Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

AKP’li belediyelerden Halk Ekmek büfelerine elektrik engeli

İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın yönettiği 25 ilçede İBB’ye ait toplam 393 Halk Ekmek büfesi var. Belediyeler bu büfelerin 149’una elektrik bağlanmasını engelliyor. Büfe işletmecileri, piknik tüpüyle ısınmaya çalışıyor.

Yayınlanma Tarihi: 16 Aralık 2021 - 10:14:40
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2021 - 10:14:40
AKP’li belediyelerden Halk Ekmek büfelerine elektrik engeli
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Cumhur İttifakı’nın yönettiği ilçe belediyelerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Halk Ekmek büfelerine yönelik ‘girişimleri’ sürüyor. Daha önce Halk Ekmek büfelerinin kurulmasını önlemeye çalışan belediyeler, şimdi de büfeleri elektriksiz bırakıyor.

Son yerel seçimlerde İstanbul’daki 39 ilçenin 24’ünü AKP, birini de MHP kazandı. Bu belediyeler, ekonomik krizle birlikte önlerinde metrelerce kuyruklar oluşan çok sayıda Halk Ekmek büfesine elektrik bağlanmasını engelliyor. BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Cumhur İttifakı’nın yönettiği bu 25 ilçede bulunan toplam 393 Halk Ekmek büfesinden 149’unun elektrik bağlantısı bulunmuyor.

BELGE VERMİYORLAR

Mevzuata göre, Halk Ekmek büfelerine elektrik bağlanabilmesi için ilçe belediyesinin elektrik şirketine bir yazı göndererek, büfeye elektrik bağlanmasında bir sakınca olmadığını belirtmesi gerekiyor. Belediyeler bu yazıyı göndermediği için de büfelere elektrik bağlanamıyor. Bu nedenle Halk Ekmek büfelerinin işletmecileri soğuk havalarda ısınamıyor. Büfe işletmecisi yurttaşlar, akşam saatlerinde de havanın erken karardığını belirterek, “karanlıkta ekmek satmaya” çalıştıklarını söylüyor.

PİKNİK TÜPÜYLE ISINIYOR

AKP’li Üsküdar Belediyesi, 59 yaşındaki gazi Rıfat Aslan’ın işlettiği İstanbul Halk Ekmek büfesine tam 8 aydır elektrik vermiyor. Bu soğuk havalarda piknik tüpüne taktığı bir aparatla ısınmaya çalışan Aslan, “Büfemin içine iki tane küçük piknik tüpü koydum. Biriyle ısınmaya çalışıyorum, diğerinde de çay demliyorum. Akşamları hava erken kararıyor ve büfemi elektrik bağlanmadığı için aydınlatamıyorum. Isınmak için ve aydınlatma için benim elektriğe ihtiyacım var. Benimle oynayıp benim üzerimden siyaset yapmasınlar. Ben mağdurum…” dedi.

KALDIRMAK İSTİYORLAR

Üsküdar Belediyesi’ne tepki gösteren Aslan, “Büfeme elektrik bağlanabilmesi için ilçe belediyesinin elektrik şirketine bir yazı vermesi gerekiyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e de gittim. İmar Müdürü’nün yanına da gittim. ‘Bu adam hâlâ geliyor mu?’ dediler. Ben fiş kesiyorum, vergi ödüyorum. Ancak büfeme elektrik bağlanmıyor. Üsküdar Belediyesi geçen aylarda da bana bir tebligat gönderdi. Büfemi bulunduğu yerden kaldırarak bir arka sokağa taşımak istiyorlar” diye konuştu.

Günde ortalama bin 500 ekmek sattığını belirten Aslan, “Yurttaşa ekmek yetiştiremiyorum. Belediyenin bu tutumu da kınıyorum ve sorunuma bir çare bulunmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

1,5 YILDIR ELEKTRİKSİZİZ

AKP’nin yönettiği Eyüpsultan ilçesindeki Akşemsettin Mahallesi’nde Halk Ekmek büfesi işleten Gültaç Urak da bir buçuk yıldır büfesine elektrik bağlatabilmek için mücadele ettiğini vurgulayarak şunları anlattı:

“Başvurmadığım yer, çalmadığım kapı kalmadı. Bir buçuk yılda belki de 100 defa belediyeye gittim. Belediyedeki memurlar bile artık ‘biz sana üzülüyoruz’ dediler. Birçok kuruma dilekçe verdim ama sürekli yokuşa sürüyorlar. Son olarak büfenin yerleştirildiği alanın tapusu istediler. Büfe kaldırımda, kaldırımın tapusu nasıl bende olabilir? Bu sabah (dün) resmen titredim soğuktan. Hem akşamları karanlıkta kalıyorum hem de bu soğukta çalışıyorum. Ekmek almaya gelenler bile benim halime üzülüyor. Hem belediye hem de elektrik şirketi büfeme elektrik bağlanmasına engel oluyor. Büfeme termosta çay götürüyorum ve o çayı içerek ısınmaya çalışıyorum. Birileri bize yardımcı olsun.”

 ‘AYAKLARIM DONUYOR’

Ümraniye’de Halk Ekmek Büfesi işleten Filiz Birge de aynı dertten mustarip. AKP’li ilçe belediyesinin büfeye elektrik bağlanmasına engel olduğunu söyleyen Birge, “Karanlıkta kalmamak ve ısınabilmek için elektrik istiyorum” dedi ve ekledi: “Belediyedeki yöneticiler, ‘Bu büfe estetiğe uygun değil. Belediye başkanımız estetiğe çok önem veriyor’ dediler. Çok üşüyorum. Ellerim, ayaklarım donuyor. Ekmek almaya gelenler bile halime üzülüyor.”

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Sahte doçent Zulâl Atalay Laçin’in itirafları ortaya çıktı: Her şeyi bir bir anlattı!

Sonraki İçerik

Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi çarpıcı yorum

İlgili İçerik

İstanbul alarm veriyor…
Güncel

Gençlerin kariyer kaygısı yüksek çıktı: Hiçbir meslek “garantili” değil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi operasyonda ikinci dalga…. 47 kişi gözaltına alındı
Güncel

İstanbul’da IŞİD operasyonu: 11 gözaltı

Gazeteci Alican Uludağ tutuklandı!
Güncel

Alican Uludağ’ın tutukluluğuna itiraz edildi

Küba’ya yönelik soykırım ablukasına karşı büyük dayanışma kampanyası…
Güncel

Küba’ya yönelik soykırım ablukasına karşı büyük dayanışma kampanyası…

Özgür Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!
Güncel

Özgür Çelik bugün 2 davada hakim karşısında

AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı
Güncel

AKOM’dan İstanbul’a ‘sağanak’ uyarısı

Sonraki İçerik
Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi çarpıcı yorum

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi çarpıcı yorum

Gündem

Üsküdar Belediyesi, “Yazma Tutan Eller İcazet Sergisi”ne ev sahipliği yapacak

Üsküdar Belediyesi, “Yazma Tutan Eller İcazet Sergisi”ne ev sahipliği yapacak

CHP’li Yavuzyılmaz’dan üretimin durduğu TTK’ya ilişkin açıklama

CHP’li Yavuzyılmaz’dan üretimin durduğu TTK’ya ilişkin açıklama

Özgür Özel: “Elimizden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğiz”

Özgür Özel: “Elimizden gelen katkıyı yapmaya devam edeceğiz”

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptali istemli davada ikinci duruşma yarın

CHP’nin kurultay davasında İBB talebine ret!

Erbakan’dan Suriye uyarısı: “Etnik ve mezhepsel çatışmalar İsrail’e hizmet ediyor”

Erbakan’dan, mazot zammına tepki

Busforus’tan Ramazan ayına özel rehberli akşam turları

Busforus’tan Ramazan ayına özel rehberli akşam turları

Bakan Gürlek, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti

Bakan Gürlek, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti

Xi Jinping, ÇKP 20. Ulusal Kongresi’ne rapor sundu

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Almanya Başbakanı Merz ile Beijing’de görüşecek

Özgür Özel: “Beyazıt’a, İstanbul’un gençleriyle kucaklaşmaya gidiyoruz”

Özgür Özel: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşünü durduramazsın Erdoğan”

İBB Başkanvekili Aslan, İSTAÇ personeli ile sahurda buluştu

İBB Başkanvekili Aslan, İSTAÇ personeli ile sahurda buluştu

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist