Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Siyaset

Adem: “Tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara işaret ederek; "Tarım sektörünün içinde bulunduğu bu zorlu durum, günümüzün en acil çözüm bekleyen sorunlarından biridir. İktidar partisinin, tarımda yarattığı tahribatı onarma şansı kalmamıştır. Artık tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var" dedi.

Yayınlanma Tarihi: 13 Ağustos 2024 - 11:08:11
Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2024 - 11:09:56
CHP’li Adem: Dünya genelinde gıda fiyatları düşerken Türkiye’de artmaya devam etmesi utanç verici
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara işaret ederek; “Tarım sektörünün içinde bulunduğu bu zorlu durum, günümüzün en acil çözüm bekleyen sorunlarından biridir. İktidar partisinin, tarımda yarattığı tahribatı onarma şansı kalmamıştır. Artık tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var” dedi.

CHP Tarım ve Ormancılık Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, yaptığı yazılı açıklamada; tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. Adem’in açıklaması şöyle:

“Ülkemiz zengin toprakları ve uygun iklim koşullarıyla tarımda büyük bir potansiyele sahipken, son yıllarda uygulanan yanlış politikalar nedeniyle tarım ve hayvancılık sektörü ciddi bir krizle karşı karşıya bırakılmıştır. Tarım sektörünün içinde bulunduğu bu zorlu durum, günümüzün en acil çözüm bekleyen sorunlarından biridir. İktidar partisinin, tarımda yarattığı tahribatı onarma şansı kalmamıştır. Artık tarımda sürdürülebilir bir gelecek inşa edecek yeni bir anlayışa ihtiyaç var.

Türk Lirası’nın değer kaybı ve stagflasyon süreci, çiftçimizi ve üreticimizi her geçen gün daha fazla zorlamaktadır. Çiftçiler yollara düşmüş, ‘hükümet istifa’ sloganları ile yurdun her yerinden ses yükseltmeye başlamıştır. Üretim maliyetlerinin düzenli olarak; mazot, elektrik ve gübre fiyatlarındaki artış ve kur para birimlerine bağlı olarak girdi maliyetlerin sürekli değişkenlik göstermesi nedeniyle, çiftçilerin kâr marjı daraltmakta ve birçok üreticiyi tarımdan uzaklaştırmaktadır.

KALICI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİT ÇÖZÜM İÇİN ORTA VE UZUN VADELİ TARIM POLİTİKALARINA ACİL İHTİYAÇ VARDIR

Yüksek kırmızı et fiyatları, tarlada kalan meyve ve sebze, fındıkta yaşanan tekelleşme ve tarladan pazara ulaşan yüzde 100’ü bulan fiyat farkları, bu durumun somut örnekleridir. Unutulmamalıdır ki, tarım sektörü, sadece ekonomik bir alan değil, aynı zamanda yatırımlarımızın temel sütunlarından biridir. Bu nedenle kalıcı ve sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesi zaruridir. Ancak kısa vadeli müdahaleler, bu karmaşık sorunun çözümünde yetersiz kalmaktadır. Kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm için orta ve uzun vadeli tarım politikalarına acil ihtiyaç vardır. Üretimden ihracata kadar tüm işlemlerde yaşanan riskler karşısında, kapsamlı acil eylem planlarının devreye alınması gerekmektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Et ve Süt Kurumu (ESK) gibi kamu kuruluşlarının etkinliği artırılmalı, bu kurumların daha verimli bir rol üstlenmesi gerekmektedir.

BU YENİ YAPILANMAYI ESKİMİŞ AKP İKTİDARININ YAPMA ŞANSI KALMAMIŞTIR

Mazot, elektrik ve gübre gibi temel girdilerin kur dalgalanmalarından etkilenmeyecek şekilde sabitlenmesi gerekir. Taban Fiyatları belirlenirken, girdi maliyetleri, kâr marjı ve çiftçilerin asgari gelir payı dikkate alınmalıdır. Tarım Satış Kooperatifleri, ürünlerin üretimden pazarlamaya kadar bağımsız bir şekilde, karar sahibi olmasını sağlayacak biçimde yeniden yapılandırılmalıdır. Bu yeni yapılanmayı eskimiş AKP iktidarının yapma şansı kalmamıştır. CHP olarak, çiftçilerimizin haklarını savunmak ve tarımda adil bir sistem oluşturmak için üzerimize düşeni yapma kararlılığındayız.

Sonuç olarak, mevcut tarım politikalarının yarattığı olumsuzluklar, sadece çiftçilerimizi değil, tüm ülkeyi etkilemektedir. Tarımın yeniden canlanması hayati öneme sahiptir. Tarım, milli güvenlik kadar önemli bir alandır ve bu alana gereken değer verilmediği sürece Türkiye, potansiyelini değerlendiremeyecektir. Bu noktada, iktidar partisi de, değişiminin kaçınılmaz olduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorundadır. Çiftçilerimizin korunması ve tarımda sürdürülebilir bir geleceği inşa etmek için birlikte mücadele etme zamanı çoktan geldi.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ’a dava açıyor

Sonraki İçerik

Naci Görür’den Türkiye’den de hissedilen Suriye depremi sonrası ilk açıklama

İlgili İçerik

CHP’li Bulut: “TRT savcılığa soyundu”
Siyaset

CHP’li Bulut: “TRT savcılığa soyundu”

CHP’li Yavuzyılmaz: Çayırhan peşkeş çekilmeye hazırlanıyor
Siyaset

CHP’li Yavuzyılmaz: AKP’den Cengiz Holding’e altın tepside altın madeni

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?
Siyaset

Özgür Özel: “2027’nin sonbaharında planladıkları seçime gidecekler”

Kurtulmuş: ”Komisyonda kardeşlik cümlelerini kuracağız ve birlikte hareket edeceğiz”
Siyaset

TBMM’de, süreçle ilgili bayram sonrası hazırlığı…

CHP’li Emir: Ak Parti’lilere el altından aşı yapılıyor
Siyaset

CHP’li Emir: “Kim bu Avukat Recep Seyhan?”

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!
Siyaset

Özgür Çelik: “Adalet Bakanı topu taca atıyor”

Sonraki İçerik
Prof. Dr. Naci Görür, hem uyardı hem sert tepki gösterdi: Şarlatanlık yapıyorlar

Naci Görür'den Türkiye'den de hissedilen Suriye depremi sonrası ilk açıklama

Gündem

İBB’den depremle mücadelede yeni adım

İBB’den depremle mücadelede yeni adım

Çin Ulusal Halk Kongresi’nin yıllık oturumu sona erdi

Çin Ulusal Halk Kongresi’nin yıllık oturumu sona erdi

Farklı kültürlerin temsilcileri geleneksel Beyoğlu iftarında buluştu

Farklı kültürlerin temsilcileri geleneksel Beyoğlu iftarında buluştu

İlber Ortaylı çağrıda bulundu

İlber Ortaylı hayatını kaybetti

CHP’li Bulut: “TRT savcılığa soyundu”

CHP’li Bulut: “TRT savcılığa soyundu”

CHP’li Yavuzyılmaz: Çayırhan peşkeş çekilmeye hazırlanıyor

CHP’li Yavuzyılmaz: AKP’den Cengiz Holding’e altın tepside altın madeni

Tahran’da “Kudüs Günü” gösterileri sırasında patlama meydana geldi

Tahran’da “Kudüs Günü” gösterileri sırasında patlama meydana geldi

CHP’den HSK’ya ”Ahmak davası” dilekçesi

HSK, boş bulunan 8 Yargıtay üyeliği için seçim yaptı

MSB’den 5 ülkeyle üst düzey görüşme

MSB’den ‘üçüncü füze’ açıklaması

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği değişti

Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 25,38’e yükseldi

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist