Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Emek Dünyası

CHP’li Yavuzyılmaz’dan Fernas işçilerine destek

Fernas Madencilik işçilerinin Soma'da başlattığı yürüyüş Ankara'ya ulaştı. İşçilerin Ankara'ya girişlerine izin verilmemesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz tepki gösterdi. Yavuzyılmaz, '' Fernas işçileri bir meşale yaktı şimdi o meşaleyi TBMM'ye taşıyacağız'' dedi.

Yayınlanma Tarihi: 2 Ekim 2024 - 15:12:47
Güncelleme Tarihi: 2 Ekim 2024 - 15:12:47
CHP’li Yavuzyılmaz’dan Fernas işçilerine destek
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Fernas Madencilik işçilerinin Soma’da başlattığı yürüyüş Ankara’ya ulaştı. İşçilerin Ankara’ya girişlerine izin verilmemesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz tepki gösterdi. Yavuzyılmaz, ” Fernas işçileri bir meşale yaktı şimdi o meşaleyi TBMM’ye taşıyacağız” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te iş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin Soma’dan başlattığı yürüyüş Ankara’ya ulaştı. Ancak kolluk kuvvetleri maden işçilerinin Ankara’nın Temelli girişinde engelledi.

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, Fernas Maden işçilerine destek verdi. Yavuzyılmaz, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi: 

“Sendikal faaliyet yapmalarına izin verilmiyor. Burada sorunun kaynağı AK Partili bir patron, bir milletvekili ve sorunun çözümünüde aramak için madencilerimiz Soma’dan kalktılar yürüye yürüye onlarca günden beri büyük bir eylemsel mücadelenin içindeler, seslerini duyurmak istiyorlar. Yıllarca biz, bu seslere kulaklarını tıkayanlar yüzünden Türkiye’de maden kazalarına, felaketlerine, grizu patlamalarına şahit olduk. Madenci sesini yükseltecek ki sadece Soma’da değil, Türkiye’deki diğer madenlerdeki iş güvenliği tedbirleri de alınsın. Manisa milletvekillerimiz bu şirketin patronu ile bir görüşme gerçekleştirdi, bu görüşmeler devam edecek. Burada hem sendikal faaliyetin devam etmesi yönünde aynı zamanda, aynı bölgede, hatta şirketin bir başka madende ki ortaklığındaki çalışan işçilerle aynı koşulların oluşturulması için mücadele devam edecek. Diğer taraftan işçi sağlığı ve iş güvenliğinin de sağlanması zaten bir zorunluluk. Bu anlamda da tüm ilgili bakanlıkların müfettişlerini ivedilikle bölgeye gitmesi gerekiyor. Eğer bir maden şirketinde sorun varsa, eğer maden işçilerine eziyet ediliyorsa, eğer haklarının kullanılmasına izin verilmiyorsa ve bunun sebebi olan kişi TBMM’nin bir üyesi ise tabi ki madenci, halka kapılarını açmak zorunda olan TBMM’ye gelecek ve orada muhatabı olan ilgili milletvekiliyle de görüşecek.

MADENCİLERLE BİRLİKTE MECLİS’E GİDECEĞİZ

Bu görüşmenin engellenmesi doğru değil. Bu görüşmenin engellenmesine biz müsaade etmeyeceğiz ve burada ki madenci kardeşlerimizle birlikte ve onların uygun gördüğü sayıyla, madencilerle birlikte Meclis’e giderek önce partilerin ilgili grup başkanvekilleri ile görüşerek bu konuda sorunun çözümüne tüm siyasi partilerin katkı vermesini sağlayacağız. Bu Türkiye’de ki bütün madencilere ve bütün madenlerde ki çalışma koşullarına örnek olan, sembol olan bu sorunun çözülmesi için de tüm katkıyı hep birlikte vereceğiz. Biz CHP olarak başından beri madencilerimizin yanındayız. Acıları, grizu facialarının ardından mecliste kurulan Türkiye Taş Kurumu Amasra  grizu faciasının araştırma komisyonunda çalışarak. İliç Faciasından sonra da kurulan araştırma komisyonunda yer alarak mücadelelerini verdik ve bu uyarılar dikkate alınmadığında hangi felaketlere yol açıldığını da belgeleriyle birlikte tüm Türkiye’nin şahitliğinde, o cenazelerimizle birlikte yaşadık. Bunun Fernas’ta olmasına, bunun tekrar Soma’da olmasına, bunun bir başka madende olmasına müsaade etmeyeceğiz. Sendikaların baypas edilmesine, sendikalaşmanın önüne engel konulmasına müsaade etmeyeceğiz. AK Parti’nin sadece kendisinin düşündüğü ve AK Partiyle uyumlanan sendikal faaliyete müsaade ediyor görünerek vatandaşı manipüle etmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz madencilerimizin yanındayız, sonuna kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz. Onlar burada yalın ayakla bu asfaltta Meclis’e kadar yürümek istediler. Şimdi onların düşüncesini biz, duymayan kulakların duymasını, görmeyen gözlerin görmesini sağlayacağız. Bu mücadele burada başlamadı burada bitmeyecek madencinin hak mücadelesi on yıllardan beri devam ediyor. AK Parti döneminde adeta madencilik, madenciliğin içinde yer alan işçiler görmezden gelinerek onlar, aileleri ve onların çevresinde bulunan tüm hak mücadelesi yapanlara bir göz dağı verilmek istendi. Madencimiz geçim sıkıntısı yaşıyor çünkü AK Partinin berbat ekonomi modeli nedeniyle Türkiye’de derin bir ekonomik kriz var. Hem ekonomik krizi yaratan kendileri sonra da aynı ekonomik krizi yaratan AK Parti’nin bir milletvekili, bu ekonomik kriz ile ilgili sorunu çözmesi gerekirken ekonomik kriz var diyerek madencilerin hakkı olan ücreti hakkı olan seviyeye getirmiyor. Bu büyük bir çelişkidir, büyük bir toplumsal travmadır. Bu travmasının aşılması için Fernas maden işçileri bir meşale yakmıştır. Şimdi o meşaleyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacağız.”

KAYBAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Xi: Çin-Rusya çok yönlü tatbiki işbirliğini genişletmeyi sürdüreceğiz

Sonraki İçerik

Spor İstanbul’un “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliği, 6 Ekim’de Yenikapı’da

İlgili İçerik

Pancar üreticilerinden fiyatlara tepki
Emek Dünyası

Pancar üreticilerinden fiyatlara tepki

Çerkezoğlu: “Vergide adalet her gün biraz daha bozulmaktadır”
Emek Dünyası

Çerkezoğlu: “Bu yılın ilk 9 ayında cebimizden 2 trilyon 254 milyar lira alındı”

DİSK Basın-İş’ten sosyal medya hesaplarına yönelik erişim engellerine tepki
Emek Dünyası

DİSK Basın-İş: ‘Kendinden olmayan’ gazeteciler, iktidar tarafından saldırı altındadır

Gaziantep’te 16 yaşındaki çocuk işçi yaşamını yitirdi
Emek Dünyası

Gaziantep’te 16 yaşındaki çocuk işçi yaşamını yitirdi

Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri: Bizlere yaşatılan zulümdür
Emek Dünyası

Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri: Bizlere yaşatılan zulümdür

Bakan Bilgin açıkladı: EYT’de iki gruba kötü haber!
Emek Dünyası

Emekliler geçim sıkıntısından yakındı: “Sağlıklı beslenemiyorum”

Sonraki İçerik
Spor İstanbul’un “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliği, 6 Ekim’de Yenikapı’da

Spor İstanbul’un “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliği, 6 Ekim’de Yenikapı’da

Gündem

OpenAI CEO’su, “Dünya korkmakta haklı” dedi

Yapay zekâ: ‘Chat’ değil, üretim için

Çin’in Ar-Ge harcamaları 2025’te yaklaşık 585 milyar dolara ulaştı

Çin’in Ar-Ge harcamaları 2025’te yaklaşık 585 milyar dolara ulaştı

Pancar üreticilerinden fiyatlara tepki

Pancar üreticilerinden fiyatlara tepki

TBMM’de yeni yasama yılı törenle açıldı…

2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM’ye sunuldu

CHP’li Kaya: “Milli Eğitim Bakanı artık bir saniye bile o koltukta oturmamalıdır”

CHP’li Kaya: “Örgütlü mücadelenin temelinde dayanışma vardır”

CHP’li Sarıbal: “Bu asgari ücret emekçilerin sorununu çözmez”

CHP’li Sarıbal: “Depreme dayanıklı bir evde yaşamak temel haktır”

AKOM’dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul’da şiddetli yağış beklentisi nedeniyle bazı eğitim ve sınavlara ara verildi

CHP İstanbul İl Başkanlığına Mehmet Ali Yüksel görevlendirildi

CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Yüksel, Pazar günü görevine başlayacak

Adalet Bakanlığı, sınav ve mülakatları erteledi

Alo Adalet 135 Hattı, 81 ildeki tüm adliyelerde hizmete sunuldu

Bakırköy’de meme kanserinde erken teşhis için farkındalık yürüyüşü

Bakırköy’de meme kanserinde erken teşhis için farkındalık yürüyüşü

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist