Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Özgür Özel’den ‘Selahattin Demirtaş’ açıklaması

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili konuşan CHP lideri Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'ın İstanbul seçimleri konusunda bir hamle yapmasını beklemediğini söyledi.

Yayınlanma Tarihi: 26 Mart 2024 - 11:16:25
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2024 - 11:16:25
Özel: Kütahya’yı göç veren şehir durumundan çıkaracağız
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, önceki akşam Halk TV’de soruları yanıtladı.

Özel, yerel seçim çalışmalarına değinerek, Hatay dışındaki illerde rahat olduklarını söyledi.

CHP lideri ayrıca “Sayın Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden İstanbul seçimlerine yönelik bir açıklama yaparak seçime yönelik hamle yapacağını falan beklemiyorum açıkçası. Ama ben kendisinin her değerlendirmesini son derece ciddiye alarak dikkate alarak okuyorum, izliyorum” dedi.

‘TİP’İN ADAYINI ÇEKMESİ AVANTAJA DÖNÜŞECEK Mİ GÖRECEĞİZ’

TİP’in, Gökhan Zan’ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını çektiğini hatırlatan Özel, şunları kaydetti:

“Gökhan Zan olayı yaşandı. TİP adayı çekti, aday çekilmedi, bir şeyler oluyor. AK Parti’ye oy vermeyen seçmenin nasıl bir tavır göstereceği, daha önce TİP’e oy vermeyi düşünen ya da Gökhan Zan’a oy vermek aklından geçen seçmenin nasıl bir tutum alacağı son derece önemli. Gökhan Zan’ın çekilmesinden sonra bir anketimiz yok. Öncesinde AK Parti’yle başa baş yarışıyorduk. Gökhan Zan’ın, TİP’in kaybettirme potansiyeli vardı. TİP’in adayını çekmiş olması o açıdan avantaja dönüşecek mi, onu göreceğiz.”

Yerel seçimlere CHP’nin tek başına girdiğini belirten Özel, “Geçen yerel seçimde HDP’nin kayıtsız şartsız bir desteği vardı, AK Parti’ye kaybettirmek üzere. Bunun üstüne ‘Biz her şeyi tek başımıza başardık’ dersem, yanlış yapmış olurum. Biz bir Türkiye ittifakı çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu aşamada bir ittifak ve diyalog ortamı olmadığını vurgulayan Özel, “Partiler arası bir anlaşma olmaz ama seçmenin sandıkta bir vicdan ittifakı olur. Yani seçmen ‘Göz göre göre AK Parti kazanacağına, burada kimin avantajlı olduğunu görüyorum, ben doğrusunu yapacağım’ diyebilir” değerlendirmesini yaptı.

‘DEMİRTAŞ’IN AÇIKLAMALARINI DİKKATE ALARAK OKUYORUM’

Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın açıklama yapacağı iddiasına ilişkin Özel, şunları söyledi:

“Sayın Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden İstanbul seçimlerine yönelik bir açıklama yaparak seçime yönelik hamle yapacağını falan beklemiyorum açıkçası. Ama ben kendisinin her değerlendirmesini son derece ciddiye alarak dikkate alarak okuyorum, izliyorum. Böyle bir açıklama gelirse ona göre biz de açıklamamızı yaparız.

Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da hem geçmiş seçimdeki büyük İstanbul ittifakının belediyesidir hem CHP’lilerin, İYİ Partililerin, Saadetlilerin ittifak ortaklarımızın belediyesidir. Kimseyi itip kakmadığı için geçen seçimde AKP’ye, MHP’ye de oy verse şimdi Ekrem Bey’e gönlünü vermişlerin belediyesidir. Türklerin olduğu kadar Kürtlerin belediyesidir.

Karadenizlilerin olduğu kadar Egelilerin belediyesidir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tam bir ittifaktır. Ben bu ittifakın birinden memnun olduğunu ve Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir birliktelik olduğunu düşünüyorum. Bu, siyaseti aşan bir gönül birlikteliğine dönüşmüş bir meseledir. O yüzden Selahattin Bey gibi siyaseti de doğru yerlerden okuyan birisinden öyle bir açıklama beklemiyorum açıkçası.”

3 BÜYÜKŞEHİRDE BÜYÜK MİTİNG OLMAYACAK

Türkiye’nin en büyük üç şehrinde büyük miting yapmadıkları eleştirisine ilişkin Özel, “Biz İzmir, İstanbul, Ankara’da büyük mitingler yapmayacağız. Geçmişte de bu çok tartışıldı. İzmir Gündoğdu Meydanı’na 30 ilçeden otobüslerle insanları doldurup getirip orada bir miting yapmak bir çok maliyetli bir iş, iki örgütler birkaç gün o işle uğraşıyor” dedi.

İzmir’de 20 ilçede etkinlik, 16’sında miting yaptığını aktaran Özel, etkinlik sayısını 24’e, miting sayısını 20’ye çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Belediye Başkanı Şükrü Genç’in CHP’den tekrar aday gösterilmemesi üzerine bağımsız aday olmasına açıklık getiren Özel, anketlere göre Sarıyer’de bir değişim talebi olduğu için Genç’i tekrar aday göstermediklerini söyledi.

‘PARA SAYMA GÖRÜNTÜLERİ’NE AÇIKLAMA 

Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin şunları anlattı:

“Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi seçimlere gidiyor. Bir tane video koyuyorlar. Para kuleleri. Orada da ilk videoyu gördük, buzluyor etrafı. Dedim ki ‘Kesin etrafta bilindik insanlar var ve bunun bir saati, tarihi vardır.’ Sonradan çıktı. İlk önce şey demeye kalktılar, ‘Bu İstanbul İl Başkanlığı, bu Ekrem Bey’in danışmanı, bunlar CHP kongresinde delegeye para dağıtıyorlar.’ Düşünün yani nasıl bir siyasi mühendislik? Hem CHP’nin içini karıştıracak hem CHP’yi bir parti olarak kirletiyor hem CHP’de bizim 5 Kasım Kurultayı’nı parayla satın alınmış bir kurultay gibi gösterip iç karışıklık çıkarıyor.

Genel Başkanı tartışmalı hale getirecek, diğer önceki dönemdeki yönetimi hem mağdur edecek hem zan altında koyacak falan. Bir açıldı, 2019 görüntüleri. İstanbul İl Başkanlığı değil, malı satanın avukatının bürosu. Israrla ‘Bu binayı veririz ama şu kadarı nakit.’ demişler. Bizimkiler ısrar etmiş, ‘Hepsini bankadan yollayalım, uğraştırmayın.’ ‘Yok nakit’ demişler. 25’i yollanmış, 15’i nakit getirilmiş. Orada sayılıyor. Sayan kişi, Ekrem Bey’in danışmanı değil, o zamanki il yöneticisi. Hepsinin pozisyonu belli.”

‘BAŞKA BİR BANAYA YÖNELMEK DOĞRU OLURDU’

“Paranın elden verilmesinde sorun görüyor musun?” sorusuna Özel, “Türkiye’de bütün gayrimenkul satışlarında maalesef satın alan, satıcının şartlarına uymak zorunda kalıyor. Satıcı, ‘Ben başka türlü satmıyorum, şu kadarını peşin, şu kadarını kapora’ dediğinde ona uyuyorsunuz. Baktığınızda bugün Cumhuriyet Halk Partisinin buna uymak yerine bir başka binaya yönelmesi doğru olurdu” diye cevap verdi.

CHP’nin almak istediği il binasını satan kişinin AK Partili olduğunu, para sayma görüntülerini de kayıt altına almak ve vergi kaçırmak için parayı nakit istediğini öne süren Özel, bu görüntülerin “CHP kurultayının rüşvet görüntüleri” diye siyasi malzeme yapılmasına tepki gösterdi.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Sancaktepe’de CHP’yi hedef alan sahte bildiri dağıtıldı

Sonraki İçerik

İmamoğlu: “Bizim gizlimiz saklımız yok”

İlgili İçerik

Özgür Özel: Bir daha kimse Arapça İstiklal Marşı okutmaya kalkmasın
Siyaset

Özgür Özel: Bir daha kimse Arapça İstiklal Marşı okutmaya kalkmasın

CHP’li Bulut: “TRT savcılığa soyundu”
Siyaset

CHP’li Bulut: “TRT savcılığa soyundu”

CHP’li Yavuzyılmaz: Çayırhan peşkeş çekilmeye hazırlanıyor
Siyaset

CHP’li Yavuzyılmaz: AKP’den Cengiz Holding’e altın tepside altın madeni

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?
Siyaset

Özgür Özel: “2027’nin sonbaharında planladıkları seçime gidecekler”

Kurtulmuş: ”Komisyonda kardeşlik cümlelerini kuracağız ve birlikte hareket edeceğiz”
Siyaset

TBMM’de, süreçle ilgili bayram sonrası hazırlığı…

CHP’li Emir: Ak Parti’lilere el altından aşı yapılıyor
Siyaset

CHP’li Emir: “Kim bu Avukat Recep Seyhan?”

Sonraki İçerik
İmamoğlu’nun paylaştığı belgeler AKP’li belediye meclisinde gündem oldu

İmamoğlu: "Bizim gizlimiz saklımız yok"

Gündem

Alman filozof Jurgen Habermas hayatını kaybetti

Alman filozof Jurgen Habermas hayatını kaybetti

İsrail-İran çatışmalarında İsrail’de 24, İran’da 224 kişi hayatını kaybetti

İsrail sağlık çalışanlarını vurdu: 26 ölü, 51yaralı

Trump: Putin ve Zelenski arasında yeri henüz belirlenmemiş bir toplantı için hazırlıklara başladım

Trump’tan çağrı: Savaş gemisi gönderin!

Özgür Özel: Bir daha kimse Arapça İstiklal Marşı okutmaya kalkmasın

Özgür Özel: Bir daha kimse Arapça İstiklal Marşı okutmaya kalkmasın

Çin Dışişleri Bakanı: Çin ve İslam dünyası işbirliğini daha da derinleştirmek için güçlü bir istek duyuyor

Çin Dışişleri Bakanı: Çin ve Hollanda işbirliği ortak çıkarlara hizmet ediyor

Beyoğlu’nda perde ” özel yetenekler” için açılıyor

Beyoğlu’nda perde ” özel yetenekler” için açılıyor

İBB’den depremle mücadelede yeni adım

İBB’den depremle mücadelede yeni adım

Çin Ulusal Halk Kongresi’nin yıllık oturumu sona erdi

Çin Ulusal Halk Kongresi’nin yıllık oturumu sona erdi

Farklı kültürlerin temsilcileri geleneksel Beyoğlu iftarında buluştu

Farklı kültürlerin temsilcileri geleneksel Beyoğlu iftarında buluştu

İlber Ortaylı çağrıda bulundu

İlber Ortaylı hayatını kaybetti

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist