Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

Dünyadan Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. yıl dönümü için kutlama mesajları

NATO, Türk Yıldızları ile TCG Anadolu'nun İstanbul Sarayburnu’na demir attığını gösteren fotoğraflar ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan bir paylaşımda bulundu. Pakistan ve Belarus Devlet Başkanları, kutlama mesajlarında ikili ilişkilere dikkat çekti, Türk Devletleri Teşkilatı, Azerbaycan ve Kırgızistan ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünü kutladı.

Yayınlanma Tarihi: 29 Ekim 2025 - 15:16:01
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2025 - 15:16:01
Cumhuriyet 100 yaşında…
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

NATO, Türk Yıldızları ile TCG Anadolu’nun İstanbul Sarayburnu’na demir attığını gösteren fotoğraflar ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan bir paylaşımda bulundu. Pakistan ve Belarus Devlet Başkanları, kutlama mesajlarında ikili ilişkilere dikkat çekti, Türk Devletleri Teşkilatı, Azerbaycan ve Kırgızistan ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünü kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. kuruluş yıl dönümü nedeniyle, dünya liderleri ve uluslararası kuruluşlar, Türkiye’ye tebrik mesajları iletti. ABD’den NATO’ya, Pakistan’dan Türk Devletleri Teşkilatı’na kadar birçok ülke ve kurum, Türkiye ile olan stratejik işbirliği ve kardeşlik bağlarını vurgulayarak, Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Bu kapsamda, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102. yıl dönümünü kutlayan bir açıklama yaptı. Rubio, açıklamasında, şunları kaydetti:

“ABD ve Amerikan halkı adına, Cumhuriyetinizin 102. yıl dönümünde Türkiye halkına en içten tebriklerimi iletmek istiyorum. ABD-Türkiye ilişkisi, küresel barış, güvenlik ve refah açısından kritik öneme sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti, uzun süredir değer verilen bir NATO müttefikidir. Türkiye, bölgesel istikrarı sağlamak, terörle mücadele etmek, ticareti genişletmek ve enerji işbirliğini güçlendirmek gibi birçok alanda ortak çıkarlarımızı paylaştığımız hayati bir ortağımızdır. İkili işbirliğimiz, Amerikalıları, Türkleri ve küresel toplumu daha güvenli ve müreffeh kılmaya devam etmektedir. Bu özel günde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sizinle birlikte kutluyor ve güçlü ortaklığımızı ve ittifakımızı daha da güçlendirmeyi dört gözle bekliyoruz.”

NATO’DAN TSK VİDEOSU İLE ANLAMLI CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

NATO’nun sosyal medya hesabından, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102. yıl dönümünü kutlayan bir paylaşımda bulunuldu. Türk Yıldızları’nın NF-5 uçaklarına yer verilen paylaşımda, “Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan müttefikimiz Türkiye’yi onurlandırmak için paylaşım yaparak bize katılın” denildi.

NATO Deniz Komutanlığı da sosyal medya hesabından, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’inci yıl dönümünü kutladı. Paylaşımda, TCG Anadolu’nun (L-400) İstanbul Sarayburnu’na demir attığını gösteren bir görsel kullanılarak, “Türkiye’deki müttefiklerimizi ve dostlarımızı tebrik ediyor, selamlarımızı iletiyoruz. Türkiye Ulusal Günü’nü kutluyoruz” ifadesi yer aldı.

ABD’nin NATO Daimi Temsilciliği’nin, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da “Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun! NATO müttefikimiz Türkiye’nin, Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. Türkiye’nin olağanüstü askeri gücünü ve gelişmiş ABD ekipmanlarını stratejik biçimde kullanmadaki başarısını takdir ediyoruz. Kalıcı ortaklığımız, NATO içinde bölgesel istikrar ve ortak güvenlik açısından hayati öneme sahiptir” denildi.

NATO’nun Brunssum’daki Müttefik Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nın paylaşımında, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Türkiye ile birlikte daha güçlüyüz” ifadelerine yer verildi. Paylaşımda ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye’nin savunma sanayisini öven bir video da yer aldı.

RUSYA’DAN KUTLAMA

Rusya’nın Türkiye Maslahatgüzarı Aleksel Ivanov da sosyal medya hesabından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ivanov, Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Türkiye yönetimi ve Türk halkını tebrik etti.

PAKİSTAN BAŞBAKANI ŞERİF’TEN KARDEŞLİK VURGUSU

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, kutlama mesajında, “Türkiye’nin 102. Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle, sevgili kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve kardeş Türkiye halkına Pakistan halkı adına en içten tebriklerimizi sunuyor, sıcak selamlarımızı iletiyorum” ifadelerini kullandı. Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilge rehberliğinde yeni bir stratejik ortaklık dönemine girdiğini söyleyen Şerif, iki ülkenin, zaman testinden geçmiş ve kalıcı bağların tüm ortak çıkar alanlarında sunduğu büyük potansiyeli birlikte değerlendirmek için çaba gösterdiğini belirtti.

BELARUS’TAN TÜRKİYE’YE KUTLAMA MESAJI

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko da Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye halkını tebrik etti. Lukaşenko, “Türkiye’nin ekonomik alandaki ve ulusal kalkınmadaki başarılarını görmek büyük bir memnuniyet kaynağıdır” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde ülkenin, yenilik ve reform yolunda kararlılıkla ilerlediğini ve hem bölgede hem de küresel ölçekte barış ve istikrarın sağlanmasında giderek daha önemli bir rol oynadığını belirten Lukaşenko, “Minsk ve Ankara, ticaret ve yatırımlardan kültürel ve insani değişimlere kadar birçok alanda çok yönlü ve verimli bağlara sahip güvenilir ortaklardır. İkili temasların devam eden olumlu dinamizminin, ilişkilerin derinleşmesine ve yoğunlaşmasına, ülkelerimizin halklarının yararına katkı sağlayacağına inanıyorum” mesajını paylaştı.

Kazakistan Devlet Başkanı Kassym-Jomart Tokayev ise Erdoğan’a ve Türk halkına tebriklerini ileterek, Türkiye ile Kazakistan arasındaki stratejik ortaklığın güçlendiğini vurguladı.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI: YÜZYILI AŞKIN BU YOLCULUK, ATATÜRK’ÜN REHBERLİĞİNDE ŞEKİLLENMİŞTİR

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanychbek Omuraliev de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle tebrik mesajı yayınladı. Mesajda, şunlar kaydedildi:

“Bugün ev sahibi ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 102’inci yıl dönümünü kutlamaktadır. Bu özel vesileyle, Türkiye Hükümeti’ne ve kardeş Türkiye halkına en içten tebriklerimi sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Geride bıraktığı 102 yılda Türkiye, dayanıklılık, kararlılık ve vizyon örneği sergileyerek kıtaları, kültürleri ve medeniyetleri bir araya getiren dinamik bir ulus olarak öne çıkmıştır. Yüzyılı aşkın bu yolculuğu, ‘Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde şekillenmiştir. Türkiye, bu ruhu doğrultusunda, çalışkanlığı, yenilikçiliği ve barış, istikrar ve refah konusundaki bağlılığıyla ilham vermeye devam etmektedir.
Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurucu üyesi olarak Türkiye, işbirliğini güçlendirme, bölgesel entegrasyonu ilerletme ve Türk Dünyası’nda ortak değerleri yaygınlaştırmada hayati bir rol oynamıştır. Türkiye’nin liderliği ve vizyonu, Türk Dünyası Vizyonu 2040 ve TDT Stratejisi 2022–2026’da somutlaşan ortak hedeflerin gerçekleştirilmesinde temel öneme sahiptir. Geleceğe bakarken, tüm Üye Devletlerimizin değerli katkılarıyla ülkelerimiz arasındaki dayanışmanın daha da güçleneceğine ve önümüzdeki dönemde yeni başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyoruz. Bu gurur dolu Cumhuriyet Bayramı’nda, Türkiye Hükümeti’ne ve halkına bir kez daha en içten tebriklerimi sunuyor, modern Cumhuriyet’in temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum.”

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, “Türkiye’ye en içten tebriklerimi sunuyorum” diyerek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Bayramov, Türkiye’nin uluslararası arenada güçlü bir ses haline geldiğini ve müttefik ilişkilerin istikrarlı şekilde gelişeceğine inandığını belirtti.

ROMANYA’DAN KUTLAMA VE BİRLİK MESAJI

Romanya Büyükelçiliği’nden de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapıldı. Paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

“Müttefikimiz ve stratejik ortağımız Türkiye’yi, Ulusal Günü vesilesiyle tebrik ederiz. Romanya ve Türkiye, ortak bölgesel ve uluslararası öncelikler üzerinde yakın bir şekilde birlikte çalışmaya devam ediyor ve halklarımızın ve ülkelerimizin yararına Stratejik Ortaklığımızı daha da güçlendirme taahhüdümüzü sürdürüyoruz.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Cumhuriyet Bayramı’nın 102’inci yılı Vatan Caddesi’nde coşku ile kutlandı

Sonraki İçerik

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han, 9. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı’nda ortak refah çağrısı yaptı

İlgili İçerik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör örgütü PKK’nın teşkes ilanına ilk yorum
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’a gidiyor

Gazze’de ateşkes yürürlüğe girdi
Dünya

İsrail Gazze’ye hava saldırıları başlattı

ABD ve Japonya, nadir toprak mineralleri için stratejik iş birliği anlaşması imzaladı
Dünya

ABD ve Japonya, nadir toprak mineralleri için stratejik iş birliği anlaşması imzaladı

Papa 14. Leo, Türkiye’ye geliyor
Dünya

Papa 14. Leo, Türkiye’ye geliyor

Tufan Erhürman: “Türkiye-KKTC ilişkileri başka hiçbir ilişkiyle kıyaslanamaz”
Dünya

Tufan Erhürman: “Türkiye-KKTC ilişkileri başka hiçbir ilişkiyle kıyaslanamaz”

Trump yarın Putin’le görüşmeyi planlıyor
Dünya

Trump: “İsrail, Batı Şeria’yı ilhak etmesi durumunda ABD’nin tüm desteğini kaybeder”

Sonraki İçerik
Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han, 9. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı’nda ortak refah çağrısı yaptı

Çin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han, 9. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'nda ortak refah çağrısı yaptı

Gündem

Xi, Çin’in Meizhou kentinde devrimci kültürün korunması ve kırsal canlanma çalışmalarını inceledi

Xi, Çin’in Meizhou kentinde devrimci kültürün korunması ve kırsal canlanma çalışmalarını inceledi

Mansur Yavaş: Hesabını veremeyeceğimiz tek bir işlemimiz yoktur

Mansur Yavaş: Son günlerde panik halindeler

Özgür Özel’den Ferrero’ya tepki: Türkiye’ye artistlik yapıyor

Özgür Özel’den Ferrero’ya tepki: Türkiye’ye artistlik yapıyor

Emekli vatandaş: “Hamallık yapıyoruz, ev taşıyoruz”

Emekli vatandaş: “Hamallık yapıyoruz, ev taşıyoruz”

Parfüm fabrikasında yangın: 6 kişi hayatını kaybetti!

Parfüm fabrikasında yangın: 6 kişi hayatını kaybetti!

Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı

Özel’in de aralarında olduğu 12 milletvekilinin fezlekesi Meclis’te

İstanbul alarm veriyor…

İşte İstanbul’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti

Özdağ’dan sert tepki: Allah belanızı versin

Ümit Özdağ’dan, Tayfun Kahraman kararına tepki

Özgür Özel, Hikmet Çetin’i hastanede ziyaret etti

Özgür Özel, Hikmet Çetin’i hastanede ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör örgütü PKK’nın teşkes ilanına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’a gidiyor

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist