görüş ve düşüncelerimizi milletimizle paylaşacaktık. Ancak Türkiye’nin şafak vakti yaşadığı yeni bir rezalet, 19 Mart 2025 tarihini, 150 yılı aşan demokrasi tarihimizin kara bir gününe çevirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması, akılla, hukukla, vicdanla açıklanabilecek bir iş değildir. Türkiye’nin huzuru hedef alınmaktadır. Türk milletinin iradesi ayaklar altına alınmaktadır. Günlerdir uyarıyoruz, ‘Milletimize, ülkemize bu kötülüğü yapmayın’ diyoruz. ‘Ülkemizi kaosa sürükleyecek adımlar atmaktan uzak durun’ diyoruz. Ancak görünen o ki, iktidarın gözünü maalesef hırs bürümüş. Hiçbir demokratik ülkede yaşanmayacak, hiçbir demokrasinin kaldıramayacağı ne varsa, hemen hepsini, Recep Tayyip Erdoğan iktidarı ülkemize yaşatıyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Egemenlik de kayıtsız şartsız milletindir.

102 yıllık Cumhuriyet tarihimizde, benzeri ancak darbe günlerinde yaşanmış gelişmelere tanıklık ediyoruz. Biz ‘Konuşan Türkiye’ dedikçe, iktidar, ağzını açan herkesi gözaltına alıyor, tutukluyor, demir parmaklıkların ardına gönderiyor. Artık anlaşılıyor ki, konuşulacak çok fazla şey kalmamıştır. Türkiye’de demokrasi ve hukuk askıya alınmış, seçim ve siyaset yapılamaz hale gelmiştir. Siyasi rakiplerin tasfiyesi için her türlü güç kullanımı meşrulaştırılmıştır.”

“BU HUKUKSUZLUK, BU ZULÜM, ARTIK TARİHİMİZİN EN KARA LEKELERDEN BİRİDİR”

Dervişoğlu, “aylardır devam eden ve bugün şafak vakti artık tahammül sınırlarını aşan zorbalığın hedefinin, milletin şaşmaz iradesi olduğunu” belirterek, şöyle konuştu:

“Sözün ve kararın asıl sahibi aziz milletimiz iken, onun seçtiği insanlara reva görülen bu hukuksuzluk, bu zulüm, artık tarihimizin en kara lekelerden biridir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine rakip olma iddiasını ortaya koyan bir siyasetçiye zincirleme davalar açmak, diplomasını iptal etmek ve sabahın ilk ışıklarıyla evine polis gönderip gözaltına almak zulümdür, zorbalıktır ve ancak diktatörlüklerde yaşanabilecek bir saçmalıktır. Türkiye’de bugün itibarıyla seçme ve seçilme hakkı, hürriyet, demokrasi, hukuk ve anayasal haklar askıya alınmıştır. Tarih, aynılarını yapan darbecileri nasıl yazdıysa, bugün bu işe imza atanları da o şekilde yazacaktır. Şu bilinmelidir ki; gözü dönmüş bu iktidarın ve makam hırsına yenilmiş Recep Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Marşı ‘Korkma’ diye başlayan bir milleti susturmaya gücü yetmeyecektir. Ve herkes emin olmalıdır ki Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. İktidar sahipleri, medeni dünyanın bir parçası olan cennet vatanımızı bir cehenneme çevirmeye tevessül ediyor olabilirler ancak Türk milleti buna izin ve yol vermeyecektir.

Recep Tayyip Erdoğan iktidarının bugün yaptığı işin adı; anayasal düzeni ortadan kaldırma teşebbüsüdür. Bu tam manasıyla bir sivil darbedir. Bu korkunç adım, Recep Tayyip Erdoğan marifetiyle işlenen anayasal bir suçtur. Buradan Cumhuriyetin şerefli savcılarına suç duyurusunda bulunuyor, bu zorbalığı aziz milletimize de şikayet ediyorum.

“TÜRK MİLLETİNE BUNU YAPANLAR ANCAK KRAL NEMRUT KADAR BİR İTİBARLA ANILACAKLARDIR”

Türkiye’de demokrasi ve hukuk askıya alınmış, seçim ve siyaset yapılamaz hale gelmiştir. Siyasi rakiplerin tasfiyesi için her türlü güç kullanımı meşrulaştırılmıştır. Hukuksuzluğa ‘dur’ demenin de hiçbir anlamı kalmamıştır. Bu ülkede yasadan bahsetmek mümkün olmadığından, yasa dışılık bile manasını kaybetmiştir. Herkesin kaderi, Recep Tayyip Erdoğan’ın kararına bağlıdır. Yasa da, Anayasa da onun iki dudağından dökülecek kelamdan ibarettir. Kanun kendisi olduğundan, kanunsuzluk hükmünü yitirmiştir. Suni teneffüsle yaşattıkları iktidarlarının, aklen ve vicdanen çoktan öldüğünü zaten iyi biliyorlar. Bu yüzden, siyaseten ve hukuken, onu yeniden diriltmenin hiçbir yolu olmadığının da farkındadırlar.  Siyaseti tanzim etmek, muhalefeti baskılamak, rakiplerini kendi tertipleriyle belirlemekten başka şansları kalmamıştır. Cumhuriyetin kurumlarını ve faziletlerini budamak alenen gayrimeşruluğu ilan etmektir. İktidar bu cüreti, hangi dış politik şartlardan beslenerek alıyorsa bilinsin ki hepsi geçecektir. Türk milletine bunu yapanlar ancak Kral Nemrut kadar bir itibarla anılacaklardır. Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyor ve talimatıyla gerçekleştirilen bu kanunsuzluğa derhal son vermeye çağırıyorum.

“BUNLAR İKTİDARDA KALDIKÇA NE ADALET YERİNİ BULACAK NE DE DEMOKRASİ GELECEKTİR”

OHAL bağımlılıkları öyle bir boyuttadır ki sürekli daha fazlasına ihtiyaç duyuyorlar. Her bahaneyi buraya sürüklemekte bir sakınca görmüyorlar. Olmayan savaşa barış öneriyorlar, kayyum atayıp ‘milli irade’ diyorlar, seçim sonucundan darbe çıkartıp demokrasiden bahsediyorlar. Hukuku kevgire çevirip eşitlik ve adalet vadediyorlar. Bunlar iktidarda kaldıkça ne adalet yerini bulacak ne de demokrasi gelecektir. Çünkü kaosla geldiler, krizlerle kaldılar. Şimdi daha büyük bir kaosla makamlarını ebedileştireceklerini zannediyorlar.”

Türkiye’de egemenliğin sahibinin Türk milleti olduğunu, devletin “kişiler devleti” olmadığını belirten Dervişoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik sosyal bir hukuk devletidir. Kurulmak istenen yeni Türkiye ise ne Cumhuriyet, ne laik, ne demokratik ne de sosyal ve hukuk devletidir. Bizim mensubu olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti, toplumsal hoşgörüyü korur, hiç kimseye bir kişinin istediğini ve inancını dayatmaz, insanların vicdanlarında özgür olduğunu kabul eder. Yani tartışmanın ve uzlaşmanın iklimini yaratır. İnsanların özgürce konuşabilmelerini, siyasi haklarından özgürce faydalanabilmelerini sağlar. İnsanların seçme ve seçilme hakkına riayet eder.” diye konuştu.

“CUMHURİYETİN KURUMLARINI BUDAMAKLA DA YETİNMİYOR, MİLLETİN SEÇEBİLMEK YETKİSİNİ BİLE GASP EDİYORSUN”

Bir zamanlar Türkiye’de vesayet olduğunu, cumhuriyeti kendi makamı ve ihtirası zannedenler bulunduğunu ifade eden Dervişoğlu, şunları söyledi:

“Erdoğan’a ‘Muhtar bile olamaz’ diyenler ve manşet atanlar vardı. Şiirden haksız yere 3 ay hapis yattı ama 23 yıldır mağduriyeti bitmedi. Ki doğrudur, 1 gün bile özgürlükten mahrum kalmak bin yıla bedeldir. Bugünse o günlerin mağduru Erdoğan, o günlerin vesayetinden çok öteye geçmeyi başarmıştır. Bırakın 28 Şubat’ı, 12 Eylül’de milleti vatandaşlıktan atan zihniyete erişmiştir. Türkiye’de yapay yollarla sizlere yaratılan imkanlarla, size altın tepside sunulan iktidar imkanlarıyla, bir de vatandaşın teveccühüyle iktidara geldiniz. Cumhuriyetin size sunduğu seçme ve seçilme hakkıyla geldiniz. Bırakın muhtarı, Cumhurbaşkanı bile oldunuz. Çünkü cumhuriyet yarışmaktır, cumhuriyet seçebilmektir, cumhuriyet hürriyettir. Ama sen artık bununla yetinmiyorsun; siyaseti, muhalefeti, yetmiyor, adayları belirliyorsun. Cumhuriyetin kurumlarını budamakla da yetinmiyor, milletin seçebilmek yetkisini bile gasp ediyorsun. Sen böyle yaparak, aslında gayrımeşruluğunu ilan ediyorsun. Bu Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyet devletinin kaldırabileceği bir şey değildir. Hangi dış politik şartlar sana bu cüreti veriyorsa bilinsin ki hepsi geçecektir. Ve sen artık gayrı meşruluğunu ilan ettiğin bu iktidarınla değil yeni bir devlet kurmak, değil bir Anayasa yapmak, ancak Kral Nemrut kadar bir itibarla anılacaksın. Zulümle abad olanın akıbeti berbat olur.”

“İSTİBDAT DEĞİL, HÜRRİYET; SARAY DEĞİL, CUMHURİYET KAZANACAK”

“Tarihi bir uyarı ve çağrı yapmak istediğini” söyleyen Dervişoğlu, şunları kaydetti:

“Mademki her şey, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Tayyip Erdoğan’ı ömür boyu o makamda tutmak için yapılıyor, o zaman muhalefetin açıklama yapmaktan öte sorumluluklar üstlenmesi kaçınılmazdır. Bu iktidarın karşısına bilinmeyen yönlerimizle çıkmak bir zorunluluktur. Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa’ya göre bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamaz. Anayasa’yı tanımazlık devam ederse ve adaylığın yolu açılır, muhtemel rakiplerin tasfiyesine yönelik benzer uygulamalar sürerse yapılacak tek şey cumhurbaşkanlığı seçimlerinin boykot ve protesto edilmesidir. Tüm muhalefet yüksek bir Meclis çoğunluğuna yönelmeli, bu ceberrut yönetimin kanun yapma yetkisi elinden alınarak eli kolu bağlanmalıdır. Hiç kimse yeni maceralara, yasaların ve Anayasa’nın arkasına dolanmaya kalkışmasın.

Recep Tayyip Erdoğan, demokrasiyi bir vasıta olarak gördüğünü, istediği durağa gelince ineceğini yıllar önce söylemişti. 23 yıllık iktidarının sonunun geldiğini görünce iflas etmiş, suç taşıyan sandık gibi, karanlık düzenlerinin biraz daha uzaması için, bu bezirganlığın nimetlerinden biraz daha faydalanmak için ellerinden geleni ardlarına koymayacaklarını biliyorduk. Bölüm sonu canavarı gibiler ama tüm oyunlarda canavarların sonu bellidir. Onlar hukuku iktidarlarının aparatı yapmak istedikçe biz daha gür bir şekilde hukuku savunacağız. Onlar harami saltanatı devam etsin diye on yılda bir teröristlerle anlaşmayı, barış-demokrasi kılıfına bürüyüp, ihanet süreçleri başlattıkça biz, Mustafa Kemal gibi dik duracak, Türk vatanını savunacağız. Onlar cumhuriyetimize ve değerlerine saldırdıkça biz ‘Daha fazla cesaret’ diyecek Cumhuriyeti savunacağız. Ne demokrasiyi oyuncak etmelerine, ne vatanı parça parça etmelerine, ne milleti fakirliğe mahkum etmelerine, ne Cumhuriyeti yıkma hayallerine asla geçit vermeyeceğiz. Geçit yok, buradayız. Susmak yok. Korkmak yok. Boyun eğmek yok. Ey Tayyip Erdoğan; Türk milleti buradan çıkar ve ne sen, ne etrafın ne de güvendiğin hiçbir güç buna mani olabilir. Bu millet seni seçmeyecek. Senin zihniyetini, vesayetini, tasallutunu ve keyfiliğini seçmeyecek. Kişiler değil, tercihler yarışacak. İstibdat değil, hürriyet; saray değil, Cumhuriyet kazanacak.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Ali Babacan: “Bu operasyonlar, ‘başkasına da bu iktidar yok’ demek”

Sonraki İçerik

Kılıçdaroğlu İstanbul’a gidiyor… Dilek İmamoğlu ile görüşecek

İlgili İçerik

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!
Siyaset

Çelik: “Umut arkadaşlarımızın mücadelesindedir”

CHP’li Gürer: “Son 7 yılda tekstil sektöründe 298 şirket konkordato ilan etti”
Siyaset

CHP’li Gürer: “Bayram sofraları borçla kuruluyor”

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?
Siyaset

Özgür Özel’den Numan Kurtulmuş ve siyasi parti liderlerine bayram telefonu

CHP’li Emre: “Bir nesil gözümüzün önünde kayıp gitmektedir”
Siyaset

CHP’li Emre’den Bakan Gürlek’e: “452 milyonluk dairelerin hesabını verin”

Özgür Özel: “Daha çok kazanılan hakça bölüşülen bir ülke için dua ediyoruz”
Siyaset

Özgür Özel: “Daha çok kazanılan hakça bölüşülen bir ülke için dua ediyoruz”

CHP’li Bulut: “Uygulanan ekonomi politikaları çöktü”
Siyaset

CHP’li Bulut’tan motorin zammına tepki

Sonraki İçerik
Beşiktaş KAP’a bildirdi… Stadyumun yeni sponsoru belli oldu!

Kılıçdaroğlu İstanbul'a gidiyor... Dilek İmamoğlu ile görüşecek

Gündem

İBB Başkanvekili Nuri Aslan Nevruz ateşi yaktı

İBB Başkanvekili Nuri Aslan Nevruz ateşi yaktı

Sağlık Bakanlığı, o ilaçları acil koduyla toplatıyor

Bakan Memişoğlu: “36 ilaç geri ödeme kapsamına alındı”

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!

Çelik: “Umut arkadaşlarımızın mücadelesindedir”

İran: İsrail F-16’sını vurduk

İran: İsrail F-16’sını vurduk

Eminönü Meydanı bu bayramda boş kaldı…

Eminönü Meydanı bu bayramda boş kaldı…

ABD, Orta Doğu’ya deniz piyadelerini sevk ediyor

ABD, Orta Doğu’ya deniz piyadelerini sevk ediyor

Çin’de havayolu yolcu seyahatleri şubatta yüzde 11 arttı

Çin’de havayolu yolcu seyahatleri şubatta yüzde 11 arttı

Putin: Arabuluculuk teklifleri için Türkiye, Suudi Arabistan ve BAE’ye minnettarız

Putin: “Rusya, İran’ın yanında sadık bir dost ve güvenilir ortaktır”

ABD ve İsrail’den İran’ın Natanz nükleer tesisine hava saldırısı…

ABD ve İsrail’den İran’ın Natanz nükleer tesisine hava saldırısı…

Erdoğan seçim için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz mesajı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist