Yön Haber
YÖN Radyo
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Podcast
Video
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Yön Haber
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Daha Fazla
    • Yaşam
    • Sağlık
    • Yerel Yönetimler
    • Medya
    • Avrupa
    • Sürdürülebilirlik
    • Teknoloji
    • Spor
    • Video
    • Podcast
    • Asya Gündemi
    • TBMM
Yön Haber
Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

İmamoğlu: Yeterince kutuplaşıyoruz, derneklerimiz özgür olmalı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’daki Rize Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

Yayınlanma Tarihi: 6 Nisan 2022 - 16:48:41
Güncelleme Tarihi: 6 Nisan 2022 - 16:49:04
İmamoğlu: Yeterince  kutuplaşıyoruz, derneklerimiz özgür olmalı
PAYLAŞPAYLAŞPAYLAŞWechat

Hemşehri derneklerinin sağlam bir zemine oturtulması gerektiği uyarısında bulunan İmamoğlu, “Bu bir ayrışma zemini olmamalı. Bu bir kutuplaşma zemini olmamalı. Zaten yeterince kutuplaşıyoruz. Yeterince ayrışıyoruz. Yeterince ne yazık ki çatıştığımız alanlar oluyor. Bu alan, kucaklaşma olmalı, omuz omuza olmalı. Bir derneğin, bir vakfın yürütülebilmesi, sürdürülebilmesi, bir siyasi makama, bir siyasi kişiliğe bağlı kalmamalı. Bizim derneklerimiz, vakıflarımız ya da bu tür sivil toplum kuruluşlarımız, aynı zamanda özgür olmalı” dedi.

ÜSKÜDAR / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Selamiali Mahalllesi’ndeki Rize Dernekleri Federasyonu’nu (RİDEF) davetli olarak ziyaret etti. RİDEF Başkanı Hasan Başça ile Rize Dernekleri ve Vakıfları Birliği (RİDEVA) Başkanı Recep Albayrak, ziyaretlerinden dolayı İmamoğlu’na teşekkürlerini sundu. RİDEF ve RİDEVA’nın güçlü bir çatı oluşturmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, “Zira bu tür yapılar ve dernekler, çoğu zaman sağlıklı bir araya gelmeyi başaramıyorlar. Dünyada nadirdir, belki de tektir ki, ülkemizde bir hemşehri dernekçiliği geleneği var” dedi. Bunun sebeplerinden birinin yoğun göç olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “İnsanlar, gittiği yerlerde kültürlerini yaşatmak ve belki dayanışmak, belki birtakım eksiklikleri giderme noktasında böyle bir gereksinim duymuşlar, ihtiyaç duymuşlar ve böyle bir alan gelişmiş ülkemizde” dedi.

“ÜÇÜNCÜ BİR UNSURA GEREK YOK”

İstanbul’un dernekleşmenin ana merkezi konumunda olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Bu hemşehri derneği meselesini anlamlı, sağlıklı bir zemine oturtamaz isek, bu, faydası kadar zarar vermeye de aday bir durumdur. Bunu sağlıklı zemine oturtmaktan kastım, iyi tanımlamaktan geçiyor. Benim açımdan hemşehri derneklerinin en önemli vazifesi, yöresini unutmamak. Bir; bu şehirdeki insanlara kültürünü anlatmak, medeniyetini, sanatını anlatmak, müziğini anlatmak, mutfağını anlatmak ve hatta kendi yöresinin insanına onları yaşatmak ve o geleneğin daha ilerleyen yıllara aktarılmasını sağlamak. İkincisi de yöresini unutmamak. Yani yöresinin kalkınması, yöresindeki insanların iyi koşullarda yaşaması, varsa eğitimde eksiği onu ortadan kaldırmak, çocuklarının iyi eğitim alması, çocuklarının gurbete gittiğinde bursla veya başka unsurlarla desteklenmesi gibi; yöresini unutmalı. İki unsur. İnanın yanına bir üçüncüye gerek yok” diye konuştu.

“DERNEKLER AYRIŞMA ZEMİNİ OLMAMALI”

“Buna oturduğu zaman, hiç kimsenin ayakları birbirine basmaz” diyen İmamoğlu, “Yani bu bir ayrışma zemini olmamalı. Bu bir kutuplaşma zemini olmamalı. Zaten yeterince kutuplaşıyoruz. Yeterince ayrışıyoruz. Yeterince ne yazık ki çatıştığımız alanlar oluyor. Bu alan kucaklaşma olmalı. Omuz omuza olmalı” uyarılarında bulundu. RİDEVA’nın Üsküdar’da merkez binasını inşa ettiği bilgisini alan İmamoğlu, “Kendi yerini yapmak ve kendi yağıyla kavurulma kavramı önemli bir şey. Zaten bir derneğin, bir vakfın yürütülebilmesi, sürdürülebilmesi, bir siyasi makama, bir siyasi kişiliğe bağlı kalmamalı. Bizim derneklerimiz, vakıflarımız ya da bu tür sivil toplum kuruluşlarımız, aynı zamanda özgür olmalı. Niye? Bu çatı herkese açık. Bu çatıda siyaset yok. Yani şu masada her siyasi görüşten insan olabilir. Burada Rizelidir, o kültürü yaşıyordur, yaşatıyordur ve anlatıyordur. Bu kavram geçerli. Onun ötesindeki hiçbir kavram bu masada geçerli olmamalı. O bağlamda, sivil toplum kuruluşlarının bağımsız olması kavramı mühim. Bu attığınız adını çok kıymetli buluyorum. Allah tamamına erdirsin. Bizim de mutlaka çorbada tuzumuz olacaktır, olur. Size katkı sunarız” ifadelerini kullandı.

“UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Üsküdar’da sağlıklı ve sağlam projeler ürettiklerini aktaran İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Uyum içinde çalışmaya gayret ediyoruz. Gerçekten Üsküdar’a ayrı bir önem verdiğimizi de bilmenizi isterim. Projelerimizin çok yakın zamanda çoğunun bittiğini, zaten bir kısmının da bittiğini görüyor ve görecek olacaksınız. Son olarak şunu söyleyeyim: Memleketimizin her tarafı cennet. Bu güzel vatanın her tarafı güzel, her insanı güzel. Gerçekten 85 milyon insanı, çok değerli ve çok nadide. Bu toplumun birliği, beraberliği, kardeşliği için hep beraber mücadele etmeliyiz. Bu şehir de bu karma memleketin çok kıymetli bir harmanı. Dolayısıyla İstanbul’daki vazifemiz bu anlamda da çok büyük. Rize kıymetli bir kent. Rize’nin çok değerli devlet insanları var; Sayın Cumhurbaşkanımız, geçmişte benim de çok tanıdığım Mesut Yılmaz, rahmetli, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Bizim partimizden, Genel Başkanlığımızı yapmış Murat Karayalçın. Çok kıymetli devlet insanları da yetiştirmiş bir şehrimiz. İnşallah bu Ramazan ayının bütün güzel duygularını yaşadığımız, paylaşmanın, dayanışmanın, birbirini sevmenin, aynı zamanda barışın… İnancımızın, İslam’ın bir kelime anlamında barıştır. Dolayısıyla bütün dünyaya, yakın çevremize barışı ve huzuru sağladığınız bir ay olsun bu Ramazan ayı. Temennimiz odur” dedi.

PaylaşPaylaşGönderPaylaşPaylaş
reklam metni reklam metni reklam metni
Önceki İçerik

YUVAM hesabında yeni düzenleme

Sonraki İçerik

Altay: Emeklinin bayram ikramiyesini asgari ücretle eşitleyelim

İlgili İçerik

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem
Güncel

Bingöl’de 4,4 büyüklüğünde deprem

Gürlek: “Sosyal medyada kimlik doğrulama esas olacak”
Güncel

Bakan Gürlek’ten Gülistan Doku, Rojin Kabaiş, Rabia Naz açıklaması

Özgür Özel: “Tayfun Kahraman ölünce mi rahat edeceksiniz?
Güncel

Özgür Özel, Silivri Cezaevi’nde İmamoğlu ve Adıgüzel’i ziyaret etti

ÖSYM yetkilileri hakkında harekete geçildi
Güncel

ÖSYM, hafta sonu 4 sınav düzenleyecek

EYT düzenlemesine ‘yaş’ sınırı geliyor
Güncel

İPA’nın yaşlılık araştırmasında dikkat çeken sonuçlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi operasyonda ikinci dalga…. 47 kişi gözaltına alındı
Güncel

İstanbul’un 5 ilçesinde sahte altın operasyonu

Sonraki İçerik
CHP’li Engin Altay: İstifa edenlerin partiyi acımasızca karalamaları yakışık almaz

Altay: Emeklinin bayram ikramiyesini asgari ücretle eşitleyelim

Gündem

CHP’li Gürer: “Çiftçinin borcu 9,8 kat büyüdü

CHP’li Gürer: “Çiftçinin borcu 9,8 kat büyüdü

Trump’ın katıldığı yemekte silahlı saldırı girişimi

Trump’ın katıldığı yemekte silahlı saldırı girişimi

Mahmut Arıkan: Bu faizci düzeni değiştirmek zorundayız!

Arıkan: Kişiler değil, ilkeler ittifak yapmalı

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de 4,4 büyüklüğünde deprem

Kamuda sözleşmeliye kadro teklifi yasalaştı

İşte TBMM’de bu hafta görüşülecek konular…

Doruk Madencilik işçileri direnişe devam ediyor

Doruk Madencilik işçileri direnişe devam ediyor

CHP’den ‘Doğu Karadeniz Medya Buluşması…’

CHP’den ‘Doğu Karadeniz Medya Buluşması…’

Çin ve Tayland Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması’nın 3. toplantısı Bangkok’ta düzenlendi

Çin ve Tayland Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması’nın 3. toplantısı Bangkok’ta düzenlendi

Cumhuriyetçiler Bakırköy Muhabbeti’nde buluştu

Cumhuriyetçiler Bakırköy Muhabbeti’nde buluştu

Adıyamanlı çocukların kent hayali afişlere yansıdı

Adıyamanlı çocukların kent hayali afişlere yansıdı

  • Künye / İletişim
  • Gizlilik Politikası
Bizi takip edin

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Hiç Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Video
  • Podcast
  • Emek Dünyası
  • Kültür-Sanat
  • Dünya
  • Yerel Yönetimler
  • Sağlık
  • Sürdürülebilirlik
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Spor
  • Medya
  • Asya Gündemi
  • TBMM

© 2020 YÖN Haber | Tüm Hakları Saklıdır

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist