İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), mülkiyeti kuruma ait olan Marmara Yelken Spor Kulübü’nün ömrünü tamamlamış olan rıhtımını, 46,5 milyon liralık yatırımla, baştan aşağı yeniledi. Yenileme sonrası düzenlenen açılış töreninde konuşan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, ‘”2019’dan bu yana, önce güçlü ve güvenli bir İstanbul, hemen ardından da sporla güçlenen bir İstanbul hayalimiz var. Ekrem Başkanımızın öncülüğünde, İstanbul’u 2027 Avrupa Oyunları’na hazırlıyoruz. Bu, kentimizin sportif geleceği için attığımız, büyük ve gurur verici bir adım. Ayrıca, Allah izin verirse, Ekrem Başkanımızın bir hayalini daha gerçek kılacağız. İnşallah 2036 Olimpiyatlarını İstanbulumuzda gerçekleştireceğiz” dedi.
Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olan ve Marmara Yelken Spor Kulübü’nce işletilen, kullanım ömrünü tamamlamış rıhtımı, 46,5 milyon liralık yatırımla, baştan aşağı yeniledi. Yenileme sonrasında; İBB Başkanvekili Nuri Aslan, eski Çevre Bakanlarından Ali Talip Özdemir, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve Marmara Yelken Spor Kulübü Başkanı Sedat Soybay’ın katılımlarıyla, “Marmara Yelken Spor Kulübü Tesisi Açılış Töreni” düzenlendi. Törende, sırasıyla; Soybay, Kösedağı ve Aslan birer konuşma yaptı.
Konuşmasına, “Sözlerime başlamadan önce, her birinize aylardır hukuksuzca Silivri’de tutulan, İstanbul’un seçilmiş Belediye Başkanı, cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun selam ve sevgilerini iletmek istiyorum” sözleriyle başlayan Aslan, özetle şunları söyledi:
TÜM KENT ALTYAPISINI DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
“Ekrem Başkanımız fiziken aramızda değil ama ruhu, kalbi ve aklı burada. Ekrem Başkanımız, 2019’da göreve geldiğinde, ‘İstanbul bir spor kentidir’ demişti. Sporla iç içe yaşayan, gerçek bir spor kenti olan bir İstanbul hayalini ortaya koymuştu. Sporun her branşında, uluslararası başarılara imza atan sporcular yetiştirmek için kolları sıvadı. İBB olarak, çocukluktan yaşlılığa spor ve sağlıkla örülü bir İstanbul hedefiyle ilerliyoruz. Bu nedenle, İstanbul’un spor altyapısını güçlendirmek için yeni tesisler açtık, mevcut tesislerimizi daha fazla branşa hizmet edecek şekilde yeniledik, yenilemeye devam ediyoruz. İBB’nin ilk ulusal anlamda atletizm pisti, Kenan Onuk Atletizm Pisti’ni, yine ilk ulusal anlamda jimnastik salonumuz olan GOP Spor Kompleksi’ni ve ilk su sporları merkezimiz olan Haliç Su Sporları Merkezi’mizi açtık. Aynı zamanda amatör spor kulüplerimize ve okullarımıza malzeme desteği sunmaya devam ediyoruz. Çocuklarımız sporla büyüsün diye, okullarımıza spor salonları inşa ediyoruz, var olanı yeniliyoruz, bakımlarını yapıyoruz. Bugün de burada, 67 yıllık köklü geçmişi olan Marmara Yelken Spor Kulübü’nün ömrünü tamamlamış olan rıhtım yapısını tamamen yeniledik. Kulüp sporcularımızın ve üyelerimizin güvenle kullanabilmesi için tesisimizi daha sağlam ve güvenli hâle getirdik. Deprem, ne yazık ki İstanbul’un bir gerçeği. Kentimizi depreme dayanıklı hale getirmek, bizim en öncelikli gündemlerimizden biri. İBB olarak, spor tesislerimizden viyadüklerimize ve gördüğünüz bu rıhtıma kadar tüm kent altyapısını depreme dayanıklı hale getirmek için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz.
RIHTIM GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARIMIZDA EMEĞİ GEÇEN TÜM MESAİ ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
2019’ dan bu yana, önce güçlü ve güvenli bir İstanbul, hemen ardından da sporla güçlenen bir İstanbul hayalimiz var. Ekrem Başkanımızın öncülüğünde, İstanbul’u 2027 Avrupa Oyunları’na hazırlıyoruz. Bu, kentimizin sportif geleceği için attığımız, büyük ve gurur verici bir adım. Ayrıca, Allah izin verirse, Ekrem Başkanımızın bir hayalini daha gerçek kılacağız. İnşallah 2036 Olimpiyatlarını İstanbul’umuzda gerçekleştireceğiz. İstanbul’un spor altyapısı ve sportif geleceği her geçen gün güçlenecek; bu gururu hep birlikte paylaşacağız. Kadıköy’de sporun gelişmesi için çalışan ve sporcuları her zaman destekleyen Kadıköy Belediye Başkanımız Mesut Kösedağ’a da çalışmaları için teşekkür ediyorum. Rıhtım güçlendirme çalışmalarımızda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Marmara Yelken Spor Kulübü Ailesi’ne hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”
İBB’den verilen bilgiye göre, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yapımı üstlenilen ve toplam 46.505.000’ye mâl olan rıhtım güçlendirme işi kapsamında; 117 adet çelik kazık çakıldı. Jet grout, başlık kirişi, betonarme, polimer kanal ve deniz tarama imalatları da tamamlanan yenilenmiş rıhtım, işletmeci birimlere teslim edilmek üzere, İBB Emlak Şube Müdürlüğü’ ne devredildi.
KAYNAK: ANKA

















