Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Yerel Yönetimler

Akın: “Halkla daha yakın olmak için Yakın Çözüm Ekibi kurduk”

Balıkesir’de muhtarların işini kolaylaştıracak yeni bir çalışma modeli hayata geçiriliyor. Muhtarlar Günü’nde sistemin detaylarını paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Sabahlara kadar çalıştık. Artık 'Başkana ulaşamıyoruz, ilgili yöneticilere ulaşamıyoruz' şikayetlerini sonlandırmak için çok çalıştık. Halkla daha yakın olmak için genç ve dinamik arkadaşlardan oluşan bir Yakın Çözüm Ekibi kurduk. Hangi konu hangi aşamada tüm bunları dijital bir platform üzerinden takip edeceğiz” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2024 - 11:06:55
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2024 - 11:08:54
Akın: “Halkla daha yakın olmak için Yakın Çözüm Ekibi kurduk”
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Balıkesir’de muhtarların işini kolaylaştıracak yeni bir çalışma modeli hayata geçiriliyor. Muhtarlar Günü’nde sistemin detaylarını paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Sabahlara kadar çalıştık. Artık ‘Başkana ulaşamıyoruz, ilgili yöneticilere ulaşamıyoruz’ şikayetlerini sonlandırmak için çok çalıştık. Halkla daha yakın olmak için genç ve dinamik arkadaşlardan oluşan bir Yakın Çözüm Ekibi kurduk. Hangi konu hangi aşamada tüm bunları dijital bir platform üzerinden takip edeceğiz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Muhtarlar Günü dolayısıyla Balkonuk Center’da düzenlenen programda mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Programa Başkan Akın’ın yanı sıra CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, belediye başkanları, meclis üyeleri, daire başkanları ve muhtarlar katıldı.

Salona girişte alkışlarla karşılanan Başkan Akın, her masayı tek tek ziyaret edip muhtarlarla selamlaştı. Katılım, yerel demokrasi ve iş birliği denilince akla ilk muhtarların geldiğini söyleyen Akın, yerel yönetimin en önemli ayağının muhtarlar olduğunu söyledi. Başkan Akın, pazartesi gününden itibaren Fırıntaş Cafe ve Onhann Restoranları’nda muhtarlara yüzde 20 indirimli sağlanacağını duyurdu. Akın, “Artık ‘Başkana ulaşamıyoruz, ilgili yöneticilere ulaşamıyoruz’ şikayetlerini sonlandırmak ve hizmete odaklanmak için çok çalıştık. Ciddi bir çalışma yaptık ve yepyeni modelimizi oluşturduk. Bu kapsamda, halkla daha yakın olmak için genç ve dinamik arkadaşlardan oluşan bir Yakın Çözüm Ekibi kurduk. Yakın Çözüm ekiplerimiz yaz kış demeden mahalle mahalle dolaşacak. Sizlerin ve mahallelinin kapısını çalacak. Hangi konu hangi aşamada tüm bunları dijital bir platform üzerinden takip edeceğiz. Artık sizlerin belediyede ayrı ayrı birimlere ulaşmaya çalışıp ‘bu iş ne oldu?’ diye sormanıza gerek kalmadan bizim ekipler sizleri arayacak, haber verecek” diye konuştu.

YEREL YÖNETİM GÜÇLÜ OLMADAN MERKEZİ YÖNETİM GÜÇLÜ OLMAZ

Hiçbir kamu kurumunun muhtarlar olmadan görevini tam olarak yerine getiremeyeceğini belirten Akın, “Türkiye’de de, Balıkesir’de de sorunun da, çözümün de ve tabi ki hizmetin de ilk ayağını muhtarlar oluşturur. Türkiye’de 50 binin üzerinden muhtar var, bunun yaklaşık 50’de biri Balıkesir’de. bin 133 muhtarlığın olduğu Balıkesir’de içinizde çok tecrübeli isimler var. Tecrübeli muhtarlar eminim çok iyi bilir. Eğer bir Belediye Başkanı başarılı olacaksa, çalışmalarını merkezden en ücra yere taşıyacaksa muhtarlarla ortak çalışma yapmak zorundadır. Huzurun, refahın, daha iyi yaşanır bir kent yaratmanın yolu yerel yönetimlerin ortak çalışmasıyla, söze, karar ve yetkiye ortak katılımla sağlanır. Bugün 101. yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz bizlere bu ortamı sağladı. Yerel yönetimlerle merkezi yönetimler arasında yeni ve güçlü bağlar kurulmasına zemin hazırlamıştır. Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlayacağımız 29 Ekim öncesi böylesine bir buluşma hem gücümüzü hem de coşkumuzu arttıracaktır. Çünkü biliyoruz ki yerel yönetim güçlü olmadan merkezi yönetim güçlü olmaz” ifadelerini kullandı.

TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ

İlk çoban ateşinin yakıldığı Kuvayı Milliye’nin başkenti Balıkesir’in, kurtuluşun ve Cumhuriyetin kuruluşunun en önemli sembollerinden biri olduğunu herkesin bildiğini belirten Akın, şöyle devam etti:

“Bu bilinçle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımızla daha iyi bir iş birliği, daha yakın bir çalışma ortamı sağlayarak, güçlü bir koordinasyonla Balıkesir’imizi hak ettiği Büyükşehir statüsüne çıkarmaya kararlıyız. Hep söylüyorum, bir kez daha söylemek isterim, Balıkesir, İstanbul’la İzmir arasına sıkışan bir kent olmayacak. Tarımın ve hayvancılığın en güçlü olduğu kentlerden bir olan Balıkesir’de çiftçimiz yoksulluk çekmeyecek. Süt ve peynir cenneti olan bir şehirde çocuklarımız yatağa aç girmeyecek. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir ortamda çocuklarımız, taşımalı eğitimin mağduru olmayacak. Evlatlarımız, okullarımızda temizlik sorunu yaşanmayacak. Zenginliklerle dolu Balıkesir’imizde yoksulluğu yenmek için, çocuklarımız yatağa aç girmesin, emeklilerimiz sesiz kalmasın, çiftçimiz toprağından kopmasın diye tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu nedenle Dünya Balıkesirliler Günü’nde Yakın Kart uygulamamızın tanıtımını yaptık. Artık ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz, kimse ayrımcılığa uğramadan, insan onuru zedelenmeden, sağ elin verdiğini sol el görmeden belediyemizin sosyal desteklerinden faydalanabilecek.

YAKIN ÇÖZÜM EKİBİ KURULDU

Türkiye’nin en çok mahallesinin olduğu şehirlerden biri olarak bin 133 muhtarımızın hiçbirini dışarıda ayırmıyoruz. Bunu büyük bir özgüvenle ve samimiyetle söylüyorum. Partizanlığı kabul etmiyorum. Balıkesir Türkiye’ye örnek olacak. Balıkesir’de milli birlik ve beraberlik bütün yurttaşlarım tarafından hissedilecek. Biz adalete inanıyoruz. Biz hizmetin eşitliğini de önemsiyoruz. Hangi muhtarımın hangi partiden olduğu bizi ilgilendirmez. Çünkü aslolan hizmettir. Ve bunu size ispat edeceğiz. Göreve gelişimizin altıncı ayındayız. İnanın bu süreçte çok yoğun bir çalışma yaptık. Sabahlara kadar çalıştık. Artık ‘Başkana ulaşamıyoruz, ilgili yöneticilere ulaşamıyoruz’ şikayetlerini sonlandırmak ve hizmete odaklanmak için çok çalıştık. Bunun için muhtarlarımız belediyemize nasıl daha kolay ulaşır, sorunlarını ve görüşlerini bize en rahat nasıl iletir, ettiği talebin ne durumda olduğunu nasıl takip eder, ilçelerimizde yaptığımız ve yapacağımız çalışmalardan nasıl vaktinde haberdar olur, kentimizin sadece gündelik sorunlarına değil, geleceğine dair fikirlerini bizimle nasıl paylaşır, gibi konular üzerine ciddi bir çalışma yaptık ve yepyeni modelimizi oluşturduk. Bu kapsamda, halkla daha yakın olmak için genç ve dinamik arkadaşlardan oluşan bir Yakın Çözüm Ekibi kurduk. Yakın Çözüm ekiplerimiz yaz kış demeden mahalle mahalle dolaşacak. Sizlerin ve mahallelinin kapısını çalacak. Bir ihtiyacınız var mı, bir isteğiniz var mı hepsini öğrenecek, ilgili daire başkanlığımıza iletip süreci takip edecek, süreçle ilgili de sizleri bilgilendirecek.

“Hangi konu hangi aşamada tüm bunları dijital bir platform üzerinden takip edeceğiz. Artık sizlerin belediyede ayrı ayrı birimlere ulaşmaya çalışıp ‘bu iş ne oldu’ diye sormanıza gerek kalmadan bizim ekipler sizleri arayacak, haber verecek. Mahallenin sorunu var. Daire başkanının peşinden koşuyor. Müdürlerin peşinden koşuyor. Belediyenin peşinden koşuyor. Artık o devir sona erecek. Bu beş yıl içerisinde Balıkesir’de yapılmayan yol kalmayacak. Balıkesir genelinde ulaşılmayan yer kalmayacak. Bunların sözünü vermiştik. Benimle beraber çalışmak kolay iş değil. Bunu da söyledim. Ama ben huzurlarınızda daire başkanlarıma, başta genel sekreterim olmak üzere genel sekreter yardımcılarıma, müdürlerime. BASKİ’me ve tüm aileme, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

MUHTARLAR ORTAK ÇALIŞMA VE KOORDİNASYON TOPLANTILARIMIZ BAŞLAYACAK

Ayrıca dijital sistemimizde sizler de talep ve şikayetlerinizi kendiniz girebileceksiniz. Dosya getir, onu getir yok. Siz arayacaksınız. Siz aradığınız an masanızda olan o sistemle çözeceğiz. Buna çok emek verdik. Bunun en yakın takipçisi kim? Size en yakın Ahmet Akın. Hiç merak etmeyin. Dijital sistem de sizin çağrılarınız orada öne çıkacak. Bir ekip çalışması halinde bu dijital platform üzerinden çalışılmaya başlıyor. Tüm bunların detaylarını sizlerle paylaşmak ve geliştirmek üzere önümüzdeki aydan itibaren Muhtarlar Ortak Çalışma ve Koordinasyon toplantılarımız başlayacak. Hedefimiz, öncelikle uyum içinde ve koordinasyon halinde çalışmayı sağlamak. Doğru şekilde iletişim kurabilmek bu işi başarmamızın birinci kuralı. Bu süreçlerimizi iyileştirdiğimizde, artık hep birlikte bu kentin geleceğini en yakın çalışma arkadaşlarım muhtarlarımla birlikte planlayacağız. Başlayacağımız bu çalışma toplantıları Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığımız. müdürlüklerimiz ve Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülecek. Bütün bilgi notları den başta benim de gördüğüm bir platformda olacak. Sizin yerinize ben takip edeceğim.”

MUHTARLARA YÜZDE YİRMİ İNDİRİM

Başkan Akın, Pazartesi gününden itibaren Fırıntaş Cafe ve Onhann Restoranları’ndan muhtarların yüzde 20 indirim sağlanacağının müjdesini verdi. Akın ulaşım desteğiyle ilgili olarak, “Ulaşım desteği için de arkadaşlarıma talimatları verdim. En uygun ve adaletli bir şekilde çalışıp ulaşım desteği konusunda da bilgilendireceğiz” dedi.

İKTİDAR DA BUNUN HESABINI VERECEK

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da şunları kaydetti:

“Muhtarlık makamı gerçekten zor, çileli, sancılı, 24 saat mesai ve emek verilen bir mücadele. Demokrasimizin de bel kemiğidir. Ama bugün muhtarlarımızın değerinin yeterince önemsenmediğini görüyor, bununla ilgili itirazları da her platformda dile getiriyorum. 7 gün 24 saat mücadele eden bir muhtarın hak ettiği maaş 17 bin lira değil. Bugün en düşük muhtar maaşı 17 bin 2 lira, en yükseği 18 bin 500 lira. Emekli olduğunda da 11 bin 500 lira maaş alıyor. Bu kadar uzun süre mesai yapıp, emek verip, mücadele eden muhtarımıza hak ettiği maaşı vermek zorundayız. Onun dışında elinden, cebinden her türlü ihtiyacını karşılamaya, muhtarlık binasının masraflarını karşılamak için uğraşıyorlar. Bugün muhtarımıza hak ettiği maaşı vermiyorsa, muhtarlarımızın masraflarını ödemiyorsa iktidar da bunun hesabını verecek.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

FETÖ’ye yakın kaynaklar duyurdu! Fethullah Gülen öldü

Sonraki İçerik

İddia: Emeklilik sistemi kökten değişiyor

İlgili İçerik

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’den Kadir Gecesi programına davet
Yerel Yönetimler

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’den Kadir Gecesi programına davet

Bakırköy’de “Onlar Memleketi Konuşuyor” söyleşi ve imza günü etkinliği düzenlendi
Yerel Yönetimler

Bakırköy’de “Onlar Memleketi Konuşuyor” söyleşi ve imza günü etkinliği düzenlendi

İBB’nin “Deneme Kulübü Projesi”nde ilk sınavlar başladı
Yerel Yönetimler

İBB’nin “Deneme Kulübü Projesi”nde ilk sınavlar başladı

Beyoğlu’nda perde ” özel yetenekler” için açılıyor
Yerel Yönetimler

Beyoğlu’nda perde ” özel yetenekler” için açılıyor

İBB’den depremle mücadelede yeni adım
Yerel Yönetimler

İBB’den depremle mücadelede yeni adım

Farklı kültürlerin temsilcileri geleneksel Beyoğlu iftarında buluştu
Yerel Yönetimler

Farklı kültürlerin temsilcileri geleneksel Beyoğlu iftarında buluştu

Sonraki İçerik
Emeklinin ‘zam’ oranı ne olacak?

İddia: Emeklilik sistemi kökten değişiyor

Gündem

İsrail, 827 milyon dolarlık acil askeri bütçeyi onayladı

İsrail, 827 milyon dolarlık acil askeri bütçeyi onayladı

Irak’ta petrol ihracatını “yeniden” başlatma tartışması sürüyor

Irak’ta petrol ihracatını “yeniden” başlatma tartışması sürüyor

İçişleri Bakanlığı’nda Nevruz ve Ramazan Bayramı öncesi güvenlik toplantısı

İçişleri Bakanlığı’nda Nevruz ve Ramazan Bayramı öncesi güvenlik toplantısı

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’den Kadir Gecesi programına davet

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’den Kadir Gecesi programına davet

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen gözaltına alındı

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen gözaltına alındı

Bakırköy’de “Onlar Memleketi Konuşuyor” söyleşi ve imza günü etkinliği düzenlendi

Bakırköy’de “Onlar Memleketi Konuşuyor” söyleşi ve imza günü etkinliği düzenlendi

Çin ve Vietnam, 10. Sınır Savunma Dostluk Değişim Programı’nı düzenleyecek

Çin ve Vietnam, 10. Sınır Savunma Dostluk Değişim Programı’nı düzenleyecek

İBB’nin “Deneme Kulübü Projesi”nde ilk sınavlar başladı

İBB’nin “Deneme Kulübü Projesi”nde ilk sınavlar başladı

Bakan Fidan: “Türkiyesiz bir Avrupa Birliği küresel bir aktör olamaz”

Fidan: “Türkiye’nin önceliği, çatışmanın dışında kalmak”

Yeniden Refah Partili Erduran’dan İBB Davası yorumu

Yeniden Refah Partili Erduran’dan İBB Davası yorumu

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist