Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Eros’un katili hakkında karar

İstanbul Başakşehir'de İbrahim Keloğlan tarafından işkence ile öldürüldüğü ileri sürülen Eros adlı kedinin davası, bugün Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda görüldü. Duruşma savcısı, Keloğlan hakkında tutuklama talep etti. Keloğlan hakkında mahkeme kararını açıkladı.

Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2024 - 14:50:22
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2024 - 14:51:17
Eros’un katili hakkında karar
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat
İstanbul Başakşehir’de İbrahim Keloğlan tarafından tekmelenerek öldürülen Eros adlı kedinin davası, bugün Küçükçekmece Adalet Sarayı’nda 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmanın yapılacağı adliye binasını çok sayıda hayvansever akın etti. Koridorlarda, “Katil İbrahim” sloganları atıldı.

İzleyiciler ve basın mensupları bir süre içeri alınmadı. Polisin ve özel güvenliğin engellemelerine rağmen bariyerleri geçen izleyiciler duruşmanın yapılacağı konferans salonunun kapısına geldi. İzleyicilerin içeri alınmadığı duruşmaya basın mensupları güçlükle girebildi. Duruşma yaklaşık 2 saat geç başladı.

İlk duruşmada “iyi hal” gerekçesiyle serbest bırakılan ve kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açan tutuksuz sanık İbrahim Keloğlan duruşmaya katıldı. Polis güvenlik amacıyla sanığın etrafını sardı.

“BİR ANLIK ÖFKEYLE YAPTIM” SAVUNMASI

Duruşmaya akın eden hayvanseverler “Katil İbrahim” sloganları attı.

İbrahim Keloğlan savunmasında şu ifadeleri kullandı:

“Hakkımda söylendiği gibi suçlu birisi değilim. Ben bir suç makinesi değilim. Yaşadığım bir anlık öfkeyle kendimi kaybederek hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Her fırsatta kilolarca mama alıp dağlık ve köylük arazilerde kedi ve köpekleri beslemek bana terapi gibi geldi. Ve elimden geldiğince bunları yapacağımı psikolojik destek göreceğime söz veriyorum. 8 Şubattaki duruşmadan sonra gerçekleştirdim, bir hayvan barınağına bağış yaptım. Elimden geldiğince bunları yapacağıma, psikolojik destek göreceğime söz veriyorum. Psikolojik destek alma sözümü tutamadım. İlk duruşmadan sonra bağış yaptım. Bu olayın bazı kişiler tarafından yanlış lanse ettirilerek halkı kin ve düşmanlığa itmişlerdir. Yine bazı kişiler tarafından iftiralarla bu olay sebebiyle bütün bilgilerim insanların eline geçti. Eşim ve ailem büyük bir kaosun içine atılarak insan içine çıkamayacak duruma geldi. Şu anda burada alacağım hiçbir ceza bugüne kadar yaşadıklarımın yanında bir önemi yoktur. Başka söyleyecek bir şeyim yok.”

Müştekilerin avukatı, sanık Keloğlan’ın en üst hadden cezalandırılmasını ve tutuklu yargılanmasını talep etti.

Avukat, sanık İbrahim Keloğlan’ın, önceki savunmasında “Benim de kedim var” ifadesini hatırlatarak, “Cinsel istismarcıların da çocukları vardır. Kadın katillerinin eşleri, anneleri, kız kardeşleri vardır. Dolayısıyla sanığın hayvan sahibi beyanı da suçtan kurtulmaya yöneliktir. Sanık yargılamanın en başından bu güne suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunmuştur” dedi.

TUTUKLAMA TALEP EDİLDİ, İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILDI

Savcı, kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan’ın “canavarca hisle eziyet çektirerek kediyi öldürdüğü” gerekçesiyle üst sınıra yakın hapis cezasıyla cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.

Duruşmanın yapıldığı saatlerde Küçükçekmece Adliyesi önünde toplanan vatandaşlar da İbrahim Keloğlan’ın cezalandırılmasını istedi, “Hak, Hukuk, Adalet” sloganı attı.

Küçükçekmece Adliyesi 16. Asliye Ceza Mahkemesi, 14.00’e kadar ara verdi.

Aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Keloğlan’ın 3 yıl hapis cezası, iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 aya düşürüldü. Keloğlan hakkında yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulandı. Keloğlan, serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Eros’u öldürdüğü iddiasıyla daha önce tutuklanıp ilk duruşmada serbest bırakılan Keloğlan için en üst sınırdan ceza verilmesi ve bu davanın hayvan hakları açısından emsal teşkil etmesi isteniyor. İbrahim Keloğlan’ın tutuklanması ve en ağır cezaya çarptırılması için aralarında Galatasaraylı Mauro Icardi gibi futbolcuların da bulunduğu çok sayıda ünlü sosyal medya üzerinden düzenlenen kampanyalara katılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da ilk mahkeme kararından sonra şu açıklamayı yapmıştı:

“İstanbul Başakşehir’de Eros isimli kedinin canice öldürülmesi nedeniyle açılan kamu davasında sanık hakkında verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasının geriye bırakılması kararına karşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan itiraz Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek karar kaldırılmıştır. Dava mahkemesince yeniden görülecektir. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Can dostlarımıza yönelik her türlü kötü davranışın karşısında olmaya devam edeceğiz.”

KAYNAK: ANKA

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

İmamoğlu: Bakanlık İBB’nin taşeronu durumuna düştü

Sonraki İçerik

Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu mesajı: ‘Allah ondan razı olsun’

İlgili İçerik

Gürlek: “Sosyal medyada kimlik doğrulama esas olacak”
Güncel

Bakan Gürlek: “Fon soruşturmasında 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi”

AYM’den cezaevinde intihara ‘yaşama yükümlülüğü ihlal edildi’ kararı
Güncel

AYM, yoksulluk nafakasındaki “süresiz olarak” ibaresini iptal etti

Yavuzyılmaz’dan Boğaz köprülerinin özelleştirilmesi planına tepki
Güncel

Deniz Yavuzyılmaz’ın eşi Serpil Yavuzyılmaz hakkında soruşturma

Casusluk Davası… Savcıdan tutukluluğa devam talebi
Güncel

Casusluk Davası… Savcıdan tutukluluğa devam talebi

Meteoroloji uyardı: Sağanak geliyor, sıcaklıklar artıyor
Güncel

AKOM: İstanbul’da kuvvetli yağışlar gece etkisini artıracak

CHP Sözcüsü Öztrak: Amirallerin yedi sülalesini fişleyenler 1 haftadır ifadelerini alamadı
Güncel

Faik Öztrak, Sosyal Demokrasi Derneği üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı

Sonraki İçerik
Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu mesajı: ‘Allah ondan razı olsun’

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu mesajı: 'Allah ondan razı olsun'

Gündem

Eğitim-İş: “Beslenme çantası krizi büyüyor, bir öğün ücretsiz yemek haktır”

Eğitim-İş: “Beslenme çantası krizi büyüyor, bir öğün ücretsiz yemek haktır”

CHP’de 5 belediye başkanı hakkında ihraç kararı

CHP’de 5 belediye başkanı hakkında ihraç kararı

Halkın borç alma oranı yüzde 50’ye yaklaştı

DİSK-AR: “Dar ve geniş tanımlı işsizlik oranları arasındaki fark 23,2 puana ulaştı”

Yeniden Refah Partili Doğan Bekin’den “istifa” açıklaması

Yeniden Refah Partili Doğan Bekin’den “istifa” açıklaması

T24’ün internet sitesi ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli kararı

T24’ün internet sitesi ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli kararı

CENTCOM: ABD güçleri Erbil’den ayrıldı

CENTCOM: ABD güçleri Erbil’den ayrıldı

Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı

TBMM, yeni yasama yılına başlıyor… İşte gündemdeki konular

Gürlek: “Sosyal medyada kimlik doğrulama esas olacak”

Bakan Gürlek: “Fon soruşturmasında 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi”

CHP’li Canpolat’tan “fon krizi” açıklaması: “Türkiye küme düşme riskiyle karşı karşıya”

CHP’li Canpolat, fon krizine ilişkin 7 soruyu yeniden gündeme taşıdı

Çin: “301. Madde” benzeri bir mekanizma korumacılık ve tek taraflılığın tipik bir örneği

Çin: “301. Madde” benzeri bir mekanizma korumacılık ve tek taraflılığın tipik bir örneği

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist