Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

CHP’li Özel: “Recep Tayyip Erdoğan sözünü tutsun”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Recep Tayyip Erdoğan sözünü tutsun, 'İstifa ederim, siyaseti bırakırım.' demişti. Man Adası belgeleri Ağrı Dağı kadar gerçek. Bu artık MASAK raporuyla ispatlanmış, Yargıtay kararıyla kayda geçirilmiştir." dedi.

Yayınlanma Tarihi: 14 Nisan 2022 - 18:12:44
Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2022 - 18:12:44
CHP’li Özel’den Soylu’ya: BAE ile ilgili istihbari bilgiler yanlış mı çıktı?
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Yargıtayın, Man Adası davaları hakkındaki kararına değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği Man Adası iddialarının ispat edilmesi halinde siyaseti bırakacağını söylediğini anlatan Özel, Yargıtay kararının ve gerekçesinde yer alan MASAK raporunun, Kılıçdaroğlu’nun iddialarının gerçeği yansıttığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Erdoğan’ın, herhangi bir sebeple görevinden ayrılması durumunda Anayasa’ya göre 45 gün içinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması gerektiğini belirten Özel, “1 Mayıs Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmasını ve Erdoğan’ın tekrar aday olmamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN SÖZÜNÜ TUTSUN”

Yargıtay kararındaki bazı ifadeleri okuyan Özel, kararda yer verilen MASAK raporunda, banka hesapları arasındaki aktarımların doğrulandığını söyledi. Özgür Özel, “Recep Tayyip Erdoğan sözünü tutsun, ‘İstifa ederim, siyaseti bırakırım.’ demişti. Man Adası belgeleri Ağrı Dağı kadar gerçek. Bu artık MASAK raporuyla ispatlanmış, Yargıtay kararıyla kayda geçirilmiştir” dedi.

Konuyu Erdoğan’a sormanın, halkın haber alma özgürlüğü için çalışan tüm basın mensuplarının görevi olduğunu dile getiren Özel, öte yandan o dönemde belgelerin sahte olduğunu manşetlerine taşıyan medya kuruluşlarının da Yargıtay kararı doğrultusunda gerçeklere yer vermesi gerektiğini belirtti.

SOYLU’YA SESLENDİ

Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Polis Akademisi öğrencileri ve bürokratlarla bir araya geldiği programlarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine ifadeler kullandığını ve hakaret ettiğini ifade etti. Özel, “Bu ülkede çok sert siyasi rekabetler, tartışmalar oldu ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlık noktasına gelmiş hiç kimse şuna tenezzül etmedi. Süleyman Soylu’nun bu davranışını kendisine yakıştırıyoruz, yapar. Hiçbir bakanın düşmediği durumlara düşmüş, etmediği lafları etmiştir. AK Parti’ye geçmişte oy vermiş seçmenlere bu durumu şikayet ediyoruz” dedi.

Soylu’nun, Thodex kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla aranan firari Faruk Fatih Özer’in ülkeye getirileceği yönünde açıklama yapmasının üzerinden 11 ay geçtiğini ifade eden Özel, “Aslında onun yerini bildiğin, alacağın, getireceğin falan yok. Thodex vurgununun neresindesin, ayrı tartışma konusu. Önümüzdeki dönemde mahkemelerin üzerine çok gideceği bir konu. Ama o fotoğrafın hesabını vermek yerine insanlara bir yalanla umut vermeyi tercih ettin” diye konuştu.

Göç İdaresi Başkanlığının idari şemasını gösteren Özel, kurumdaki hiçbir yöneticinin asaleten atamasının yapılmadığını söyledi. Özel, “İşte Soylu’nun devlet anlayışı. Atama yeterliliği olan, uygun kriterde bir kişi yok. Hepsi vekaleten yürütülüyor. Muz cumhuriyeti olsa, çadır devleti olsa olmaz.” ifadesini kullandı.

“BUNA KARGALAR BİLE GÜLER”

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yarın görüşülmesi öngörülen ekonomiye ilişkin torba teklifle Türk Telekom ve Turkcell’in Sayıştay denetiminden çıkarılmasının hedeflendiğini öne sürerek, bu durumu milletin vicdanına havale ettiklerini belirtti.

İktidarın, emeklilerin bayram ikramiyesinde artışa gitmeme kararı aldığını belirten Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, bütçeye yük getireceği gerekçesiyle artışa karşı çıktığını iddia etti. Özel, ülkenin sırtındaki yükün iktidara yakın şirketler olduğunu söyledi.

CHP’li Özel, Meclis’e salgın döneminde dezenfektan malzeme tedarik eden şirketin sahibi olan Ali Osman Akat’ın uyuşturucu ile yakalanarak hapse atıldığını dile getirerek, bu konuda TBMM Başkanlığından açıklama talep ettiklerini bildirdi. Özel, şöyle devam etti:

“Bu firma derinlemesine araştırıldığında Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Ofisi raporunda, ürettiği alkollü ürünler, dezenfektanlar, kolonyaların göz sinirleri için tehlikeli derecede metanol içerdiği için belli ülkeler tarafından iade edildiği belirtiliyor. Meclis Başkanlığının, L’actone firmasıyla ilişkisi nedir? Bu ürünleri Meclis’e nasıl satmıştır? Avrupa’dan Türkiye’ye iade edilen ürünler, bunların içinde midir? Meclis çalışanlarının, milletvekillerinin, ziyaretçilerinin hayatları tehlikeye atılmış mıdır? Uyuşturucu bağlantılı ve AK Parti’nin belli ki çok gözde iş adamlarından bir tanesinin Meclis ile ilişkisi nasıl şekillenmiştir? Bu konuda Sayın Şentop’tan açıklama bekliyoruz.”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, seçimler için “Üçüncü bir ittifak olabilir.” şeklinde açıklamada bulunduğu anımsatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, “AK Parti kendi kazdığı kuyuya düşecektir” dedi.

CEMAL KAŞIKÇI DAVASI

Siyasette Cumhur İttifakı’nın birtakım hesaplarına karşı son derece yaratıcı, etkili ve vatandaşın oyunu Meclis’e daha iyi taşıyacak formüller olabileceğini düşündüklerini anlatan Özel, “Bu konuda son derece rahatız. Bu da AK Parti ve küçük ortağına dert olsun” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, “eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin davanın Suudi Arabistan’a devrini kabul etmediği için istifa ettiği” iddiasının sorulması üzerine, bu konuda Gül’ün açıklama yapması gerektiğini söyledi. Özel, Gül’ün sessiz kalmasının iddiayı güçlendirdiğini savundu.

İktidarın, “Türkiye’de sanık olmadığı için davanın devredildiği” yönünde açıklamada bulunduğunun anımsatılması üzerine de Özel, “Buna kargalar bile güler. Sanık olabilirdi, siz saldınız, siz yolladınız. Kaldı ki, yargılamayı tamamlayıp o kişilerin gerekli cezaları almasını sağlasanız, dünya önünde Türkiye Cumhuriyeti yargısı, bu katliamı mahkum edecekti. Bu dosyayı yolladınız, böyle bir imkan ortadan kalktı. Bu, sahibinden satılık cinayet dosyasıdır. Para için yapmayacağınız hiçbir şey kalmamıştır” diye konuştu.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Polisin arama yetkisini genişleten düzenlemeye kısmi iptal

Sonraki İçerik

Kronik hastalıklarda reçetesiz ilaç temini uygulamasına son verildi

İlgili İçerik

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?
Siyaset

Özgür Özel: “Tarafları bir an önce saldırıları durdurmaya ve müzakere masasına dönmeye davet ediyoruz”

Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı
Siyaset

İşte TBMM’de bu hafta görüşülecek konular…

Özel: “Millet acı reçeteyi içerken, sen vücudu tuzlu suya bastıramazsın kardeşim”
Siyaset

Özel’den Tanju Özcan’ın gözaltına alınmasına tepki

TKP’den eylem çağrısı: NATO Türkiye’den defol!
Siyaset

TKP: Emperyalist saldırıya karşı İran halkının yanındayız

CHP’li Kılıç’tan, Kurtulmuş’a anayasa tepkisi
Siyaset

CHP’li Kılıç’tan AK Partili İnan’a “aktarmalı vekil” tepkisi

CHP’li Emre: “Bir nesil gözümüzün önünde kayıp gitmektedir”
Siyaset

CHP’li Emre’den “diploma davası”na ilişkin açıklama: İkna edici hiçbir şey sunamıyorlar

Sonraki İçerik
Sağlık Bakanlığı, o ilaçları acil koduyla toplatıyor

Kronik hastalıklarda reçetesiz ilaç temini uygulamasına son verildi

Gündem

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel: “Tarafları bir an önce saldırıları durdurmaya ve müzakere masasına dönmeye davet ediyoruz”

Hamaney’in öldürülmesinin ardından Putin’den açıklama

Hamaney’in öldürülmesinin ardından Putin’den açıklama

Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı

İşte TBMM’de bu hafta görüşülecek konular…

İsrail Hava Kuvvetleri, Tahran’da İran hedeflerine operasyon başlattı

İsrail Hava Kuvvetleri, Tahran’da İran hedeflerine operasyon başlattı

Hamaney: “Siyonist rejime karşı güçlü bir cevap vermeliyiz”

İran’da 40 günlük ulusal yas ilan edildi

Hamaney’in ölümü ve İran’da üst düzey komuta kademesine ağır darbe

Hamaney’in ölümü ve İran’da üst düzey komuta kademesine ağır darbe

İBB, Oyuncak Kütüphanesi Projesi’yle 21 bini aşkın çocuğa ulaştı

İBB, Oyuncak Kütüphanesi Projesi’yle 21 bini aşkın çocuğa ulaştı

Erdoğan, ABD Başkanı seçilen Trump ile görüştü

Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

İran, Hamaney’in öldüğünü doğruladı

İran, Hamaney’in öldüğünü doğruladı

Türkiye’nin Karakas Büyükelçiliği’nden Türk vatandaşları için acil durum hatları paylaşımı

Türkiye’den İran’daki vatandaşlarına güvenlik uyarısı

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist