ABD ve İsrail, uzun süredir tehdit ettikleri İran’a saldırılar düzenledi. Saldırıların ardından Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir açıklama yaptı.
Emperyalist saldırılara karşı İran halkının yanında olduğunu ilan eden TKP, saldırıların durdurulması çağrısında bulundu.
Açıklamada ayrıca “Gelinen noktada ülkemizin bu saldırıların üssü olarak kullanılması akıldan bile geçirilmemelidir” denildi.
Açıklamanın tamamı şöyle:
“Kahrolsun emperyalizm, kahrolsun siyonizm
Haydut devlet ABD ve soykırımcı İsrail’in İran’a yönelik yeni saldırısı bugün başladı.
Bu saldırı sadece İran’ı değil, ülkemiz de dahil olmak üzere bütün bölge halklarını hedef almakta ve tehdit etmektedir.
Gelinen noktada ülkemizin bu saldırıların üssü olarak kullanılması akıldan bile geçirilmemelidir. Ülkemizdeki ABD üsleri bir an önce kapatılmalı, topraklarımızdan ABD ve İsrail’e verilen istihbari destek derhal sonlandırılmalıdır.
Bugün insanlık için bir test günüdür. Bu barbar saldırının karşısında ikircikli bir tutum almak, söze “ama İran” diye başlamak ABD ve İsrail saldırısına destekçilik anlamına gelmektedir.
TKP, bu emperyalist saldırıya karşı İran halkının yanındadır.
Bu saldırı durdurulmalı, bu haydutluk püskürtülmelidir.
İran halkı kazanacak, emperyalizm kaybedecek!”
TKP’DEN İNCİRLİK ÜSSÜ’NE EYLEM ÇAĞRISI
Öte yandan TKP, İncirlik Üssü’nün derhal kapatılması için üs önünde eylem gerçekleştireceğini duyurdu. Bugün saat 16’da İncirlik Üssü önünde yapılacak eylem için yapılan çağrıda “Memleketine sahip çıkan yurtseverler ABD ve İsrail haydutluğuna dur diyor!
Topraklarımızın ABD haydutluğu için kullanılmasına izin vermeyeceğiz. İncirlik üssü derhal kapatılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.
KEMAL OKUYAN’DAN İKTİDARA TEPKİ
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AKP’nin İran’a saldırılara sessiz kalmasına tepki gösterdi.
Okuyan paylaşımında, “İsrail ve ABD İran’a saldırıyor. “Bizimkiler” 28 Şubat açıklamaları yapıyor. İsrail ve ABD İran’a saldırıyor. “Bizimkiler” “Ramazan’da laikliği savunamazsınız” demeye getiriyor.
İsrail ve ABD İran’a saldırıyor. “Bizimkiler” henüz bir şey demediler ama “tarafları itidale davet etmeye” hazırlanıyor.
Ve ülkemizdeki ABD üsleri 7/24 İran’a karşı istihbarat toplarken laikliği, cumhuriyeti savunanlara “dinsiz” suçlaması yapılıyor. Bir arpa boyu yol gitmediler. Soğuk Savaş’tan bu yana değişen bir şey yok” ifadelerini kullandı.

















