Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Bakan Işıkhan’dan ‘Yaşlılık Sigortası’ açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda “Nüfusumuz yaşlanıyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim vaatleri arasında yer alan yaşlılık sigortasını da yakın zaman içerisinde, orta vadeli bir dönem içerisinde hayata geçirmek zorundayız." dedi.

Yayınlanma Tarihi: 5 Ocak 2024 - 18:23:30
Güncelleme Tarihi: 5 Ocak 2024 - 18:23:30
Bakan Işıkhan’dan ‘ekonomi’ değerlendirmesi: Kolay yıkılacak bir yapı değil!
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda “Nüfusumuz yaşlanıyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim vaatleri arasında yer alan yaşlılık sigortasını da yakın zaman içerisinde, orta vadeli bir dönem içerisinde hayata geçirmek zorundayız. Özellikle yaşlı nüfusun işletmelerde ve istihdamda yer almasını planlayacak çalışmalara da ihtiyacımız var. 60-65 belli bir kıdeme gelmiş olan birçok yaşlımız işletmelerde, fabrikalarda çalışıyor. Peki biz bunu nasıl değerlendireceğiz? Bunu çok iyi planlamamız lazım” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından 5’incisi bu yıl “Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı” temasıyla Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nun (OPF) açılışında konuştu. Işıkhan, şunları söyledi:

“SOSYAL DEVLET OLARAK DA YERİNE GETİRMEK VE ÖZELLİKLE ÇALIŞANLARIMIZIN SATIN ALMA GÜCÜNÜ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

“Çalışma hayatının birçok boyutunun olduğunu hepimiz görüyoruz, yaşıyoruz. Çok değişken bir yapıya sahip aslında. Endüstri ilişkileri dalında ve sosyal politika alanında yetişen, bu alanda çalışmaları olan bir hoca olarak, akademisyen olarak da çalışma hayatının bu dinamik yapısı içerisinde sosyal diyalog sürecinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Çalışma hayatında ortaya çıkacak tüm sorunların çözümünde ortak bir kavram üzerinde durduk, o da sosyal diyalog… Ben tüm sosyal paydaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Onların çabası olmamış olsaydı bu sosyal diyalog iklimini gerçekten gerçekleştiremezdik. Türkiye’nin de ihtiyacı olan aslında bu sosyal diyalog. Ben özellikle göreve geldiğim andan sonra asgari ücreti gördük. Temmuz ayında sağ olsun, TÜRK-İŞ başkanımız, TİSK başkanımızla birlikte yine orada çok önemli bir sürece imza atmış olduk. Tüm tarafları memnun edebilecek bir noktada anlaştık. Geçen hafta yılbaşından önce ikinci asgari ücret sürecini de başarıyla tamamladık. Ben bu süreçte TİSK Başkanımıza, Özgür Bey’e ve TÜRK-İŞ Başkanımız Sayın Ergün Atalay’a, Ergün ağabeyimize teşekkür etmek istiyorum. Asgari ücret dediğiniz şey, minimum ücret düzeyidir. Biz bunu sosyal devlet olarak da yerine getirmek ve özellikle çalışanlarımızın satın alma gücünü korumak zorundayız. Bu noktada asgari ücret bizim için çok önemli ve sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile de asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş olduk. Asgari ücret süreci başarı ile tamamlanmış oldu.

“BİZ, ÇALIŞABİLECEK NİTELİKTE BİR İŞ GÜCÜNE NE YAZIK Kİ YAKALAYAMIYORUZ”

Deprem bölgesi başta olmak üzere hem ana personel hem ara personel, nitelikli ve niteliksiz iş gücüne ihtiyaç var. Ancak biz, çalışabilecek nitelikte bir iş gücüne ne yazık ki yakalayamıyoruz. Aslında iş gücünde Türkiye tarihinde önemli bir noktadayız. Ancak bazı alanlarda mesleklerde bu sıkıntıyı yaşıyoruz.

“NÜFUSUMUZUN NEREDEYSE YÜZDE 99’U, YÜZDE 100’Ü SOSYAL GÜVENLİK ŞEMSİYESİ ALTINDA”

Bakanlık olarak çok hızlı hareket ediyoruz. Bu bizim için önemli bir özellik. Sosyal güvenlik dediğimiz olgu, gelecekte ortaya çıkabilecek ailesel, mesleki ve ekonomik riskleri planlamak demektir. Geleceği öngörmek demektir. Biz bakanlık olarak sadece 85 milyonun şu anki durumunu değil, ana rahminden başlayarak yaşam döngüsü ve öldükten sonra sosyal güvenlik şemsiyesi altına alıyoruz tüm nüfusu. Genel sağlık sigortası ile birlikte nüfusumuzun neredeyse yüzde 99’u, yüzde 100’ü sosyal güvenlik şemsiyesi altında. Tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyorsun. Paranız olmadığı takdirde de bu desteği genel sağlık sigortası kapsamında devletimiz üstleniyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyebilirim.

“65 YAŞINDA BELLİ BİR KIDEME GELMİŞ OLAN BİRÇOK YAŞLIMIZ İŞLETMELERDE, FABRİKALARDA ÇALIŞIYOR. PEKİ BİZ BUNU NASIL DEĞERLENDİRECEĞİZ?”

Nüfusumuz yaşlanıyor ve Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim vaatleri arasında yer alan yaşlılık sigortasını da yakın zaman içerisinde, orta vadeli bir dönem içerisinde hayata geçirmek zorundayız.

Özellikle yaşlı nüfusun işletmelerde ve istihdamda yer almasını planlayacak çalışmalara da ihtiyacımız var. 60-65 yaşında belli bir kıdeme gelmiş olan birçok yaşlımız işletmelerde, fabrikalarda çalışıyor. Peki biz bunu nasıl değerlendireceğiz? Bunu çok iyi planlamamız lazım.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Okuyan: Türkiye solu solculuğu unuttu

Sonraki İçerik

Fatih Mehmet Maçoğlu’nun İstanbul’dan aday olduğu ilçe belli oldu

İlgili İçerik

Bu detaylar sizi de emekli edebilir: İşte EYT’de merak edilen 6 sorunun cevabı
Ekonomi

İTO: “İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 36,83”

Vatandaş salgını yardımsız geçirdi
Ekonomi

DİSK-AR: Geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 31,5 oldu

Vatandaş salgını yardımsız geçirdi
Ekonomi

Birleşik Kamu- İş: “Açlık sınırı 36 bin lirayı aştı, yoksulluk sınırı 109 bin liraya dayandı”

Merkez Bankası Denetim Yönetmeliği değişti
Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Birleşik Kamu-İş nisan ayı gıda fiyat artışı raporunu yayınladı…
Ekonomi

Birleşik Kamu-İş nisan ayı gıda fiyat artışı raporunu yayınladı…

Benzine bir zam daha geliyor
Ekonomi

Motorinde indirime savaş darbesi…

Sonraki İçerik
Tunceli Belediyesi’nden “ihalesiz çalışma” kararı

Fatih Mehmet Maçoğlu'nun İstanbul'dan aday olduğu ilçe belli oldu

Gündem

1 Mayıs alanları doldu

1 Mayıs alanları doldu

Erbakan: Yargıda partisine göre hukuk uygulamalarının karşısındayız

Fatih Erbakan’dan “Cumhur İttifakı” açıklaması

Bu detaylar sizi de emekli edebilir: İşte EYT’de merak edilen 6 sorunun cevabı

İTO: “İstanbul’da yıllık enflasyon yüzde 36,83”

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Çin halkının İşçi Bayramı’nı kutladı

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Çin halkının İşçi Bayramı’nı kutladı

Özgür Özel: “Gelecek sene hep birlikte Taksim’de olacağız”

Özgür Özel: “Gelecek sene hep birlikte Taksim’de olacağız”

Başaran Aksu gözaltına alındı

Başaran Aksu gözaltına alındı

Birleşik Kamu-İş, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı

Birleşik Kamu-İş, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı

Mecidiyeköy’de çok sayıda kişi gözaltına alındı

Mecidiyeköy’de çok sayıda kişi gözaltına alındı

Doruk Madencilik işçileri: “İlk defa 1 Mayıs’ı kutluyoruz”

Doruk Madencilik işçileri: “İlk defa 1 Mayıs’ı kutluyoruz”

Çerkezoğlu: “Birleşelim, bu adaletsiz düzeni değiştirelim”

Çerkezoğlu: “Birleşelim, bu adaletsiz düzeni değiştirelim”

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist