Meteoroloji’den sağanak ve kar uyarısı

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre bugün Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde sağanak yağmur, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

Meteoroloji’nin son dakika hava durumu raporuna göre bugün Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde sağanak yağmur, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

Sabah saatlerinde İstanbul ve Kocaeli çevrelerinin hafif yağmurlu olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu için çığ uyarısında bulundu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinin sağanak yağmurlu, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, bu sabah ilk saatlerde İstanbul ve Kocaeli çevrelerinin hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

ÇIĞ UYARISI

Serin ve yağışlı hava kütlesinin yurdumuzu terk etmesiyle yurdun doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının ve güneşlenmenin artması beklendiğinden kalın kar örtüsü bulunan yüksek ve dik yamaçlardaki çığ oluşum riskinin artacağı değerlendirilmektedir. Çığ nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İlgili İçerik

Sonraki İçerik

Gündem

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist