Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Otoyollardaki hız limiti hakkında yeni düzenleme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yol ve araç kalitesinin artması nedeniyle hız limitlerinin esnetilebileceğini açıkladı.

Yayınlanma Tarihi: 24 Haziran 2021 - 15:56:14
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2021 - 15:56:14
Otoyollardaki hız limiti hakkında yeni düzenleme
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni kara yollarından başlamak üzere hız limitlerinin artırılması konusunda çalışma yapıldığını bildirdi.

Soylu, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu İzleme ve Yürütme Kurulu ile Trafik Güvenliği İhtisas Grupları Toplantısı’na katıldı.

Burada konuşan Bakan Soylu, Türkiye’de trafik kazası ve sonrası ölümlerin 2015 yılında 7 bin 530 iken bunun 2020’de 4 bin 866’ya gerilediğini belirtti.

NTV’de yer alan habere göre; bu sayılara bakıldığında 2 bin 664 kişinin hayatta kaldığının görüldüğünü ifade eden Soylu, Türkiye’de nüfusun, sürücü ve araç sayısının artmasına rağmen trafik kazaları ve ölümlerin azaldığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu “2011-2020 arasında trafik kazalarındaki can kaybını yüzde 50 azaltma” hedefi koyduğundan bugüne, dünya nüfusunun yüzde 12 arttığını dile getiren Soylu, bu süreçte Türkiye’nin nüfusunun da yüzde 11,9 arttığını, buna ülkedeki 5 milyonu bulan yabancıların dahil olmadığını söyledi.

Soylu, Türkiye’de sürücü belgesi sayısının yüzde 36,4, motorlu taşıt sayısının ise yüzde 49,6 arttığını, Suriye kaynaklı göçün yaşandığını aktararak, “15 Temmuz sonrasında terör, uyuşturucu ve diğer bölgesel sorunlarla verdiğimiz mücadele ve karşı karşıya kaldığımız yüksek güvenlik maliyetleri de göz önünde bulundurulduğu zaman, trafik kazaları konusunda elde ettiğimiz başarı daha anlamlı ve daha önemli bir hale gelmektedir.” diye konuştu.

Türkiye’nin tüm bu şartlar altında, BM’nin “can kayıplarında yüzde 50 azalış” hedefini tutturabilen iki ülkeden biri olduğuna vurgu yapan Soylu, bu başarının öneminin altını çizdi.

”YENİ OTOYOLLARA SİSTEM KURULUYOR”

Sürücüleri ortalama hız alışkanlığına sevk etmenin ölüm, yaralanma ve sakat kalma oranlarını düşürebileceğini ifade eden Soylu, trafik polislerinin ve jandarma trafik görevlilerinin sadece ceza yazıcı olmadığını, aynı zamanda eğitici ve öğretici bir pozisyon da üstlenmeleri gerektiğini kaydetti.

Trafik kazalarının önlenmesi konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Bakan Soylu, maket trafik araçlarının, bulundukları yerlerde kaza oranlarını yüzde 30 oranında azalttığına dikkati çekti.

Soylu, ortalama hız tespit sisteminin kurulu olduğu otoyollarda 2020’de toplam kazada yüzde 25, can kayıplarında yüzde 33 azalma sağlandığını dile getirerek, halen yeni otoyollara sistemin kurulumunun sürdüğünü söyledi.

Yeni strateji belgesiyle denetim mantığının da değiştiğini, plakaya yazılan cezayı azaltıp, yüz yüze denetimi artırma yoluna gittiklerini aktaran Soylu, son yılların trafikteki en önemli adımlarından birisinin de yaya öncelikli trafik olduğunu vurguladı.

“HIZ LİMİTLERİ ESNETİLEBİLİR”

Acil çağrı merkezlerinin tek çatı altında toplanması konusunda uzun zamandır çalışma yapıldığını hatırlatan Soylu, “Bu proje nihayete ermiş durumdadır. Haziran sonu itibarıyla, bir tek ilimiz kalıyor, zannediyorum o da temmuzun ilk haftasına yetişir, tüm Türkiye’de tek çağrıya geçmiş olacağız.” dedi.

Bu konuda, çok önemli, ödül alan yerli ve milli bir yazılım yaptıklarını belirten Soylu, bunun da trafik kazalarını engellemeye, kaza sonrası müdahaleye ciddi bir etkisinin olacağını söyledi.

Soylu, yol ve araç kalitesinin artması nedeniyle hız limitlerinin esnetilebileceğini düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Trafik kazalarının en önemli nedeni sürat ama eski Türkiye değil. Yol standardımız, kalitemiz konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız da Karayollarımız da çok yetkin. Bizim sürat yönetimimiz 120, ona bir yüzde 10’luk tolerans var, 132 kilometre… Otomobiller için 20 kilometreye kadar artırma yetkimiz var. Bu konuda hem yollara hem de standartlara göre Karayolları ile trafik bir çalışma yapıyorlar. Bir miktar artırma konusunda, yeni kara yollarından başlamak suretiyle bir adım atılması üzerine bir çalışma gerçekleştirilmektedir. Elbette ortalama hız da kendi açısından önemli bir anlayış oluşturmaktadır.”

Bakan Soylu, yeni bir sistem daha geliştirdiklerini, plaka tanıma sistemine yerli ve milli bir yazılım daha eklediklerini, bununla hız koridorunun takibini yaptıklarını dile getirdi.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

Akşener: O beş maaş alan danışmanlar Erdoğan’ı itibarsızlaştırıyor

Sonraki İçerik

Karamollaoğlu’ndan HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davaya tepki

İlgili İçerik

Artvin’de dere yatağına maden atıkları dökülmesi tepkilere yol açtı
Güncel

Artvin’de dere yatağına maden atıkları dökülmesi tepkilere yol açtı

İSKİ ‘Abone Konseyi’ kurdu
Güncel

İSKİ’den dolandırıcılık uyarısı

Meteoroloji’den sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı
Güncel

Meteoroloji’den 11 il için sağanak yağış uyarısı

İstanbul’da ünlülere uyuşturucu operasyonu
Güncel

İstanbul’da ünlülere uyuşturucu operasyonu

Dikkat! Meteoroloji ve AFAD, bugün için uyardı
Güncel

İçişleri Bakanlığı’ndan 10 ilde kuvvetli yağış uyarısı

Otokoç’a Diyarbakır’da bir silahlı saldırı daha
Güncel

Otokoç’a Diyarbakır’da bir silahlı saldırı daha

Sonraki İçerik
Karamollaoğlu, AK Parti’yle ittifak yapma şartlarını açıkladı

Karamollaoğlu'ndan HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davaya tepki

Gündem

Özgür Özel’den açlık grevindeki madencilere ziyaret: “Hepimiz arkanızdayız”

Avrupa’da en çok çalışan Türkiye işçi sınıfı

2026 Dünya Kupası heyecanı başlıyor!

2026 Dünya Kupası heyecanı başlıyor!

Emeklilerin 4 bin liralık bayram ikramiyesi TBMM’de kabul edildi

AKP’li Gül’den “çıplak arama” açıklaması

CHP’de kriz çözülemiyor…

CHP’de kriz çözülemiyor…

Binlerce çocuk finalde, kulüpler yakın takipte

Binlerce çocuk finalde, kulüpler yakın takipte

MHP’de adaylık yarışı başladı: İl başkanı istifa etti!

MHP Adana İl Teşkilatı feshedildi

RTÜK’ten HaberTürk’e ceza

RTÜK’ten 6 kanala ceza…

CHP’li Emre: “Bize Anayasa hatırlatması yapanlar, milli iradeye yargı yoluyla kumpas kuranlardır”

CHP’de 28 PM üyesi istifa etti

İşte Merkez Bankası’nın yeni yol haritası

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Artvin’de dere yatağına maden atıkları dökülmesi tepkilere yol açtı

Artvin’de dere yatağına maden atıkları dökülmesi tepkilere yol açtı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist