Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte, Yeni Sanayi ve Sümerevler mahallelerinde altyapı çalışmaları tamamlanan sokaklarda dolgu ve freze işlemlerine hız kazandırdı.
Adıyaman Belediyesi ekipleri, asfaltın uzun ömürlü ve dayanıklı olması amacıyla zemin düzenleme çalışmalarına ağırlık verdi. Bu kapsamda, freze yöntemiyle sökülen alanların toplam uzunluğu 28 bin metreye ulaştı. Çalışmalarla birlikte yollar, asfalt dökümüne hazır hale getirildi. Ayrıca bazı cadde ve sokaklarda ihtiyaç duyulan noktalarda asfalt yama çalışmaları da yapıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü, asfalt öncesi yürütülen hazırlıkların yanı sıra kaldırım tadilatlarını da eş zamanlı olarak sürdürdü. Yıpranan ve risk oluşturan kaldırımlar onarılarak hem estetik hem de güvenli bir yaya ulaşımı hedeflendi. 2025 yılının ilk yedi ayında toplam 46 bin metrekare kilitli parke taşı ile 25 bin 500 metre bordür taşı döşemesi yapıldı.
Adıyaman Belediyesi yetkilileri, yürütülen tüm bu çalışmalarla vatandaşların daha konforlu ve güvenli ulaşım imkanlarına kavuşmasının amaçlandığını belirtti. Planlamalar doğrultusunda çalışmaların kent genelinde aralıksız devam edeceği kaydedildi.
KAYNAK: ANKA

















