Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Yerel Yönetimler

İmamoğlu: “Milletimiz bir avuç insanı mutlu eden insanlardan bıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Avrupa 2. Bölge Dere Islahı ve Bakım Onarımı Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Hedefimiz İstanbulluların sorunlarını çözmek. Milletine hizmet etmek. Bir kişinin değil, milletinin sözünü dinlemek, milletini mutlu etmek. Bizim partizanlıkla işimiz yok. Bizim insanlarımıza hizmet ederek mutlu etmekle işimiz var. Milletimiz bir avuç insanı mutlu eden insanlardan bıktı. Onları evine yolladı, yollamaya devam edeceğiz” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 12 Temmuz 2024 - 14:22:47
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2024 - 14:22:47
İmamoğlu: “Milletimiz bir avuç insanı mutlu eden insanlardan bıktı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Avrupa 2. Bölge Dere Islahı ve Bakım Onarımı Tanıtım Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Hedefimiz İstanbulluların sorunlarını çözmek. Milletine hizmet etmek. Bir kişinin değil, milletinin sözünü dinlemek, milletini mutlu etmek. Bizim partizanlıkla işimiz yok. Bizim insanlarımıza hizmet ederek mutlu etmekle işimiz var. Milletimiz bir avuç insanı mutlu eden insanlardan bıktı. Onları evine yolladı, yollamaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir kuruluşu İSKİ, kentin altyapısını modernize etmek amacıyla projelerini teker teker uygulamaya koyuyor. İSKİ son olarak İstanbul’un Avrupa 2. Bölge (Avcılar, Bakırköy, Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece ve Silivri ilçeleri) olarak adlandırılan alanda, eksik ve yetersiz kesitli derelerdeki ıslahını tamamladı. Mevcut ıslahlı ve ıslahsız derelerin bakım, onarım ve temizliği yapılarak, halk sağlığını ve çevreyi korumaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Tamamlanan hizmetler için Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda  düzenlenen  “Avrupa 2. Bölge Dere Islahı ve Bakım Onarımı Tanıtım Töreni” İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün katılımlarıyla gerçekleşti. Törende İmamoğlu, Özer ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa birer konuşma yaptı.

İstanbul’un altyapısına yapılan her yatırımın şehre daha nitelikli, daha kaliteli bir yaşamın sunulması hedefinin bir parçası olduğunu belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok geniş kapsamlı bir yatırım projesini tamamlamaktan duyduğu mutluluğu paylaştı. 3 milyarlık liralık dev yatırımı tamamladıklarını söyleyen İmamoğlu, şunları söyledi:

İSTANBUL’U FARKLI BÖLGELERE BÖLEREK ÇALIŞMALAR VE PLANLAMALAR YAPILIYOR

“Öncelikle şunu söyleyeyim İstanbulumuzun altyapısına yapılan her yatırım, bu şehrin daha nitelikli, daha kaliteli bir yaşamın bize sunulması hedefinin bir parçası. Bugün çok geniş kapsamlı bir yatırım projesini tamamlamanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Esenyurt’tayız, Esenyurtla birlikte yapılan işlerimiz biraz öne çıkıyor ama dokuz ilçesini kaplayan ve tam üç milyar liralık devasa bir yatırımın bitirilişini ve bir nevi onu sizinle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yatırımımızı kapsamı oldukça yüksek. Az önce İSKİ Genel Müdürümüz sizlere bunları tek tek anlattı, paylaştı ve 44 ayrı derede 555 bin 623 metre dere temizliği 10 bin 600 metre uzunluğunda dere ıslahı, derelerden tam iki milyon 443 bin 830 metreküp malzemenin çıkartılması ve bu derelerin temiz bir hale getirilmesi, tam 487 bin 337 metre kolektör temizliğinin yapılması bütün bunlar büyük hacimli işler. İstanbul’u farklı bölgelere bölerek bu çalışmalar ve planlamalar yapılıyor bu kapsamda bugün bulunduğumuz projenin bitirilişinin tarifi ikinci bölge diye yapılıyor.

BİZDEN ÖNCE BU KONUYA YAKLAŞIM FARKLIYDI

Maalesef tabii özellikle derelerimiz, vadilerimiz geçmişten bugüne çok ciddi can kayıplarına mâl olduğunu biliyorsunuz. Bu noktada en fazla da Haramidere bunun cezasını çeken, sıkıntısını yaşayan bölgelerimizin başında. Bu yönüyle su baskını sorununun en önemli kaynaklarından birisi olan derelerin ıslah sorununu bizim dönemimizde güçlü yatırımlarla sona erdirdik diyebilirim. Bizden önce bu konuya yaklaşım farklıydı. Vadilerin imara açılması, vadilerin kıyılarında boşlukların rant alanı olarak görülmesi, biz ise buraları yaşam vadilerine dönüştürdük. Bunun ilki komşu ilçeniz, Beylikdüzü’nde ve artık D100 karayolundan sahile kadar uzanan muazzam bir yaşam vadisiyle başlatmıştık. Şimdi bütün İstanbul’a yayıldı. Burada da özellikle Haramidere bu çalışmamızın çok özel noktalarından birisi haline geldi. İçinde sizlerin hizmetine sunduğumuz Yaşar Kemal Meydanı bu çalışmanın bir ürünü, bir vitrini gibi Esenyurtlu hemşehrilerimizin hizmetine sunuldu.

BİZİM İÇİN HEDEF SEÇİM KAZANMAK DEĞİL HEDEFİMİZ İSTANBULLULARIN SORUNUNU ÇÖZMEK

Yalnız Avrupa yakasında değil, Asya yakasında da çok kapsamlı altyapı çalışmaları gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Atık suların olması gerektiği gibi atık su arıtma tesislerine yine yağmur sularının da denize akmasını sağlayarak doğanın sürdürülebilirliğini ve yaşamın sürdürülebilirliğini insanlarımızın hayatında var ediyoruz. Bu yönüyle hem halk sağlığını koruyoruz, hem de çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz.

Bugün itibarıyla tamamladığımız projeler sayesinde Avrupa ikinci bölge diye tariflediğimiz bu çalışmada Avcılar, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Küçükçekmece ve Silivri’de yaklaşık dört milyon insanımızın hayatını kolaylaştıran, rahat bir nefes almasını sağlayan yağmurlu havalarda kaygı duymayacakları bir altyapının varlığını insanlarımıza sunmuş olduk.  Bizim için çözüm demek durum idare etmek değil kalıcı çözüm bulmak demektir gerçek çözüm demektir. Günü kurtarmak durumu idare etmek, göz boyamak ya da seçimi kazanmak için çözüm üretme pozisyonu bizim pozisyonumuz değil. Her zaman söyledim bizim için hedef seçim kazanmak değil. Bizim hedefimiz İstanbulluların sorununu çözmek İstanbulluların, Esenyurtluların gönüllerini kazanmaktır. Baktığımız pencere odur. Çocukların geleceğini kurtarmaktır.

MİLLETİMİZ BİR AVUÇ İNSANI MUTLU EDEN İNSANLARDAN BIKTI

İnsanlarımızın hayatına kattığımız her kaliteli çalışma bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizim hedeflediğimiz ve kitlendiğimiz yolculuk budur. Onun için her zaman söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Bu çalışmamıza ve bu gayretimize de oldukça yakışıyor. ‘Tam yol ileri’ dedik demeye devam edeceğiz. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle milletin parasını millet için harcamaya devam edeceğiz. Yılların tecrübesiyle bu işe yani bugün başlamış gibi heyecanımızın yüksek olduğunu her yerde dile getireceğiz. Kamu yatırımları,  bu şehrin doğasına bu şehrin çocuklarına, bu şehrin gençlerine, başta hanımefendilerine, beyefendilerine herkesi mutlu kılma mücadelesidir.  Hemşehrilerimiz bizi çok iyi anlıyor biz de onları çok iyi anlıyoruz. Onun için 16  milyon insanımız için çalışmaya devam edeceğiz. Ahmet Özer başkanımız burada diğer belediye başkanlarımız burada her belediye başkanımızın tek yolculuğu vardır milletine hizmet etmek. Bir kişinin değil milletinin sözünü dinlemek, milletini mutlu etmek, bizim partizanlıkla işimiz yok. Bizim insanlarımıza hizmet ederek mutlu etmekle işimiz var. Milletimiz bir avuç insanı mutlu eden insanlardan bıktı. Onları evine yolladı, yollamaya devam edecek.

Burada az önce Ardahan Göle Belediye Başkanımızla selamlaştık. O da orada, Ardahan Göleliler için mücadele ediyor. Burada da Göleli hemşerilerim çok. Biz de İstanbul’un deneyimini, tecrübesini Edirne’den Kars’a Göle’den Marmaris’e diyelim, öbür tarafını, her yerine Karadeniz’in Sinop’undan Hatay’ına herkesle paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz. Milletimizin kalkınmacı bir yolculuğa, icraatçı bir yolculuğa, halkçı bir yolculuğa, Halkçı bir yolculuğa yani insanlarını düşünen, insanlarını ayırt etmeyen, yoksulun yanında ama yoksulluğu üzerinden oy devşiren değil yoksulluğu bitiren milletini zenginleştiren bir anlayışa ihtiyacımız var. Biz o yolculuğun içerisindeyiz. Başka hiçbir tarif bizi anlatamaz. Bu bağlamda az önce de başkanımızın ifade ettiği gibi ilçelerimizin, şehirlerimizin kardeşliği, birlik, beraberliği ve insanlarımızın birbirine olan hoş görüsü, içtenliği, saygısı, sevgisi, komşuluk bilinci, bütün bunlar bir arada mutlu olmamızın temelini oluşturacak. Göreceksiniz bu kardeşiniz sizlerin o içi sevgi dolu, hoşgörü dolu, merhamet dolu, içinizdeki o bütün güzel duyguları paylaşan ve temsil eden bir anlayışla yoluna devam edecek.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

CHP’de Tüzük Kurultayı hazırlığı…

Sonraki İçerik

Beyoğlu’nun yeni dönem kültür sanat stratejisi için ilk buluşma

İlgili İçerik

Adıyaman Belediyesi’nde yeni üretilen bahar sebzeleri satışta
Yerel Yönetimler

Adıyaman Belediyesi’nde yeni üretilen bahar sebzeleri satışta

Başkan Ovalıoğlu Avusturya’da kadınlarla buluştu
Yerel Yönetimler

Başkan Ovalıoğlu Avusturya’da kadınlarla buluştu

Beyoğlu’nda geleceğe nefes: Baruthane Yaşam Vadisi’nde fidanlar toprakla buluştu
Yerel Yönetimler

Beyoğlu’nda geleceğe nefes: Baruthane Yaşam Vadisi’nde fidanlar toprakla buluştu

Nuri Aslan: “İstanbul’da 500 bin iftarı İBB sağlamış olacak”
Yerel Yönetimler

İBB Başkanvekili Aslan, “Çok şükür İstanbul’da su sorunu yok”

Öğrenciler, Adıyaman Kültür ve Eğitim Merkezleri’nde sınava daha güçlü hazırlanıyor
Yerel Yönetimler

Öğrenciler, Adıyaman Kültür ve Eğitim Merkezleri’nde sınava daha güçlü hazırlanıyor

Ataşehir Belediyesi, Afet Yardım Gönüllüleri tanışma toplantısı düzenleyecek
Yerel Yönetimler

Ataşehir Belediyesi, Afet Yardım Gönüllüleri tanışma toplantısı düzenleyecek

Sonraki İçerik
Beyoğlu’nun yeni dönem kültür sanat stratejisi için ilk buluşma

Beyoğlu'nun yeni dönem kültür sanat stratejisi için ilk buluşma

Gündem

CHP’li Emre: “Bir nesil gözümüzün önünde kayıp gitmektedir”

CHP’li Emre: Yasada olmayan, yasanın aksini uygulayan bir hukuk düzeni var

BM: İran’daki okul saldırısı şeffaf şekilde soruşturulmalı

BM: İran’daki okul saldırısı şeffaf şekilde soruşturulmalı

Adıyaman Belediyesi’nde yeni üretilen bahar sebzeleri satışta

Adıyaman Belediyesi’nde yeni üretilen bahar sebzeleri satışta

İstanbul’da cezaevi nakil araçları kaza yaptı: 15 kişi yaralandı

İstanbul’da cezaevi nakil araçları kaza yaptı: 15 kişi yaralandı

Brezilya Devlet Başkanı Lula: Çin’i en iyi ortağımız olarak görüyoruz

Brezilya Devlet Başkanı Lula: Çin’i en iyi ortağımız olarak görüyoruz

Bu’ kırım’ın sorumlusu sistemdir

Gazeteci Zafer Arapkirli’nin yargılandığı dava bir kez daha ertelendi…

Arakçi: ABD ve İsrail savaş suçu işliyor

Arakçi: ABD ve İsrail savaş suçu işliyor

Saadet Partisi’nden ABD ve İsrail’e protesto

Saadet Partisi’nden ABD ve İsrail’e protesto

CHP’li İlgezdi: Kafdağı’na da gömseniz, yasanın utancını gizleyemezsiniz

CHP’li İlgezdi: “Gıda fiyatlarındaki artışın sebebi savaş değil, AKP’dir”

İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere sert karşılık verilecek

İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere sert karşılık verilecek

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist