Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

Rusya-Ukrayna krizinde son durum…

Ukrayna, 24 Şubat itibarıyla OHAL uygulamaya başlıyor. Peki krizde son durum nedir? İşte Rusya-Ukrayna krizindeki son gelişmeler...

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2022 - 19:46:54
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2022 - 19:46:54
Rusya-Ukrayna krizinde son durum…
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Ukrayna’nın doğusundaki Donbass Bölgesi’nde yer alan ve Rusya yanlılarının tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı Rusya tarafından resmen tanındı. Söz konusu kararın ardından NATO-ABD ve Rusya arasında gerilim artarken, ABD Başkanı Joe Biden’ın yaptırım kararları dünya gündeminde dikkat çekti.

Son olarak, Biden, Rusya’nın saldırganlığının artması halinde yaptırımların artacağını dikkat çekerek, Rusya’nın iki büyük finans şirketine yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

PUTIN, BIDEN’I İZLEMEDİ

Biden’açıklamasının arından ise Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov RIA haber ajansına verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Joe Biden’ın yaptırımları açıklayan konuşmasını izlemediğini ve şu anda bir toplantıda olduğunu söyledi. Peki, dünya liderleri şimdi ne yapacak?

 

RUSYA- UKRAYNA KRİZİNDE 23 ŞUBAT’TA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER ŞU ŞEKİLDE:

 

18.34: Ukrayna’da olağanüstü hal, 24 Şubat’tan itibaren 30 gün süre ile uygulanacak.

18.29: İspanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına “Ukrayna’dan en kısa sürede ayrılma” çağrısında bulundu.

18.23: AB ülkelerinin liderleri, Rusya-Ukrayna krizini görüşmek üzere yarın Brüksel’de bir araya gelecek.

 

18.07: Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı, Ukrayna bankalarının da DoS saldırılarından etkilendiğini söyledi. Reuters’ın haberine göre, Ukraynalı yetkililer ise bu hafta, bilgisayar korsanlarının devlet kurumlarına, bankalara ve savunma sektörüne büyük saldırılar başlatmaya hazırlandıklarına dair çevrimiçi uyarılar gördüklerini iletmişti.

17.52: Reuters, Ukrayna hükümetinin, parlamentosunun ve dışişleri bakanlığının internet sitesinin çöktüğünü bildirdi.

16.12: Polonya ve Litvanya devlet başkanları, Ukrayna ile imzaladıkları ortak deklarasyonda, Ukrayna’nın” Avrupa Birliği’ne üye aday statüsünü hak ettiği” ve bu hedefte Ukrayna’yı destekleyeceğini açıkladı. Ortak deklarasyonda ayrıca, uluslararası toplumu, Rusya ile Almanya arasındaki Kuzey Akım 2 gaz boru hattını hedef alan önlemler de dahil olmak üzere, Rusya’ya yönelik “güçlü” yaptırımların “hızla” getirilmesi için çağrısında bulunuldu.

16.03: Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Moskova’nın ABD’nin yeni yaptırımlarına “sert karşılık” vereceği kaydedildi.

15.30: Ukrayna’daki Rusya Büyükelçiliği Rus bayrağını indirdi.

15.27: Rusya, diplomatik personelini Ukrayna’dan tahliye etmeye başladı.

15.14: Ukrayna Başbakanı Denys Shmygal yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın, nüfusunun, hane halkının ve sanayisinin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli enerji kaynaklarına sahip olduğunu söyledi. Shmygal, bir hükümet toplantısında, ülkenin depolama tesislerinde yaklaşık 10 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu kaydetti.

14.41: Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya lideri Putin ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün telefon görüşmesi gerçekleştireceğini doğruladı.

14.32: Wall Street Journal gazetesi diplomatlara dayandırığı haberinde, “Avrupa Birliği’nin Rusya Savunma Bakanı Şoygu’ya yaptırım uygulayacağını” yazdı.

Erdoğan’dan Rusya ve Ukrayna mesajı

14.00: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin Türkiye’nin iki ülke ile siyasi, askeri, ekonomik ilişkileri olduğunu belirterek, “İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil” dedi.

Ukrayna’da 30 günlük OHAL kararı 

13.12: Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Ukrayna’nın 30 gün sürecek, ancak bir 30 gün daha uzatılabilecek, olağanüstü hal (OHAL) ilan edeceğini söyledi. Danilov, OHAL’in Donetsk ve Luhansk bölgelerini kapsamayacağını bildirdi.

1 Ukrayna askeri yaşamını yitirdi, 6 asker yaralandı

12.26: Donbas’ta Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırısında 1 Ukrayna askerinin öldüğü, 6 askerin ise yaralandığı kaydedildi.

11.30: Ukrayna’dan Rusya’daki vatandaşlarına ‘Ülkeyi derhal terk edin’ çağrısı

Trump sessizliğini bozdu

11.11: Eski ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden yönetiminin Ukrayna mevzusunu yönetemediğini, Rusya Devlet Başkanı Putin’in şu anda attığı adımları kendi yönetimi döneminde atamayacağını savundu.

Öte yandan “The Clay Travis and Buck Sexton Show” radyo programına katılan Trump, Putin’in Doğu Ukrayna’daki Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerini tanımasının “akıllıca” ve “oldukça anlayışlı” olduğunu söyleyerek, “Bu dahice.  Putin, Ukrayna’nın büyük bir bölümünü bağımsız olarak ilan etti. Ah, bu harika.”

10.30: İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya’nın Donetsk ve Lugansk’ın bağımsızlığını tanıdıktan sonra bölgeye asker gönderdiğine ilişkin henüz ortada açık bir kanıt olmadığını söyledi.

10.12: Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Kuzey Akım-2 projesinin tamamen durdurulabileceğini ve Berlin’in konu hakkında Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile koordinasyon halinde olduğunu söyledi.

10.03: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vatan Savunucuları Günü kapsamında yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında ülkesinin diyalog ve diplomasiye, Rusya’nın çıkarlarına uyması ve vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması şartıyla her zaman açık olduğunu belirtti.

Ukrayna’dan NATO mesajı

10.00: Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya-Ukrayna krizine yaptığı açıklamada “Saldırı ihtimali var. Rusya’ya en güzel cevap Ukrayna’nın NATO’ya kabul edilmesiyle verilir” dedi.

09.40: Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan, Donetsk ve Lugansk’ın bağımsızlığının tanınması meselesinin şu an için Erivan’ın gündeminde olmadığını belirtti.

09.21: Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ülkesinin doğu Ukrayna’daki ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıyarak buralara asker konuşlandırma kararı alan Rusya’ya karşı bir dizi yaptırım uygulayacağını açıkladı.

08.49: Kanada, Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanıma ve bölgeye asker görme kararına yanıt olarak Rusya’ya yeni yaptırım kararları aldığını duyurdu.

08.07: Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya ilişkin açıklamalarına destek verdi.

00.16: ABD Başkanı Biden’ın Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar açıklamasının ardından Dow Jones Endeksi 500 puan düştü.

00.08: AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya karşı ilk yaptırım paketinin prosedürlerini açıklayarak, “Bu krizi Rusya üretti ve mevcut gerginlikten Rusya sorumludur. Yaptırım paketini süratle bitireceğiz. Bugüne kadar yaptığımız gibi çalışmamızı ortaklarımızla koordine edeceğiz” dedi.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Ölüm anında neler oluyor? İlk bilimsel kanıt elde edildi…

Sonraki İçerik

İşte İstanbul’da hava kirliliğinin en yüksek olduğu ilçeler

İlgili İçerik

İran’dan ABD ara seçimlerine ilişkin açıklama
Dünya

İran’dan ABD ara seçimlerine ilişkin açıklama

ABD’nin ilk Müslüman senatörü seçildi
Dünya

ABD’nin ilk Müslüman senatörü seçildi

İşte ABD ara seçimlerinde tarihi ilkler…
Dünya

İşte ABD ara seçimlerinde tarihi ilkler…

ABD ara seçimlerinde Demokratlar Senato’yu kazandı
Dünya

ABD ara seçimlerinde Demokratlar Senato’yu kazandı

Avrupa’daki protestolar: Fransa’da 779, Almanya’da 54 gözaltı
Dünya

Avrupa’daki protestolar: Fransa’da 779, Almanya’da 54 gözaltı

ABD’den Türkiye-Libya deniz yetki anlaşması yorumu
Dünya

ABD’den Türkiye-Libya deniz yetki anlaşması yorumu

Sonraki İçerik
İşte İstanbul’da hava kirliliğinin en yüksek olduğu ilçeler

İşte İstanbul'da hava kirliliğinin en yüksek olduğu ilçeler

Gündem

İran’dan ABD ara seçimlerine ilişkin açıklama

İran’dan ABD ara seçimlerine ilişkin açıklama

Saadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci beraat etti

Saadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci beraat etti

Murat Ağırel ve İsmail Saymaz hakkında 14 yıl 10’ar aya kadar hapis istemi

Murat Ağırel ve İsmail Saymaz hakkında 14 yıl 10’ar aya kadar hapis istemi

Başkan Ovalıoğlu: Halktan aldığımız emaneti yalnızca Bakırköylülere emanet ederiz

Başkan Ovalıoğlu: Halktan aldığımız emaneti yalnızca Bakırköylülere emanet ederiz

İncirli yan yolu 15 gün süreyle kapatılacak

İncirli yan yolu 15 gün süreyle kapatılacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü seçildi

ABD’nin ilk Müslüman senatörü seçildi

CHP’li Sarıbal: “Bu asgari ücret emekçilerin sorununu çözmez”

CHP’li Sarıbal: “Çiftçi sadaka değil, emeğinin hakkını istiyor”

Çin Başbakanı Li: İnternetin gelişiminde insan odaklı bir yaklaşım benimsenmeli

Çin Başbakanı Li: İnternetin gelişiminde insan odaklı bir yaklaşım benimsenmeli

İBB: ‘Genç Üniversiteli Sosyal Destek’ ile 488 bin 18 kez destek sunuldu

İBB: ‘Genç Üniversiteli Sosyal Destek’ ile 488 bin 18 kez destek sunuldu

‘İş yok’ diyenlere ‘Nankör’ diyen Erdoğan’a yanıt: Aynaya bak

Ali Öztunç, Elbistan’ın il olması için kanun teklifi verdi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist