Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Askerlerin yakılma görüntülerini servis eden IŞİD’linin Türkiye’de üç şirketi varmış

İTO kayıtlarına göre Türkiye'de 3 şirketi bulunan IŞİD'li Ömer Yetek'in polise gerçek dışı beyanda bulunduğu belirlendi.

Yayınlanma Tarihi: 10 Ekim 2021 - 12:38:15
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2021 - 12:38:15
Askerlerin yakılma görüntülerini servis eden IŞİD’linin Türkiye’de üç şirketi varmış
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

IŞİD’in iki Türk askerinin yakılma görüntülerini çekip servis ettiren ancak 16 Nisan 2020 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen IŞİD’in ‘medya bakanı’ Ömer Yetek’in Türkiye’de ticaretle uğraştığı ortaya çıktı. Yetek, ortağı Fadli Şipalli ile 3 ayrı şirket kurdu. Ocak 2015’te IŞİD’e katılan Yetek’in orada bulunduğu süreçte halen şirket işletmeye devam ettiği görüldü.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) kayıtlarına göre; Yetek’in ortağı Fadli Şipallı’ydı. Yetek, Ankara Terörle Mücadele Müdürlüğü’nde 31 Ocak 2018 tahinde verdiği ifadesinde de Şipallı’nın ortağı olduğunu söyledi ancak kurdukları şirket sayısını ve kuruluş tarihi ile ilgili yanlış bilgi verdi. Yetek, ifadesinde Şipallı ile 2006 yılında İstanbul Sultanbeyli’de 30 bin liraya kurdukları şirket ile poşet işi yapmak için şirket kurduklarını belirtti.

İTO KAYITLARI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

İTO kayıtları ise Yetek’in emniyeti yanılttığını ortaya koydu. ANKA’dan Tamer Arda Erşin’in haberine göre; Yetek’in ilkini 2002’de kurduğu 3 şirketi vardı. Kayıtlara göre Yetek’in emniyet ifadesindeki şirket 13 Haziran 2006 tarihinde kurulan Sena Grup Plastik ve 30 bin lira sermayesi bulunuyor. Sermayenin 15 bin lirası Yetek’in ve 15 bin lirası da Şipallı’nın. Yetek, IŞİD’e katılmadan yaklaşık 3 ay önce 9 Ekim 2014 tarihinde şirketi kapattı. Yetek bu şirketin adresinde ürettiği plastikleri Maltepe’deki dükkanlarında satıyordu. İTO kayıtlarında Yetek’in şirketinin faaliyet konusu “Lastik kauçuk ve plastik profil ve profille ilgili her türlü mamul ve malzemenin imalatı ithalat ve ihracatını yapmak ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işler” diye açıklandı.

İTO kayıtlarına göre Yetek’in emniyet ifadesinde belirtmediği iki şirketten biri 26 Mart 2002 tarihinde 10 bin lira sermaye ile kurulan CM Plastik ürünleri. Yetek’in bu şirketteki ortağı da Şipallı. Bu şirkette Yetek, IŞİD’e katıldıktan yaklaşık 1 ay sonra 18 Şubat 2015 tarihinde kapatıldı. Bu şirketin faaliyet konusu ise “Her nevi ve cins plastikten oluşan ürünlerin imalatı iç ticaret ithalat ve ihracatı ve 10 Haziran 2004 tarihinde tescil edilen ortaklar kurulu kararında yazılı olan diğer işler” diye İTO kayıtlarına işlendi.

Yine Yetek’in Şipallı ile ortak olduğu başka bir şirket de AKSA Plastik İç ve Dış Ticaret Sanayi. Bu şirketin sermayesi de 10 bin lira ve bu sermayenin 9 bin lirası Yetek’e, bin lirası da Şipallı’ya ait. Bu şirketin konusu da İTO kayıtlarında “Lastik kauçuk ve plastik profille ilgili her türlü mamul ve malzemenin imalatı ithalat ve ihracatını yapmak ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işler” diye açıklandı.

‘IŞİD, YETEK’İ HAİN İLAN ETTİ’

Öte yandan Ömer Yetek’in itirafçı olduktan sonra selefi gruplar tarafından dışlandığı ve “hain” ilan edildiği öğrenildi. Selefi gruplar Yetek’in IŞİD’e katılmadan önceki cemaatine artık kimsenin katılmamasını istediği ve Yetek’in artık hoca olarak kabul edilmediği öğrenildi. Selefi gruplardan birisi ANKA Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, “IŞİD’in kanlı yöntemlerini benimsemediğimiz için katılmadık. O dönemde hocamız da Yetek ve İlyas Aydın ile görüştüğünde IŞİD’e biat etmeyeceklerini iletmişti. Yetek şu anda itirafçı olduğu için selefiler arasında benimsenmiyor ve hain olarak görülüyor” diye konuştu.

10 EKİM DURUŞMASINA GELECEK Mİ?

10 Ekim 2015 tarihinden IŞİD’in Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği katliamı ilişkin Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde firari sanıklar yönünden görülen davanın son duruşmasında Yetek’in tanık ifadesine başvurulması kararlaştırılmıştı. 16 Nisan 2020’de tahliye edilen Yetek’in 24 Kasım’da yapılacak duruşmaya gelip gelmeyeceği merak konusu.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

İktidara yakın anket şirketinden çarpıcı sonuçlar

Sonraki İçerik

İlber Ortaylı’dan taksici isyanı

İlgili İçerik

Erman Toroğlu, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı
Güncel

Erman Toroğlu, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı

AKOM’dan İstanbul için sağanak uyarısı
Güncel

MGM’den kuvvetli yağış uyarısı

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu
Güncel

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu

Murat Ongun: “İş insanlarına bize iftira atmaları için zorlama yapıldığı iddia ediliyor”
Güncel

Murat Ongun’dan, mahkemeden “yalan makinesi” talebi

YÖK’ten vakıf üniversitelerine yönelik incelemeyle ilgili açıklama
Güncel

YÖK’ten üniversitelere IBAN dolandırıcılığı uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi operasyonda ikinci dalga…. 47 kişi gözaltına alındı
Güncel

“İBB Davası”nda üçüncü tutukluluk incelemesi

Sonraki İçerik
İlber Ortaylı çağrıda bulundu

İlber Ortaylı'dan taksici isyanı

Gündem

Tutdere: “Bu şehri geleceğe hazırlarken bilimin rehberliğinde hareket etmeye devam edeceğiz”

Tutdere: “Bu şehri geleceğe hazırlarken bilimin rehberliğinde hareket etmeye devam edeceğiz”

Çin Dışişleri Bakanı, APEC 2026 Yılı 1. Üst Düzey Yetkililer Toplantısı’nın açılışında konuşma yaptı

Çin Dışişleri Bakanı, APEC 2026 Yılı 1. Üst Düzey Yetkililer Toplantısı’nın açılışında konuşma yaptı

Beyoğlu Belediyesi’nden öğrencilere YKS ücreti müjdesi

Beyoğlu Belediyesi’nden öğrencilere YKS ücreti müjdesi

Numan Kurtulmuş: EYT’yle ilgili son noktaya gelindi

Numan Kurtulmuş’tan “Terörsüz Türkiye” açıklaması

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?

Özgür Özel: “İktidara bozuk tohum Mesut ile gidilmez”

Bakırköy Belediyesi’nden temizlik seferberliği

Bakırköy Belediyesi’nden temizlik seferberliği

CHP’li Ağbaba’dan emekli zammı tepkisi

CHP’li Ağbaba’dan, emekli ikramiyesi çağrısı

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan Tele1’e konuk oluyor

Okuyan’dan Özarslan’ın CHP’den ayrılmasına tepki

Alevilere hakaret eden imama soruşturma açıldı

Alevi örgütleri, deyişlerin mafya dizilerinde kullanılmasına tepki gösterdi

Burhanettin Bulut’tan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

CHP’li Bulut: “Halk icralarla boğuşurken, Saray saltanat sürmekte”

  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist